search
'Harry Potter'-fans hopen op belangrijke boekscène in aankomende TV-serie
Series / Nieuws

'Harry Potter'-fans hopen op belangrijke boekscène in aankomende TV-serie

Veel fans misten een iconische scene uit 'The Half-Blood Prince'

Het duurt nog zo'n twee jaar voor de Harry Potter-serie zal verschijnen op HBO Max. Ondanks dat zijn veel Potter-fans al bezig met de nieuwe verfilming van hun favoriete boeken.

De verfilmingen werden zeer goed ontvangen, maar vooral in de latere delen werden steeds meer scènes niet verfilmd. Dat was niet gek: de boeken van J.K. Rowling werden steeds dikker, waardoor er steeds meer momenten niet meer pasten binnen de speelduur van een bioscoopfilm.

Dumbledore


Een van de scènes die veel fans misten was er een uit het einde van deel 6, The Half-Blood Prince. In het boek was er een lange scène over de begrafenis van Dumbledore. De film sloeg dat moment echter compleet over.

Harry Potter and the Half-Blood Prince had wel een schitterende scène waarin de leraren en leerlingen gezamenlijk hun toverstokken in de lucht steken ter ere van Dumbledore. Toch misten veel boekenlezers de begrafenis, voor hen een van de mooiste en emotionele momenten uit de boeken.

HBO Max


De tv-serie zal waarschijnlijk een volledig seizoen wijden aan het verfilmen van elk boek. Met die speelduur komen fans eindelijk aan hun trekken en krijgen ze de legendarische scène alsnog te zien. Harry Potter and the Half-Blood Prince en de andere films zijn momenteel onder andere te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij vertrouwen in deze complete nieuwe verfilming van de Harry Potter-boekenreeks?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen