search

Ons nieuws van zaterdag 6 april 2024

'Boat Story': Fargo, maar dan gemaakt door Britten
Recensie

'Boat Story': Fargo, maar dan gemaakt door Britten

De speelse toon aan de start verpest een hoop, maar daarna kan er smakelijk worden gelachen om deze misdaadkomedie.

Regie: Harry Williams, Daniel Nettheim, Alice Troughton | Cast: Daisy Haggard (Janet), Paterson Joseph (Samuel), Tchéky Karyo (The Tailor), Joanna Scanlan (Pat Tooh), Craig Fairbrass (Guy), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 54-58 minuten | Jaar: 2023

Het zit Janet niet mee in het leven. Dus wanneer ze samen met een vreemde een aangespoelde boot vol drugs op het strand aantreft, laat ze zich makkelijk overhalen om het spul mee te nemen. Die keuze blijkt niet zonder gevolgen. De eigenaar van de drugs komt namelijk persoonlijk verhaal halen.

Boat Story opent met een verteller die door zijn diepe Amerikaanse stem doet denken aan Sam Elliott in The Big Lebowski. Alleen valt deze meneer vrijwel direct door de mand: het is geen Amerikaan maar een Brit die een accent opzet. Beter goed gejat dan slecht bedacht, maar dit is mooi voorbeeld van slecht gejat. Dit wordt een volledige rip-off van Fargo. De serie, niet de film.

De gebroeders Coen combineerden regelmatig bruut geweld en absurde humor. In de film Fargo gaat er bijvoorbeeld iemand door een houtversnipperaar. Lachen is toegestaan, want het betreft een slechterik. In de eerste aflevering van Boat Story lopen enkele gemaskerde mannen een politiebureau binnen en beginnen iedereen neer te maaien terwijl een vrolijk muziekje speelt. En dan zijn de agenten kort voor deze scène nog getoond als schappelijke mensen. Dit is niet lollig, dit is gewoon fout. Deze aflevering bevat meer van dit soort momenten die de plank misslaan.

De opzet is tenminste wel helder en ook zeker geloofwaardig, al dan niet bijster origineel. Deze openbaart zich pas wanneer het verhaal na een paar afleveringen elke vorm van voorspelbaarheid van zich afschudt en het platte geweld met het hart op de verkeerde plek ten einde komt. Er kan dan zelfs om de serie gelachen worden.

Het aparte verloop van het verhaal is het sterkste aan Boat Story. Met name de Fransman die zowel kleermaker als drugsbaron is vormt een grote factor in de uitgekiende wispelturigheid van het plot. Pas in de laatste aflevering wordt duidelijk wat deze man drijft. Nogal verzonnen, maar in ieder geval uniek. De afsluiter bevat ook een moord en de emotie is daarbij tegenovergesteld aan die van het begin.

Het zou bij een Britse serie haast verrassend zijn als er niet goed in werd geacteerd. Met name Daisy Haggard krijgt in de hoofdrol heel wat te doen. Haar personage is sterk geschreven; iedere keer wanneer Janet weer dreigt een deurmat te worden, grijpt ze in en neemt het roer.

Omdat de makers lijken te weten dat het publiek vertrouwd is met dit type verhaal gaan ze los met de gekke humor (die niet altijd geslaagd is) en pogen ze de kijker steeds een paar stappen voor te zijn. Hierdoor is niet helemaal duidelijk wat de kern nou precies is of dat de serie die überhaupt heeft. Personages laten zich leiden door impulsen. Maar ja, dat geldt voor praktisch elke film of serie.

Sommige elementen zijn wat onuitgewerkt of irrelevant, maar voor de rest vertelt Boat Story een zeer uitgedacht verhaaltje dat na zes afleveringen netjes wordt afgerond. De initialen van deze serie zijn BS, wat Engels is voor lariekoek. Misschien opzettelijk, misschien niet. Maar het is in ieder geval een passende omschrijving voor deze vermakelijke pulp.

★★★☆☆

Boat Story is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt met het veelbelovende 'Fallout' en nog een topserie
Series / Nieuws

Prime Video komt met het veelbelovende 'Fallout' en nog een topserie

Waan jezelf deze week in een post-apocalyptische wereld waarin alles in het teken staat van overleven.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Fallout


Verschijnt op: Donderdag 11 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Prime Video

Fallout, dat gebaseerd is op één van de vetste videospellen ooit, vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. 200 jaar na de Apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.Hope On The Street


Verschijnt op: Donderdag 11 & Vrijdag 12 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Documentaire / Muziek | Kijk op: Prime Video

Hope on the Street is een docuserie over het ontstaan van de danser j-hope en zijn liefde voor dansen als hij aan een nieuw avontuur begint in de twaalf jaar van zijn professionele carrière.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Futuristische en spannende scifi-thriller om gewoon nog een keer te kijken: 'Snowpiercer'
Series / Specials

Futuristische en spannende scifi-thriller om gewoon nog een keer te kijken: 'Snowpiercer'

In een post-apocalyptische wereld moet een trein eeuwig blijven rijden om de mensheid te redden.

Stel je voor: je hebt nog maar enkele minuten om aan boord te stappen van een ellenlange trein die de mensheid van de ondergang moet redden. Wat als je alleen bent zonder familie in de buurt?

Die vraag is snel beantwoord als je weet dat de hele wereld is veranderd in een post-apocalyptisch, onleefbaar, ruig, ijzig koud landschap. De wetenschap heeft gefaald. De opwarming van de aarde moest gestopt worden maar de gevonden oplossing heeft het tegenovergestelde bereikt.

Ark


Miljardair Joseph Wilford (Sean Bean) heeft zeven jaar kunnen bouwen aan zijn Snowpiercer. Een 1001 wagons tellende trein. Een soort Ark waarin duizenden mensen op kunnen stappen om te overleven. Er is één voorwaarde: de trein moet blijven rijden. Stopt de trein dan vriest iedereen dood binnen 13 minuten.

Natuurlijk veroveren de rijken de beste plaatsen, daar betalen ze grof geld voor. De middenklasse in het midden en de armen komen aan het eind van de trein te wonen: de staart. Er ontstaat een gewelddadige klassenstrijd en iedereen probeert bij Wilford in een goed blaadje te komen.

Autocratie


Leiders die te lang op één plek blijven zitten, daar gaat het een keer fout mee. En zo ook met Wilford. Zijn wetten en regels zijn te autocratisch waardoor het volk in opstand komt.Snowpiercer zal zijn rondjes tot in lengte van dagen rond de aarde moeten blijven maken. Er lijkt geen zicht te zijn op het verdwijnen van de ijstijd. Niet iedereen legt zich daarbij neer.

Feilloos acteerwerk


De serie wordt voornamelijk gedragen door het feilloos acteerwerk van Jennifer Connelly als Melanie, Lena Hall als Miss Audrey, Daveed Diggs als Andr Layton, Alison Wright als Ruth Wardell en Iddo Goldberg als Bennet Knox.Het verhaal is oorspronkelijk gebaseerd op de Franse strip ‘Le Transperceneige’ uit 1982. In 2013 verscheen de Zuid-Koreaanse film Snowpiercer en in 2020 ging de gelijknamige serie in première op Netflix. Een vierde seizoen moet nog verschijnen, en dat zal gebeuren in 2025.

Drie seizoenen op Netflix


Kijk Snowpiercer nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum 'Daredevil: Born Again' krijgt eindelijk een update
Series / Nieuws

Premièredatum 'Daredevil: Born Again' krijgt eindelijk een update

Na de terugkeer van originele castleden is er nu een nieuwe update.

Daredevil: Born Again zou in eerste instantie in de lente van 2024 van start gaan. De serie kreeg vervolgens te maken met een aantal behoorlijk heftige veranderingen.

Na het eerdere positieve bericht dat oude bekenden Karen (Deborah Ann Woll) en Foggy (Elden Henson) terugkeren is nu bekendgemaakt dat het filmen eropzit. Het castingbureau Central Casting postte foto's op hun officiële Instagram-account. Hierdoor is tevens een redelijke schatting te geven over de start van de serie.

Feestje


De foto's zijn gemaakt op het wrap up-feestje dat na afloop van het filmen standaard wordt gegeven. Op een van de foto's zijn twee medewerkers van Central Casting te zien met in het midden de hoofdrolspeler Charlie Cox.

De afronding van de opnames heeft gezien de turbulente achtergrond dus een extra toegevoegde waarde. Daredevil: Born Again kreeg laat in 2023 te horen dat het verhaal drastisch omgegooid ging worden, en in januari 2024 ging het filmen weer van start.

Post-productie


Op dit moment is de premièredatum nog niet officieel bekendgemaakt. Het post-productieproces gaat nu beginnen en dit zal gevolgd worden door de afrondende werkzaamheden voor de start van een serie.

Bekijk op instagram


Het is dus waarschijnlijk dat Matt Murdock/Daredevil, Karen, Foggy en de rest ongeveer begin 2025 hun opwachting zullen maken. Daredevil: Born Again wordt aan het begin van 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
91% op Rotten Tomatoes: deze ijzersterke fantasyserie van Netflix moet je echt gezien hebben
Series / Specials

91% op Rotten Tomatoes: deze ijzersterke fantasyserie van Netflix moet je echt gezien hebben

'Sweet Tooth' is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Jeff Lemire.

Sinds 2021 kan je op Netflix kijken naar de fantasydramaserie Sweet Tooth. Deze is ontwikkeld door Jim Mickle en is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Jeff Lemire. Met Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan Downey als uitvoerende producenten van de serie zijn de verwachtingen hoog". De serie noteerde na verschijning een hoge score op Rotten Tomatoes.

Sweet Tooth speelt zich af in een wereld waarin een virus het merendeel van de menselijke bevolking heeft gedood, gelijktijdig met het opduiken van hybride baby's die geboren worden met dierlijke kenmerken. Het hoofdpersonage is Gus, gespeeld door Christian Convery, een goedgelovige 10-jarige jongen met kenmerken van een hert, die op zoek gaat naar zijn moeder na de dood van zijn vader.

Verhaal


Naast Convery spelen ook Nonso Anozie, Adeel Akhtar, Stefania LaVie Owen en Dania Ramirez mee in de serie, die verteld wordt door James Brolin. Sweet Tooth speelt zich af tien jaar nadat "The Great Crumble" begon, een viruspandemie die veel mensen in de wereld doodde en leidde tot de mysterieuze opkomst van hybride baby's die als deels mens, deels dier werden geboren. Het is onzeker of hybriden de oorzaak of het gevolg zijn van het virus, maar veel mensen zijn bang voor hen en jagen erop.

Na een decennium veilig te hebben geleefd in zijn afgelegen boswoning, sluit Gus onverwacht een vriendschap met een eenzame reiziger genaamd Jepperd (Anozie). Samen beginnen ze aan een buitengewoon avontuur door wat er nog over is van Amerika op zoek naar antwoorden over Gus' afkomst, Jepperds verleden en de ware betekenis van thuis. Maar hun verhaal zit vol verrassende bondgenoten en vijanden en Gus leert al snel dat de weelderige, gevaarlijke wereld buiten het bos veel complexer is dan hij ooit had kunnen bedenken.

Groot succes


Sweet Tooth, dat zijn naam dankt aan de bijnaam die Jepperd geeft aan Gus, een jongen die dol is op snoep, was onmiddellijk een groot succes. Binnen twee weken tijd werd de serie door 60 miljoen huishoudens bekeken op Netflix. Het eerste seizoen kwam uit in 2021 en werd snel vernieuwd voor een tweede seizoen dat uitkwam in 2023. Er staat nog een derde en laatste seizoen gepland.Het is dan ook geen verrassing dat Sweet Tooth een hoge score heeft op Rotten Tomatoes. Het eerste seizoen heeft een score van 97% met de kritische consensus op de website die luidt: "Emotioneel meeslepend, voortreffelijk geacteerd en ongelooflijk vermakelijk, Sweet Tooth zal fantasyfans van alle leeftijden tevredenstellen." Het tweede seizoen heeft een score van 86%, waardoor de serie op dit moment een totale score heeft van 91% op Rotten Tomatoes. We kijken uit naar wat het derde en laatste seizoen ons gaat brengen.

Kijken?


In afwachting van het laatste seizoen, kan je beide seizoenen van Sweet Tooth bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 4 komt met prominente castings voor drie nieuwe boekpersonages
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 4 komt met prominente castings voor drie nieuwe boekpersonages

Nadat eerder de casting voor Regis werd bekendgemaakt, volgen nieuwe ijzersterke toevoegingen.

The Witcher pakt duidelijk uit wat de acteurs voor het nieuwste seizoen betreft. Zo wisten we al dat Laurence Fishburne te zien zal zijn als Regis, maar daar blijft het niet bij.

De Britse veteraan-acteur James Purefoy (Rome, Solomon Kane) kondigde op X/Twitter aan dat hij de rol van Stefan Skellan op zich zal nemen. Daarnaast zullen Sharlto Copley (District 9) en Danny Woodburn (Watchmen) te zien zijn als Leo Bonhart respectievelijk Zoltan Chivay.

Prominente schurk


Stefan Skellan is de adviseur van de nieuwe antagonist keizer Emhyr (Bart Edwards), die op zijn beurt ook een belangrijke rol speelt in de boeken. Daarnaast is Stefan een van de hoogst geplaatste spionnen in het netwerk van de keizer.

Een andere prominente schurk die we eindelijk zullen zien is de premiejager Leo. Hij is een sadistisch figuur en maakt in de boeken jacht op Ciri (Freya Allen).

Bondgenoot


Van het drietal is de dwerg Zoltan de enige die geen slechterik speelt. Hij zal Geralt (vanaf nu gespeeld door Liam Hemsworth) bijstaan in zijn toekomstige avonturen. Dit is een mooie aanvulling op Regis' aanwezigheid, die ook een bondgenoot is van Geralt.De cast van de fantasyserie komt hiermee stevig naar voren. Je kunt The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Déze MCU-slechterik komt de bezetting van 'Tulsa King' seizoen 2 versterken als keiharde gangster
Series / Nieuws

Déze MCU-slechterik komt de bezetting van 'Tulsa King' seizoen 2 versterken als keiharde gangster

Taylor Sheridans nieuwste hitserie met Sylvester Stallone heeft een nieuwe krachtpatser weten te strikken.

Tulsa King is een ijzersterke serie die ook op SerieTotaal een uitstekende recensie heeft gekregen. Hoofdrolspeler Stallone kondigde onlangs aan dat seizoen 2 is gestart met filmen.

Daarnaast is door Deadline bericht dat er nog een veteraan-acteur is toegetreden tot de sowieso al sterke bezetting. Het gaat hier om niemand anders dan Frank Grillo, ook wel bekend als de superschurk Crossbones uit de MCU-films.

Verkennen


Grillo zal de rol van de gangster Bill Bevilaqua voor zijn rekening nemen. Deze gangsterbaas komt oorspronkelijk uit Kansas City en gaat de mogelijkheden verkennen in Tulsa.

Deze stad is echter het terrein van Stallone's Dwight. Het is dus waarschijnlijk dat de twee bikkels intensief met elkaar te maken zullen krijgen.

Geen idee


Stallone zelf gaf al een hint over het nieuwe seizoen, waarbij hij de kijkers de nodige spanning beloofde: "Ze [de kijkers] hebben geen idee wat ze te wachten staat". Mede gezien de cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen is er dus meer dan genoeg om naar uit te kijken.

Bekijk op instagram


Je kunt Tulsa King bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'1923'-acteur Cole Brings Plenty overleden op 27-jarige leeftijd
Series / Nieuws

'1923'-acteur Cole Brings Plenty overleden op 27-jarige leeftijd

Cole Brings Plenty overleden op 27-jarige leeftijd na vermissing en verdenking van huiselijk geweld.

Cole Brings Plenty, vooral bekend van zijn rol als Pete Plenty Clouds in de Yellowstone-spinoff 1923, is op 27-jarige leeftijd overleden. Dit nieuws werd bevestigd door het Sheriff's Office in Johnson County in Kansas.

De lokale politie deelde een bericht op sociale media over Brings Plenty. Volgens de politie van Lawrence was er een verklaring ingediend voor de arrestatie van Brings Plenty nadat hij verdacht werd van huishoudelijk geweld.

Het incident


De politie heeft gereageerd op meldingen van een vrouw die luid om hulp schreeuwde. De verdachte was echter gevlucht voordat de politie arriveerde via Highway 59 in zuidelijke richting.

Eerder deze week deelde zijn oom, Yellowstone-ster Mo Brings Plenty, een poster van zijn vermiste neef op sociale media. In zijn post ging de acteur tegen de geruchten in dat Cole op de vlucht zou zijn.

Overleden op 27 jarige leeftijd


In de ochtend van 5 april 2024 werd er een leegstaand voertuig aangetroffen. “Agenten controleerden het gebied en ontdekten een overleden man in een bebost gebied[...]", aldus het Sheriff's Office van Johnson County op X.Ze vervolgden: "De overleden man is geïdentificeerd als Cole Brings Plenty, 27. [...] Dit onderzoek loopt nog.” De oorzaak van zijn dood is nog niet bevestigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote en sensuele kijkcijferkanon daagt de grote nieuwste Netflix-series uit
Series / Netflix Kijktip

Grote en sensuele kijkcijferkanon daagt de grote nieuwste Netflix-series uit

Alle seizoenen van Sex and the City vind je nu gewoon op Netflix (en HBO Max).

De Netflix Top 10 is nog altijd in handen van de scifi-serie 3 Body Problem. Ook de misdaadkomedie The Gentlemen blijft het sterk doen door de nieuwkomers From en The Rookie achter zich te houden. Nu is de lijst ook verrijkt met een kijkcijferkanon van een aantal jaar geleden.

Op de vijfde plaats komt namelijk de volledige serie Sex and the City binnen. De komedieserie stond langere tijd alleen op HBO Max, maar sinds enige tijd wordt Netflix verrijkt met series en films van HBO. Overigens ook van Disney en andere grote Hollywoodstudio's die hun films enkele jaren alleen op hun eigen diensten aanboden.

Zes seizoenen


Sex and the City, bestaande uit zes seizoenen en 94 afleveringen, wordt door Netflix omschreven als camp, sensueel en dramady's. Als je de serie hebt gezien, dan kun je deze woorden vast wel plaatsen.

In de Sex and the City zijn de hoofdrollen voor Sarah Jessica Parker (als Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (Samantha Jones), Kristin Davis (Charlotte York) en Cynthia Nixon (Miranda Hobbes). Vaak terugkerende thema's zijn seksualiteit, veilige seks, geslachtsziekten, vriendschap en vrouwelijkheid.

Geliefd


De romkom-serie van bedenker Darren Star staat op 70 procent op de Tomatometer en de IMDb komt tot een prima 7,3 na 142k stemmen. Je vindt Sex and the City nu in zijn geheel op Netflix.Na de serie werden twee bioscoopfilms uitgebracht, die allebei exclusief te vinden zijn op HBO Max. Daarnaast vind je op die dienst ook de vervolgserie And Just Like That....
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met de seizoensfinale van 'Curb Your Enthusiasm' en 7 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met de seizoensfinale van 'Curb Your Enthusiasm' en 7 andere topseries

Waar de ene serie het allerlaatste seizoen ooit afsluit, beginnen er genoeg nieuwe.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 8 april | Release: Seizoen 12 - aflevering 10 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.
The Regime


Verschijnt op: Maandag 8 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

The Regime vertelt het verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime dat langzaam begint te wankelen.
The Girls on the Bus


Verschijnt op: Vrijdag 12 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 6 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

7 april : Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

8 april: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 8) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

9 april: The Cleaning Lady (seizoen 3 - aflevering 5) - Misdaad / Drama / Thriller - Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

9 april: The Synanon Fix (seizoen 1 - aflevering 2) - Documentaire - De opkomst en ondergang van de Synanon-organisatie wordt verteld door de ogen van de leden die het geleefd hebben, van de vroege dagen als baanbrekend rehabilitatieprogramma, tot de latere neergang in wat menig mensen als een sekte beschouwen.

9 april: All American (seizoen 6) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge footballer uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms' heeft hoofdrolspelers gevonden
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-spin-off 'A Knight of the Seven Kingdoms' heeft hoofdrolspelers gevonden

HBO is een stap verder in het nieuwe hoofdstuk uit de wereld van George R.R. Martin.

De wereld van Game of Thrones breidt zich verder uit met de komst van spin-off A Knight of the Seven Kingdoms en HBO heeft de twee acteurs gevonden die de hoofdrollen gaan vertolken.

De nieuwe spin-off, voluit getiteld A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, zal draaien om de personages Dunk en Egg, en die zullen worden gespeeld door respectievelijk Peter Claffey en Dexter Sol Ansell.

Spin-off na spin-off


In april van vorig jaar kondigde HBO het nieuwe project aan dat gebaseerd is op de verhalen over Dunk & Egg van schrijver George R.R. Martin. Het is er één in een reeks Game of Thrones-projecten die al uit zijn gekomen, of nog in productie zijn. Binnenkort beginnen de opnames.

Claffey was eerder te zien in Apple TV+'s Bad Sisters en in het derde seizoen van Vikings: Valhalla op Netflix. Sol Ansell begon zijn carrière in de Britse soap Emmerdale en heeft ook gespeeld in The Midwich Cuckoos en The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Weer een wederzien in Westeros


Het verhaal van de nieuwe spin-off speelt zich een eeuw af voor de gebeurtenissen van Game of Thrones en volgt twee onwaarschijnlijke helden die door Westeros zwerven: een jonge, naïeve maar moedige ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg.Terwijl de Targaryen-lijn de IJzeren Troon bezit en de herinnering aan de laatste draak nog levendig is, staan er grote lotsbestemmingen en gevaarlijke avonturen te wachten voor deze onwaarschijnlijke vrienden.

Nog even wachten


Komende juni start filmen van The Hedge Knight, maar voordat de fans heel lang moeten wachten op vermaak uit Westeros komt die maand ook het tweede seizoen uit van House of the Dragon.Kijk alle afleveringen van die serie op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet het jongetje Doogie uit 'Doogie Howser, M.D.' er tegenwoordig uit, en wat doet hij nu?
Series / Specials

Hoe ziet het jongetje Doogie uit 'Doogie Howser, M.D.' er tegenwoordig uit, en wat doet hij nu?

Neil Patrick Harris werd een kindster door zijn rol in 'Doogie Howser, M.D.', maar hoe ziet hij er nu uit?

Neil Patrick Harris is intussen uitgegroeid tot een bekende volwassen acteur, maar wist je dat hij een voormalig kindsterretje is? Op zijn 15e was hij al te zien in twee films, Clara's Heart en Purple People Eater. Maar het is door zijn rol in de serie Doogie Howser, M.D. dat Harris bekend werd. Sindsdien heeft hij in heel wat andere projecten gespeeld, en hoe ziet hij er nu eigenlijk uit? Je leest en ziet het hieronder.

Harris werd als kind ontdekt door toneelschrijver Mark Medoff op een toneelkamp in Las Cruces, New Mexico. Medoff castte hem later in de dramafilm Clara's Heart uit 1988 met Whoopi Goldberg in de hoofdrol en gebaseerd op de gelijknamige roman van Joseph Olshan. Clara's Heart leverde Harris een nominatie voor een Golden Globe op. In hetzelfde jaar speelde hij in Purple People Eater. Dit waren zijn eerste rollen.

Doogie Howser


Vanaf 1989, op zijn 16e, vertolkte Harris de hoofdrol van een kinderwonderarts in Doogie Howser, M.D., waarvoor hij genomineerd werd voor een Golden Globe. In Doogie Howser, M.D. vervulde hij de hoofdrol van Doogie Howser, een tienerarts die het uitoefenen van geneeskunde balanceert met de alledaagse problemen van het tienerleven. Deze rol was zijn grote doorbraak en hij speelde Doogie gedurende de vier seizoenen van de serie. In 1993 eindigde Doogie Howser, M.D..

Nadat Doogie Howser, M.D. beëindigd was, was Harris in een aantal gastrollen in televisieseries te zien, waaronder Murder, She Wrote. Van 1999 tot 2000 speelde hij samen met Tony Shalhoub in de sitcom Stark Raving Mad, die 22 afleveringen duurde. Harris' eerste filmrol als volwassene was in Animal Room uit 1995, hoewel hij daarin als een tiener verscheen.

Films


Harris speelde hoofdrollen in een aantal televisiefilms, waaronder Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story in 1994, My Ántonia in 1995, The Christmas Wish in 1998, Joan of Arc in 1999, The Wedding Dress in 2001 en The Christmas Blessing in 2005. Zijn filmwerk omvat ook bijrollen in The Next Best Thing (2000), Undercover Brother (2002) en Starship Troopers (1997).In 2004 was Harris een gefictionaliseerde, hyper-wellustige, grove versie van zichzelf in de stoner-komediefilm Harold & Kumar Go to White Castle. Hij zei dat deze verschuiving van rollen die geassocieerd waren met zijn 'Doogie Howser'-personage naar het meer gewetenloze en losbandige personage in de Harold & Kumar-franchise leidde tot zijn rol van Barney Stinson in How I Met Your Mother het volgende jaar. Hij zou vervolgens de rol van Neil Patrick Harris opnieuw spelen in de Harold & Kumar-vervolgen Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay en A Very Harold & Kumar 3D Christmas.

Andere grote rollen in series


Barney Stinson in de sitcom How I Met Your Mother was zijn volgende grote rol in een serie. Barney was een van de hoofdpersonages in de serie en critici hebben Harris' optreden toegeschreven als een groot deel van het succes van de serie. Harris speelde de rol van Barney gedurende de negen seizoenen van How I Met Your Mother en is bij de jongere generatie vooral bekend door deze rol, die hem elk jaar Emmy-nominaties opleverde van 2007 tot 2010. Hij hernam even de rol van Barney in het tweede seizoen van de spin-off How I Met Your Father.Vanaf 2017 was hij ook te zien in de serie A Series of Unfortunate Events, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Lemony Snicket (het pseudoniem van de Amerikaanse auteur Daniel Handler). In de serie speelde Harris de rol van Graaf Olaf. Hij vervulde deze rol in de drie seizoenen van de serie, die na 25 afleveringen eindigde in 2019. Harris produceerde ook het eerste seizoen.

Presenteren


Harris was niet enkel op televisie te zien als een of ander personage in een serie, maar ook als zichzelf. Zo presenteerde hij verschillende keren een awardshow. Hij presenteerde onder andere de Emmy Awards van 2009 en 2013 en de Oscars van 2015. Daarnaast presenteerde hij ook al vier keer de Tony Awards: die van 2009, 2011, 2012 en 2013. Alleen Dame Angela Lansbury heeft met vijf ceremonies vaker de Tony Awards gepresenteerd. Het presenteren van de Tony Awards heeft hem vier Emmy Awards opgeleverd in 2010, 2012, 2013 en 2014.

Bekijk op instagram


In 2014 wees Harris de kans af om David Letterman te vervangen als presentator van de Late Show op CBS. Hij verklaarde dat hij vreesde dat hij zich zou vervelen door de herhaling die het presenteren van een dagelijkse talkshow met zich mee zou brengen. Ook wees hij het idee om Craig Ferguson te vervangen als presentator van The Late Late Show om dezelfde redenen af, hoewel hij beweert dat hem nooit daadwerkelijk een van beide banen is aangeboden.

Ander werk


Harris was de voorbije jaren nog steeds in heel wat films en series te zien. Zo verleende hij zijn stem voor de animatiefilms The Smurfs (2011) en The Smurfs 2 (2013) en was hij te horen als Steve the Monkey in de Cloudy with a Chance of Meatballs-filmfranchise. In 2014 mocht Harris de rol van Desi Collings in Gone Girl spelen en in 2021 was hij te zien in de vierde Matrix-film en in de Britse dramaserie It's a Sin.

Bekijk op instagram


In 2022 speelde de acteur de rol van Michael Lawson in de Netflix-serie Uncoupled en de voorlopig laatste keer dat hij te zien was op televisie was eind 2023 in de derde en laatste speciale aflevering, The Giggle, van de 60ste verjaardagsspecials van Doctor Who, waarin hij een gastrol had als de Toymaker. Maar we zullen "Doogie" zeker nog in actie zien, want er staat al iets nieuws gepland. Zo zal hij meespelen in de nieuwe biografische film Anita, geschreven en geregisseerd door Chad Hodge.

Kijken?


De acteur is misschien begonnen als kindster, maar hij is intussen uitgegroeid tot een van de grootste sterren in Hollywood. Van films en series tot musicals, hij heeft het allemaal gedaan. En het is nog niet gedaan voor hem. Wil je Harris zien in de rol waar alles begon voor hem? Je kan alle seizoenen van Doogie Howser, M.D. bekijken op Disney+. Ook How I Met Your Mother, waarin hij een grote rol speelde, kan je zien op Disney+ en A Series of Unfortunate Events kan je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deel jij je wachtwoord op Disney+? Dit is wanneer het niet meer mogelijk is
Series / Nieuws

Deel jij je wachtwoord op Disney+? Dit is wanneer het niet meer mogelijk is

Het lijkt erop dat de streamingdienst binnenkort ook voor het grote geld kiest.

Het was voor vele klanten een enorm gemak: simpelweg je wachtwoord delen zodat meerdere mensen van één account gebruik kunnen maken. Netflix greep al eerder in en nu is Disney+ aan de beurt.

Onlangs schreven we nog dat Disney inderdaad plannen heeft om een halt toe te roepen aan het wachtwoord delen, maar nu komt CEO Bob Iger met een preciezer venster wanneer de gedeelde lol ophoudt.

Nieuwe (betaalde) plannen


Komende zomer zal Disney+ volgens Iger beginnen met het uitrollen van de eerste modellen die het wachtwoord-delen moeten tegen gaan. Er zullen betaalde opties, naar Netflix-model, worden geïntroduceerd waarmee het mogelijk blijft om je accounts te delen.

Iger vertelt: "In juni zetten we onze eerste echte stappen om het delen van wachtwoorden aan te pakken. Het initiatief begint in enkele landen en markten en groeit daarna uit met een volledige uitrol in september. Samen met andere aspecten van de streamingstrategie van het bedrijf, zal deze Netflix-achtige aanpak van wachtwoorden het bedrijf transformeren naar een waar we echt tevreden over zijn."

Wat zijn de gevolgen?


Volgens CFO Hugh Johnston zullen Disney+-accounts die ervan verdacht worden wachtwoorden onjuist te delen, nieuwe mogelijkheden krijgen om zich aan te melden voor de dienst. In de praktijk betekent dit dus betalen, of er worden geo-restricties toegepast.Hulu, waarvan Disney eind 2023 volledige controle nam, heeft klanten recent geïnformeerd over wijzigingen in het wachtwoordbeleid. Iger ziet het beperken van gedeelde wachtwoorden als een cruciaal onderdeel om met streaming winst te maken tegen het einde van het fiscale jaar.

Netflix heeft de toon gezet


In een interview met CNBC zei Iger dat Netflix het model was voor Disney's streven naar een strenger wachtwoordbeleid. Iger wil van Disney+ niet alleen een winstgevende zaak maken, maar ook een die marges oplevert waar hij tevreden mee is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bloedstollende actie-avonturenserie moet je absoluut zien: 'Black Sails'
Series / Specials

Deze bloedstollende actie-avonturenserie moet je absoluut zien: 'Black Sails'

Avontuurlijke serie Black Sails vertelt over piraterij en legendarische figuren in Nassau, 18e-eeuws Caribisch gebied.

Hou je van avontuur, geschiedenis, spanning en legendarische verhalen, dan moet je naar de Amerikaanse serie Black Sails kijken. Deze serie draait al een tijdje mee maar blijft geweldig boeiend.

Het verhaal vertelt over een groep piraten die zich gevestigd hebben in Nassau, de hoofdstad van de Bahama's. Het hoort bij een groep van 700 eilanden in het caribische gebied. De plek is legendarisch geworden door zijn historische figuren zoals Captain Charles Vane, Governor Woodes Rogers, Jack Rackham en Anne Bonny.

Treasure Island


De serie is de voorloper of prequel van Robert Louis Stevenson's boek Treasure Island. In de serie worden zowel fictieve figuren als historische ten tonele gebracht. Hoofdrolspelers Captain Flint gespeeld door Toby Stephens. Long John Silver door Luke Arnold. Beiden zijn legendarisch geworden door hun rol in Black Sails.

Ook de andere rollen zoals die van Max (Jessica Parker Kennedy), Eleanor Guthrie (Hannah New) en Charles Vane (Zach McGowan) zijn onuitwisbaar geworden. Het lijkt alsof deze rollen specifiek voor hen gecreëerd zijn.

Piraterij


De geschiedenis speelt zich af in de 18e eeuw. Nadat de Vrede van Utrecht is getekend is de kaapvaart verboden. Piraterij in de Caraïben wordt onmogelijk gemaakt door de Engelsen. Maar onder Kapitein Flint kent het stelen van goederen toch een opleving. Nassau wordt ook wel New Providence Island genoemd.Het eiland staat vooral bekend als een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeerovers de scepter zwaaien. De meest gevreesde onder hen is Kapitein Flint. Maar niets menselijks is hem vreemd waardoor je een enorme sympathie voor hem krijgt. Hij vecht tegen de gevestigde orde: de Engelse kolonisten.

Romantiek en geweld


De serie is zowel voor jong en oud als voor man en vrouw interessant. Van gewelddadige ruige vechtpartijen aan boord of op het land tot geheime, romantische verboden liefdescènes. Alles komt voorbij. Op IMDb krijgt Black Sails een 8,2 en heeft acht prijzen gewonnen waaronder 3 Emmy’s.Black Sails is geschreven door Robert Levine en Jonathan E. Steinberg. De meeste scènes zijn rondom Kaapstad opgenomen en de geweldige muziek is van Bear McCreary. Als je een week vrij hebt, dan is het absoluut aan te raden om deze serie te kijken.

Streamingsdienst


Stream Black Sails op Prime Video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Home Alone'-ster Macauley Culkin sloeg meerdere keren grote rol in 'The Big Bang Theory' af om opvallende reden
Series / Specials

'Home Alone'-ster Macauley Culkin sloeg meerdere keren grote rol in 'The Big Bang Theory' af om opvallende reden

Macauley Culkin in 'The Big Bang Theory': kun jij het je voorstellen?

Macaulay Culkin kennen we uiteraard allemaal van Home Alone. Sindsdien is het op het vlak van acteren vrij stil geweest rondom de acteur, maar wist je dat hij bijna een grote rol in The Big Bang Theory had gehad?

In de jaren 90 was Macaulay Culkin een van de bekendste kindsterren, door zijn rollen in Home Alone, Home Alone: Lost in New York en My Girl. Daarna heeft hij door de jaren heen enkel nog een aantal kleine acteerklussen gedaan.

The Big Bang Theory


Maar dat had zomaar heel anders kunnen zijn. Tijdens een interview in de (beruchte) podcast van Joe Rogan onthulde Culkin dat hij meerdere keren een rol aangeboden had gekregen in de populaire serie The Big Bang Theory.

The Big Bang Theory is een sitcom over een groep excentrieke vrienden en huisgenoten, die een gepassioneerde liefde voor de wetenschap delen. De serie heeft Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg en Kunal Nayyar in de hoofdrol.

Vreemde pitch


Het eerste seizoen van de serie verscheen in 2007 en groeide al snel uit tot een regelrechte hit. Er kwamen nog 11 seizoenen, tot de serie in 2019 ten einde kwam. The Big Bang Theory is nog steeds erg geliefd bij fans.Dat is echter niet wat Culkin verwacht had toen hij de pitch voor het concept voor het eerst hoorde. Volgens hem klonk die nogal vreemd: "De pitch was: 'Oké, er zijn twee astrofysische nerds en er woont een mooi meisje bij hen'".

Spijt?


Volgens Culkin was het netwerk van de serie nogal volhardend en werd hem meerdere keren gevraagd of hij de rol wou aannemen, zelfs toen hij deze had afgewezen. Zijn management adviseerde hem uiteindelijk zelfs om de rol toch te spelen.

Maar Culkin besloot het niet te doen. De acteur geeft in de podcast aan een klein beetje spijt te hebben, maar voor het grootste deel blij te zijn met deze keuze.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.