search
Nieuwe seizoen 'Doctor Who' gehalveerd?
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen 'Doctor Who' gehalveerd?

Terwijl de BBC er naar verluidt 20 wilde voor het komende seizoen.

Het lijkt erop dat er wat veranderingen plaatsvinden in het tiende seizoen van BBC-serie Doctor Who. Niet alleen vertrekt Jenna Coleman als Clara Oswald, ook zal het mogelijk een korter seizoen worden. Peter Capaldi, die de rol van de Doctor speelt, meldde dat de BBC van plan was om 20 afleveringen te maken in het tiende seizoen. Dat wil Capaldi echter niet.


Hij wil kwaliteit en meer afleveringen zijn onredelijk volgens Capaldi. Cast en crew doen al veel werk en meer kunnen ze niet aan volgens de acteur. Maar, nu lijkt het erop dat er zelfs minder afleveringen komen dan de geplande tien í  twaalf. The Mirror meldt dat er mogelijk maar zes afleveringen komen, met een mogelijke Christmas Special.

De reden ligt schijnbaar in het feit dat Capaldi andere projecten op zich wil kunnen nemen. "Het spelen van de Doctor kost zoveel tijd, dat er weinig ruimte is voor andere dingen," vertelde Capaldi nog over het aannemen van de rol. Mocht dit nieuws kloppen (het is nog niet officieel bevestigd), zou het kunnen dat er achter de schermen enige problemen waren met het vasthouden van Capaldi in de rol van de Doctor.

Het gerucht ging immers langere tijd dat Capaldi na het negende seizoen al op zou stappen. Die geruchten komen mogelijk voort uit het feit dat Capaldi graag andere projecten op zich wil nemen en tegen de zin van de BBC in minder afleveringen wil maken. Het is dus wachten wat dit betekent voor de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen