search
Deze bloedstollende actie-avonturenserie moet je absoluut zien: 'Black Sails'
Series / Specials

Deze bloedstollende actie-avonturenserie moet je absoluut zien: 'Black Sails'

Avontuurlijke serie Black Sails vertelt over piraterij en legendarische figuren in Nassau, 18e-eeuws Caribisch gebied.

Hou je van avontuur, geschiedenis, spanning en legendarische verhalen, dan moet je naar de Amerikaanse serie Black Sails kijken. Deze serie draait al een tijdje mee maar blijft geweldig boeiend.

Het verhaal vertelt over een groep piraten die zich gevestigd hebben in Nassau, de hoofdstad van de Bahama's. Het hoort bij een groep van 700 eilanden in het caribische gebied. De plek is legendarisch geworden door zijn historische figuren zoals Captain Charles Vane, Governor Woodes Rogers, Jack Rackham en Anne Bonny.

Treasure Island


De serie is de voorloper of prequel van Robert Louis Stevenson's boek Treasure Island. In de serie worden zowel fictieve figuren als historische ten tonele gebracht. Hoofdrolspelers Captain Flint gespeeld door Toby Stephens. Long John Silver door Luke Arnold. Beiden zijn legendarisch geworden door hun rol in Black Sails.

Ook de andere rollen zoals die van Max (Jessica Parker Kennedy), Eleanor Guthrie (Hannah New) en Charles Vane (Zach McGowan) zijn onuitwisbaar geworden. Het lijkt alsof deze rollen specifiek voor hen gecreëerd zijn.

Piraterij


De geschiedenis speelt zich af in de 18e eeuw. Nadat de Vrede van Utrecht is getekend is de kaapvaart verboden. Piraterij in de Caraïben wordt onmogelijk gemaakt door de Engelsen. Maar onder Kapitein Flint kent het stelen van goederen toch een opleving. Nassau wordt ook wel New Providence Island genoemd.Het eiland staat vooral bekend als een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeerovers de scepter zwaaien. De meest gevreesde onder hen is Kapitein Flint. Maar niets menselijks is hem vreemd waardoor je een enorme sympathie voor hem krijgt. Hij vecht tegen de gevestigde orde: de Engelse kolonisten.

Romantiek en geweld


De serie is zowel voor jong en oud als voor man en vrouw interessant. Van gewelddadige ruige vechtpartijen aan boord of op het land tot geheime, romantische verboden liefdescènes. Alles komt voorbij. Op IMDb krijgt Black Sails een 8,2 en heeft acht prijzen gewonnen waaronder 3 Emmy’s.Black Sails is geschreven door Robert Levine en Jonathan E. Steinberg. De meeste scènes zijn rondom Kaapstad opgenomen en de geweldige muziek is van Bear McCreary. Als je een week vrij hebt, dan is het absoluut aan te raden om deze serie te kijken.

Streamingsdienst


Stream Black Sails op Prime Video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij meer van Black Sails willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen