search
'Home Alone'-ster Macauley Culkin sloeg meerdere keren grote rol in 'The Big Bang Theory' af om opvallende reden
Series / Specials

'Home Alone'-ster Macauley Culkin sloeg meerdere keren grote rol in 'The Big Bang Theory' af om opvallende reden

Macauley Culkin in 'The Big Bang Theory': kun jij het je voorstellen?

Macaulay Culkin kennen we uiteraard allemaal van Home Alone. Sindsdien is het op het vlak van acteren vrij stil geweest rondom de acteur, maar wist je dat hij bijna een grote rol in The Big Bang Theory had gehad?

In de jaren 90 was Macaulay Culkin een van de bekendste kindsterren, door zijn rollen in Home Alone, Home Alone: Lost in New York en My Girl. Daarna heeft hij door de jaren heen enkel nog een aantal kleine acteerklussen gedaan.

The Big Bang Theory


Maar dat had zomaar heel anders kunnen zijn. Tijdens een interview in de (beruchte) podcast van Joe Rogan onthulde Culkin dat hij meerdere keren een rol aangeboden had gekregen in de populaire serie The Big Bang Theory.

The Big Bang Theory is een sitcom over een groep excentrieke vrienden en huisgenoten, die een gepassioneerde liefde voor de wetenschap delen. De serie heeft Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg en Kunal Nayyar in de hoofdrol.

Vreemde pitch


Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2007 en groeide al snel uit tot een regelrechte hit. Er kwamen nog 11 seizoenen, tot de serie in 2019 ten einde kwam. The Big Bang Theory is nog steeds erg geliefd bij fans.Dat is echter niet wat Culkin verwacht had toen hij de pitch voor het concept voor het eerst hoorde. Volgens hem klonk die nogal vreemd: "De pitch was: 'Oké, er zijn twee astrofysische nerds en er woont een mooi meisje bij hen'".

Spijt?


Volgens Culkin was het netwerk van de serie nogal volhardend en werd hem meerdere keren gevraagd of hij de rol wou aannemen, zelfs toen hij deze had afgewezen. Zijn management adviseerde hem uiteindelijk zelfs om de rol toch te spelen.

Maar Culkin besloot het niet te doen. De acteur geeft in de podcast aan een klein beetje spijt te hebben, maar voor het grootste deel blij te zijn met deze keuze.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Macauley Culkin: zou jij hem nog een keer in een Home Alone-film willen zien?

 • Ja, lache!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, laat maar

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen