search
'Homeland'-ster Claire Danes vindt onderdak bij Netflix
Series / Nieuws

'Homeland'-ster Claire Danes vindt onderdak bij Netflix

De actrice krijgt in de nieuwe serie ook hulp van een oude bekende.

Jarenlang speelde actrice Claire Danes de rol van CIA-agente Carrie Mathison in de veelgeprezen misdaadserie Homeland van televisienetwerk Showtime, en nu is ze gestrikt voor een nieuwe dramaserie van concurrent Netflix.

Danes gaat namelijk de hoofdrol spelen in de aankomende gelimiteerde dramaserie The Beast in Me. In het nieuwe project gaat ze de samenwerking weer aan met iemand waarmee ze voor Homeland nauw samenwerkte.

Samenwerking is formule voor succes


De serie is afkomstig van schrijver Gabe Rotter en heeft Howard Gordon als showrunner. De serie brengt Gordon en Danes weer samen, nadat ze eerder samenwerkten aan Homeland, die Gordon mede heeft gecreëerd en daar tevens uitvoerend producent van was.

Samen waren ze voor Homeland garant voor een vrachtlading aan prijzen. De serie zelf won al acht Emmy's en maar liefst vijf Golden Gloves. Danes won daarvan twee Emmy's en twee Golden Globes voor haar acteerprestaties.

Intrige en spanning in nieuwe serie


Het nieuwe The Beast in Me gaat over schrijfster Aggie Wiggs (Danes) die zich sinds de tragische dood van haar jonge zoon heeft teruggetrokken uit het openbare leven. Als het huis naast haar wordt verkocht, vindt ze plots een onwaarschijnlijk onderwerp voor haar nieuwe boek.De nieuwe buurman blijkt de beroemde vastgoedmagnaat Nile Sheldon, die ooit de hoofdverdachte was in de verdwijning van zijn vrouw. Als ze dieper in de zaak duikt blijkt dat ze meer te weten komt dan ze had gewild.

Wanneer het nieuwe The Beast in Me uitkomt is nog niet bekend. Wel kun je tot die tijd alle afleveringen van Homeland nog eens kijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Homeland: vind jij het jammer dat deze serie is afgerond?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen