search

Ons nieuws van woensdag 10 april 2024

'Pandore': politiek drama legt de verschillende puzzelstukjes op het juiste tempo
Recensie

'Pandore': politiek drama legt de verschillende puzzelstukjes op het juiste tempo

Belgisch drama over machtsmisbruik en corruptie met een feministisch sausje.

Regie: Savina Dellicour, Vania Leturcq | Cast: Anne Coesens (Claire), Yoann Blanc (Mark), Myriem Akheddiou (Krystel), Salomé Richard (Ludivine), Mélissa Diarra (Sasha), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-54 minuten | Jaar: 2022

Claire Delval is als vooraanstaande rechter op zoek naar de daders van een weerzinwekkende verkrachting. De zaak laat haar maar niet los en ze krijgt last van paniekaanvallen. Ondertussen wordt duidelijk dat er sprake is van romantiek tussen haar en Mark Van Dyck, een politicus die als plaatsvervanger fungeert van haar corrupte vader en er opmerkelijke manieren op nahoudt om hogerop te komen binnen de regering.

In de eerste afleveringen van Pandore is het de grote vraag wie het meisje heeft verkracht, maar al redelijk snel blijkt dat de serie daar helemaal niet om draait. Langzaamaan worden de verbanden tussen de verschillende hoofdpersonen duidelijk, waardoor de zaak steeds mysterieuzer wordt en de verkrachting naar de achtergrond verdwijnt. Wat lijkt te beginnen als een reguliere misdaadserie verandert haast ongemerkt in een waar politiek drama.

Door Van Dyck aanvankelijk neer te zetten als een ware held – hij is degene die het verkrachte meisje naar het ziekenhuis brengt – wordt niet alleen Delval maar ook de kijker vanaf de eerste aflevering op het verkeerde been gezet. Yoann Blanc slaagt erin om Van Dyck geleidelijk te transformeren van sympathieke held tot gluiperige politicus. Vanaf de achtste aflevering haalt de kennis van de kijker die van Delval in en wordt de ware aard van Van Dyck duidelijk.

De makers van Pandore weten precies op het juiste tempo de verschillende puzzelstukjes te leggen. Het verhaal valt nooit stil en de continue stroom van nieuwe informatie houdt de kijker scherp. Ook inhoudelijk heeft de serie het nodige te bieden, door wereldwijd actuele onderwerpen als vrouwenrechten en politiek machtsmisbruik aan te snijden. Zo blijkt het verkrachte meisje het met Van Dyck op een akkoordje te hebben gegooid om haar feministische stem te kunnen laten horen. Wanneer zij zich tegen Van Dyck keert, blijkt maar weer dat hij tot alles in staat is om zijn eigen politieke hachje te redden.

Pandore weet tot het einde te boeien met interessante onderwerpen, onverwachte wendingen en personages die steeds verder worden uitgediept. Alleen met het lege en nietszeggende slot slaan de makers de plank een beetje mis. De kijker zal mogelijk een groots en meeslepend einde verwachten, maar blijft helaas achter met veel onbeantwoorde vragen. Hopelijk worden die beantwoord in het reeds aangekondigde tweede seizoen.

★★★★☆

Pandore is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout': we zijn weer een uitstekende gameverfilming rijker
Recensie

'Fallout': we zijn weer een uitstekende gameverfilming rijker

Ook zonder gamecontroller slaat het post-apocalyptische avontuur in als een bom.

Regie: Jonathan Nolan, Clare Killner, Frederick E.O. Toye, e.a. | Cast: Ella Purnell (Lucy), Walton Goggins (The Ghoul), Aaron Moten (Maximus), Moises Arias (Norm), Kyle MacLachlan (Hank) e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-74 minuten | Jaar: 2024

Gameverfilmingen zijn een nieuwe goudmijn voor Hollywood en dus zet Prime Video hoog in op Fallout, de verfilming van de enorm succesvolle videogamereeks. Gelijk naar het gelijknamige bronmateriaal biedt de serie een post-apocalyptische avontuur vol bizarre verhalen, extreem geweld en bijtende satire over de Amerikaanse samenleving. En net als bij de videogames is die combinatie onweerstaanbaar.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst, maar wel een van een afwijkende aarde. Hier is de Verenigde Staten blijven hangen in een futuristische jarenvijftigsamenleving, inclusief muziek, kledingstijl en politieke opvattingen. Er zijn dus robots maar ook nog steeds zwart-wittelevisie. Mensen luisteren naar stokoude muziek via krakende opnames en iedereen is als de dood voor communisten die het land willen overnemen.

De VS is dan ook al jaren verwikkeld in een oorlog met China. Op een gegeven moment hebben de wereldmachten op de rode knop gedrukt, waardoor een nucleaire holocaust alle beschaving wegvaagde. Nou ja, bijna alle beschaving. Sommige Amerikanen kochten een plekje in een ondergrondse Vault en tweehonderd jaar later bestaan deze zelfvoorzienende, kleine samenlevingen nog steeds. De overlevenden boven de grond hebben zich echter ook ontwikkeld.

De Vault-bewoners zijn door hun knusse leventje hopeloos naïef en verstoppen zich achter brede grijnzen. Boven de grond wordt de wereld vooral bevolkt door halve gekken die alleen begaan zijn met hun eigen lot. De iconische Vault Boy, het gezicht van de Fallout-franchise, is overal te zien op reclameborden; met zijn duimpje omhoog alsof alles uiteindelijk wel goedkomt.

De eerste hoofdpersoon, Lucy, is in een Vault opgegroeid. Bij haar eerste stappen in de bovenwereld ontdekt ze vooral dood en verderf, in de vorm van bandieten, mutanten en zelfs ridders. Het tweede hoofdpersonage, Maximus, is in opleiding om zo'n ridder te worden. Bij deze Brotherhood of Steel moet je denken aan torenhoge robotharnassen, waarin de bestuurders zich oppermachtig voelen. Dat is ook wel nodig, want de monsters in de Wasteland moet je niet onderschatten.

Het derde hoofdpersonage is er zo een. Walton Goggins steelt de meeste van zijn scènes als The Ghoul, een neusloze premiejager die in een zombie is veranderd. Door zijn lange leven heeft hij een legendarische status verworven en hij kan schieten als de beste. De paden van de drie helden kruisen elkaar regelmatig, vaak met bloederige gevolgen.

Hoewel Fallout een bijzonder akelige setting heeft, blijft de serie redelijk licht. Net als in de games herbergt de wereld een hoop bijtende humor, met name over het zogenaamde Amerikaanse exceptionalisme. Daarmee heeft de serie bij momenten wel wat weg van Paul Verhoevens satirische sciencefictionfilms RoboCop en Starship Troopers. Dat komt ook door het extreme geweld dat zo dik is aangezet dat het lachwekkend wordt. De visuele effecten zien er meestal ook fantastisch uit.

Fans van de games kunnen rustig ademhalen: alles ziet er precies uit zoals zou moeten. Veel van de personages zijn bedacht voor de serie, maar juist de wereld van Fallout was altijd de grootste attractie. De games nodigden de speler uit om deze open wereld te verkennen en de serie weet datzelfde gevoel knap over te brengen. Dat zie je ook terug in het verhaal, dat zich in alle richtingen beweegt en het ene bizarre avontuur na het andere voorschotelt.

Het overkoepelende mysterie voor dit eerste seizoen belooft een hoop, maar valt uiteindelijk een tikkeltje tegen. Richting het einde klikken de personages in de rails van een vrij voorspelbare slotaflevering. Maar laat dat je niet tegenhouden om de serie een kans te geven, want we zijn met Fallout weer een uitstekende gameverfilming rijker.

★★★★☆

Fallout is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelige terugkeer van 'Chucky' in seizoen drie krijgt sublieme beoordeling
Series / Nieuws

Griezelige terugkeer van 'Chucky' in seizoen drie krijgt sublieme beoordeling

Het nieuwe seizoen van Chukcy heeft alle kijkers in haar macht en dit is terug te zien in de Rotten Tomatoes score.

Wie aan horror denkt, denkt natuurlijk aan Chucky. De Chucky-franchise bestaat al sinds de jaren 80, maar is nu nog steeds enorm populair. Wat vinden critici eigenlijk van het laatste seizoen?

De Chucky-franchise bestaat al uit 8 projecten, waaronder films en series. De nieuwe serie Chucky is gemaakt door Don Mancini en is een sequel van Cult of Chucky.

Chucky


De serie speelt zich drie weken na de gebeurtenissen van Cult of Chucky af en volgt de 14-jarige Jake Wheeler. Hij koopt een pop, Chucky, die bezeten is door de ziel van seriemoordenaar Charles Lee Ray. Al snel wordt Jake verdacht van allerlei rare gebeurtenissen in de stad.

Seizoen 3 van Chucky is bijzonder populair bij critici. Zij belonen het seizoen met een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Ook de publieksscore is torenhoog, namelijk 89%.

Recensies


Het derde seizoen krijgt veel positieve recensies. Zo ook van Decider: "Grappig hoe deze serie een manier vindt om de extremiteit van donkere komedie in evenwicht te brengen met een tastbaar gevoel van verlies."



Slashfilm zegt simpelweg: "Het wildste seizoen tot nu toe." Ook Collider prijst het seizoen. Volgens hen is de humor "even scherp als altijd" en barst de serie van leven, ondanks dat de dood een grote rol speelt.

Stream Chucky


Op het moment van schrijven is Chucky helaas niet te streamen in Nederland. Wel is de serie te koop op verschillende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De hersenbrekende thriller 'Disquiet' staat nu op Netflix: een aanrader of niet?
Films / Specials

De hersenbrekende thriller 'Disquiet' staat nu op Netflix: een aanrader of niet?

De spannende thriller Disquiet, geregisseerd door Michael Winnick, is vanaf 10 april te zien op Netflix.

Zin in een spannende thriller deze week? Vanaf vandaag kan je op het puntje van je stoel zitten door de komst van de mysterieuze film Disquiet.

Michael Winnick, een bekende naam in de wereld van thriller- en horrorfilms vanwege zijn eerdere werken zoals Shadow Puppets en Malicious, heeft niet alleen het scenario geschreven, maar ook de regie op zich genomen voor deze film.

Verhaal


Na bijna fataal gewond te zijn geraakt bij een auto-ongeluk, ontwaakt Sam in het ziekenhuis en beseft hij tot zijn schrik dat hij er tegen zijn wil wordt vastgehouden. Ongeacht zijn wens om te vertrekken, lijkt ontsnappen geen haalbare optie te zijn.

Terwijl Sam en zijn medegevangenen de grimmige realiteit van hun gevangenschap onder ogen zien, voelen ze een onzichtbare dreiging in het ziekenhuis. Samen met hen gaat Sam op onderzoek uit om de mysteries van het ziekenhuis te ontrafelen.

Cast


In de hoofdrol staat de Ierse Jonathan Rhys Meyers. Naast zijn opvallende rollen in The Tudors en Velvet Goldmine, heeft Meyers zijn veelzijdigheid bewezen met memorabele optredens in films zoals Woody Allens Match Point en de komedie Bend It Like Beckham.



Naast Jonathan Rhys Meyers, die de hoofdrol vertolkt, wordt de cast van deze volgens Netflix hersenbrekende en griezelige thriller versterkt door getalenteerde acteurs zoals Rachel Goulding, Elyse Levesque, Lochlyn Munro en Garry Chalk.

Kritiek


Hoewel de film spannend lijkt te zijn, heeft het toch enige kritiek gekregen. Met momenteel slechts acht beoordelingen van filmcritici, heeft de film een zeldzame 0%-beoordeling op Rotten Tomatoes gekregen.

In de Verenigde Staten verscheen de film al op 10 februari 2023. Het Nederlandse Netflix-publiek krijgt vanaf vandaag de kans om de film te beoordelen. Disquiet is nu beschikbaar om te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze stevige misdaadserie met een 8,6 op de IMDb stream je nog altijd op Disney+
Series / Specials

Deze stevige misdaadserie met een 8,6 op de IMDb stream je nog altijd op Disney+

'Sons of Anarchy' is een misdaadserie over een beruchte motorbende.

Disney heeft een onschuldig imago, maar toch zijn er op Disney+ genoeg minder kalme series te vinden. De streamingdienst heeft een groot aanbod aan misdaadseries, waaronder Sons of Anarchy.

Het eerste seizoen van Sons of Anarchy kwam uit in 2008. De serie liep in totaal voor 7 seizoenen, totdat het laatste seizoen in 2014 verscheen. In Nederland werd de serie vanaf 2010 uitgezonden op RTL 7.

Het leven in een motorclub


De serie gaat over de motorclub SAMCRO, die zowel legale als illegale zaken doet in het stadje Charming. De focus ligt op Jax Teller (Charlie Hunnam). Als vicepresident worstelt hij met het managen van de club en de nalatenschap van zijn vader, die de oprichter was.

Vaak heeft hij onenigheden met zijn stiefvader Clay (Ron Perlman) en de huidige president van de club. We zien in de serie wat de club meemaakt, gecombineerd met de effecten die de zaken van de club hebben op de persoonlijke levens van zijn leden.

Prijzen


Naast Hunnam en Perlman zien we Katey Segal als Jax' moeder Gemma, Maggie Siff als zijn vriendin Tara en Ryan Hurst als zijn beste vriend Opie. Sons of Anarchy betekende de doorbraak in de carrière van Hunnam.



Sons of Anarchy werd enorm goed ontvangen. Vooral het acteerwerk dat Segal neerzette kon rekenen op lof. De serie won dan ook meerdere prijzen, waaronder een Golden Globe en Satellite Award.

Score of IMDb


Op IMDb krijgt de serie een 8,6/10 als cijfer. Bovendien is Sons of Anarchy te vinden in de top 250 beste series van de site. Daar staat de serie namelijk op plek 215.

Bekijk Sons of Anarchy op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grauwe scifi-serie 'Fallout' deze week: is de serie van Prime Video iets voor mij?
Series / Nieuws

De grauwe scifi-serie 'Fallout' deze week: is de serie van Prime Video iets voor mij?

Ontdek 5 vragen die je moet stellen voordat je de serie Fallout op Amazon Prime bekijkt!

Voor alle serie- en gameliefhebbers is Prime Video's Fallout binnenkort te zien, en daarom beantwoorden we 5 vragen die je echt zou moeten stellen als je deze serie gaat kijken!

Heeft de serie iets te maken met het spel Fallout?
Ja, de serie is gebaseerd op het spel, maar ook op het boek The Postman van David Brin. De serie vertelt een origineel verhaal binnen de wereld van Fallout.

Zal de serie interessant zijn voor kijkers die niet bekend zijn met het spel?
De serie is ontworpen om toegankelijk te zijn, zowel voor fans als voor nieuwkomers. Ervaren spelers zullen merken dat de serie slechts een deel van de grotere wereld van Fallout omvat, terwijl nieuwkomers worden ondergedompeld in een geheel nieuwe wereld van monsters, mutanten en mensen met slechte bedoelingen.

Hoe zit het met de cast en crew van de serie?
De cast bestaat uit opmerkelijke acteurs die opvallende rollen invullen. Ella Purnell, bekend van Army of the Dead, speelt een personage dat net haar ondergrondse schuilkelder verlaat. Aaron Moten, bekend van Emancipation, neemt de rol van Maximus op zich, een lid van de Brotherhood of Steel. Walton Goggins vervult de rol van een ghoul genaamd de Ghoul, een onsterfelijke mutant. Ook zijn Chris Parnell, Michael Emerson, Zach Cherry, Kyle MacLachlan en Xelia Mendes-Jones in vaste rollen te zien. Lisa Joy en Jonathan Nolan, de showrunners van Westworld, vormen het creatieve team achter de serie.



Waar gaat de serie over?
De serie volgt het verhaal van Lucy Maclean, die probeert te overleven in een meedogenloze post-apocalyptische wereld na een nucleaire ramp. In dezelfde stijl als The Good, the Bad and the Ugly strijden de hoofdpersonages in een race om een schat te vinden.



Kan ik dan nog wel Fallout 5 spelen als ik de serie al heb gezien?
De makers van het spel ontdekten dat bepaalde plotelementen in de serie ook gepland stonden voor Fallout 5. Gelukkig werd dit snel opgemerkt en aangepast, zodat de serie en het spel geen overlap zullen hebben en je dus van allebei kunt genieten.



Fallout zal te zien zijn vanaf 11 april op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moordlustige en onheilspellende hitserie staat nu compleet op Netflix en hoog in de top 10
Series / Nieuws

Moordlustige en onheilspellende hitserie staat nu compleet op Netflix en hoog in de top 10

De Netflix Top 10 wordt opgeschrikt door de hitserie Dexter die nu in zijn geheel op de streamingdienst staat.

De serie Dexter was jaren geleden een enorm succes en als je de moordlustige avonturen van Dexter Morgan nog niet hebt gezien, dan hebben we een tip: start nu met bingewatchen op Netflix.

De hoofdrol van de serie, die uitgezonden werd van 2006 tot en met 2013, werd vertolkt door acteur Michael C. Hall. Hij is mogelijk herkenbaar van de komediefilm Game Night (2018) en de miniserie The Defeated (2020). Hij speelde de rol van Dexter in acht seizoenen.

Bloedspat


Dexter, goed voor 71 procent op de Tomatometer, gaat dus over Dexter Morgan. Hij is overdag een forensisch onderzoeker en een bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami. Wat niemand weet is dat hij ook nog een seriemoordenaar is.

In zijn "vrije tijd" vermoordt hij mensen "die het verdienen", andere moordenaars die uit de handen van de politie weten te blijven. Daarnaast weet hij maar al te goed zelf de politie te ontwijken, met dank aan zijn adoptievader.

Negende seizoen


Wil je de acht seizoenen zien, dan vind je deze nu op Netflix en de serie staat op de vijfde plaats in de Netflix Top 10. In 2021 verscheen een revival-seizoen, Dexter: New Blood, met tien afleveringen. Helaas is New Blood (nog) niet te zien op Netflix. Je vindt deze wel op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen terugkeer voor Jon Snow: ontwikkeling 'Game of Thrones'-spin-off gestopt
Series / Nieuws

Geen terugkeer voor Jon Snow: ontwikkeling 'Game of Thrones'-spin-off gestopt

Voorlopig moeten fans het doen zonder een serie over het zeer bekende personage.

Nadat het immens populaire Game of Thrones in 2019 eindigde, begon HBO flink in te zetten op mogelijke spin-offs. Eén daarvan zou over het bekende personage Jon Snow gaan, maar dat project is nu van de baan.

De geruchten hingen al een tijd in de lucht dat het project niet meer door zou gaan, alleen bleef de bevestiging uit. Ter promotie van zijn nieuwe film Blood for Dust vertelde acteur Kit Harington dat de spin-off inderdaad niet meer in ontwikkeling is.

Geen bronmateriaal, geen serie


Harington vertelde: Ik heb er tot op heden nog niets over uitgelaten omdat het nog in ontwikkeling was. Ik wilde niets laten uitlekken over het feit dat het officieel in ontwikkeling was of dat er allerlei theorieën bedacht zouden worden en mensen enthousiast zouden raken."

Hij vervolgt: "Maar het wordt dus echt niet gemaakt. Het project is van de baan. We konden niet het juiste verhaal vinden waar we allemaal enthousiast over waren, dus we hebben ons er maar voor het moment bij neergelegd."

Voorlopig genoeg te zien


Harington sluit een toekomstige spin-off niet uit, maar voor nu ligt het project definitief op de planken. Waar dit project weinig vooruitgang boekt, is House of the Dragon daarentegen een groot succes, met overweldigend positieve recensies en hoge kijkcijfers.



Op maandag 17 juni komt seizoen twee van House of the Dragon uit. Kijk tot die tijd alle afleveringen van seizoen één op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
87% op Rotten Tomatoes, maar de misschien wel beste Netflix-serie van 2024 maakt weinig indruk
Series / Nieuws

87% op Rotten Tomatoes, maar de misschien wel beste Netflix-serie van 2024 maakt weinig indruk

Ripley verscheen een paar dagen geleden, maar het grote publiek weet de serie niet te vinden.

Vorige week debuteerde Ripley op Netflix en ondanks bekende namen, aantrekkelijk bronmateriaal en een sterke ontvangst weet de serie niet te scoren op de streamingdienst. De serie haalde de Netflix Top 10, maar daar is ook alles mee gezegd.

De serie is gebaseerd op het bekende misdaadboek The Talented Mr. Ripley uit 1955 van schrijver Patricia Highsmith. In 1999 verscheen nog de film met Matt Damon en nu is er de serie met acteur Andrew Scott (All of Us Strangers) als Tom Ripley.

Dalend


Na een prima 87 procent op de Tomatometer en woorden als "prachtig kunstwerk" en "een van de beste series die Netflix aanbiedt" blijkt Ripley niet te scoren in de Top 10.

De serie kwam uiteraard snel binnen in de toplijst van Netflix, maar staat ondertussen op de achtste plaats. De kijkers stemmen liever af op de misdaadseries Crooks, From en The Gentlemen en het scifi-succes 3 Body Problem.

Laatbloeier?


De kans bestaat dat de serie pas later wordt opgepakt door het grote publiek en dat er simpelweg te veel concurrentie is van de eerder genoemde series. Duidelijk is wel dat de serie geen straf is om naar te kijken.



Overigens is er één troost. De makers hoeven zich geen druk te maken over het mogelijk cancelen van Ripley. De zesdelige reeks is namelijk een miniserie, nu dus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'Sons of Anarchy' onthult: Nieuwe Netflix-serie 'The Abandons' is gebaseerd op de Cosa Nostra?!
Series / Specials

Maker 'Sons of Anarchy' onthult: Nieuwe Netflix-serie 'The Abandons' is gebaseerd op de Cosa Nostra?!

Sons of Anarchy-bedenker is terug met een nieuwe actiewestern met een onverwachte inspiratiebron.

Kurt Sutter had met Sons of Anarchy een knaller van jewelste te pakken. Zijn nieuwste serie maakt hij voor Netflix met als titel The Abandons.

De bedenker heeft een onverwacht historisch element voor zijn verhaal gebruikt: het ontstaan van de maffia, oftewel de Cosa Nostra. Dit gebeurde destijds op Sicilië. Lena Headey, bekend van haar rol als Cersei in Game of Thrones, speelt de hoofdrol in dit verhaal dat zich in de negentiende eeuw afspeelt. Daarnaast wordt Sutter herenigd met Michael Ornstein en Ryan Hurst, die in Sons of Anarchy Chucky en Opie speelden.

Verschoppelingen


Sutter sprak onlangs met Deadline over de serie en onthulde dat hij al heel lang een western wilde maken. Over de titel zei de maker het volgende: "De term ['the abandons'] werd in de negentiende eeuw gebruikt om maatschappelijke verschoppelingen mee aan te duiden."

"Het verhaal speelt zich af vlak na de Gold Rush en voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Er zijn mensen die daar iets opgebouwd hebben, maar je hebt Italiaanse aristocraten en superrijke Amerikanen die zich het land van die mensen willen toe-eigenen".

In eigen hand


"Die kopen de gewone mensen uit, maar er is altijd een kleine groep die zich verzet en niet wil vertrekken. Ze vechten terug tegen de corrupte rijken, net zoals de Siciliaanse boeren destijds terugvochten. Dus ik wilde een verhaal maken dat ergens tussen 'Bonanza' en het ontstaan van de Cosa Nostra in lag. Je verkent de grens tussen gerechtigheid en het recht in eigen hand nemen," aldus Sutter.

Bekijk op instagram


Lena Headey speelt de rol van Fiona, een Ierse vrouw die naar de Amerikaanse staat Oregon emigreert. Aangezien ze zelf geen kinderen kan krijgen adopteert ze vier wezen en vormt op die manier haar eigen familie. Fiona krijgt het echter aan de stok met aristocratische families die haar land af willen pakken. Het is momenteel nog niet bekend welke rollen Ornstein en Hurst voor hun rekening zullen nemen.

The Abandons wordt momenteel in Canada gefilmd. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van verder nieuws.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk meer nieuws over 'Stranger Things' seizoen 5: klein detail gedeeld
Series / Nieuws

Eindelijk meer nieuws over 'Stranger Things' seizoen 5: klein detail gedeeld

Na lang wachten geeft Stranger Things eindelijk meer details over het vijfde en laatste seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is altijd verschrikkelijk als je favoriete personage overlijdt. Maar soms doet de dood van een sterke slechterik nóg erger, omdat de intensiteit van de serie dan vermindert. Stranger Things plaagt nu de terugkeer van deze gehate slechterik.

Kijkers barstten massaal in tranen uit na de dood van Eddie Munson (Joseph Quinn). Zelfs na de dood van de verschrikkelijke Billy (Dacre Montgomery) was de sfeer kil. In seizoen 4 ging, Dr. Brenner, een groot sleutelfiguur dood en dit personage komt wellicht terug.

Instagram-verhaal


Er is geen twijfel over mogelijk, de acties van Dr. Brenner (Matthew Modine) waren mensonterend. Toch was hij een interessant personage. In een inmiddels verwijderd Instagram-verhaal werd zijn terugkeer gesuggereerd.

In het verhaal was een hele bekende locatie te zien: de regenboogkamer in het Hawkins Lab. Het verhaal bevestigt dat de kamer terug zal komen in seizoen 5. Het is vooralsnog onduidelijk of dit weer via flashbacks zal zijn.

Dr. Brenner


Hoewel de Duffer-broers de dood van Dr. Brenner bevestigd hebben, plaagt dit verhaal wel zijn terugkeer. Hij speelde een belangrijke rol in Elevens leven en zijn terugkeer (via flashbacks) zou dan ook logisch zijn.



Bovendien zijn er nog een aantal brandende vragen onbeantwoord gebleven na seizoen 4. De terugkeer van Dr. Brenner zou een goede mogelijkheid zijn om meer duidelijkheid te geven over Henry's en Elevens verleden in het Lab.

Stream op Netflix


Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe sensatie in het horrorgenre: de gloednieuwe en gruwelijke serie 'Parasyte: The Grey'
Series / Featured

Nieuwe sensatie in het horrorgenre: de gloednieuwe en gruwelijke serie 'Parasyte: The Grey'

De gloednieuwe Parasyte: The Grey scoort een fantastische perfecte score op Rotten Tomatoes.

Parasyte: The Grey is een Zuid-Koreaanse sci-fi horror-serie. De gloednieuwe serie is pas enkele dagen geleden uitgekomen, maar is nu al één van de best scorende series op Rotten Tomatoes.

Parasyte: The Grey is gebaseerd op de manga-serie Parasyte van Hitoshi Iwaaki. De serie gaat over buitenaardse parasitaire wezens die mensen kunnen bezitten. Zo hebben zij de volledige macht over mensen en hun levens.

100%


De serie is geregisseerd en geschreven door Yeon Sang-ho, die vooral bekend is van The King of pigs (2011), The Fake (2013) en Train to Busan (2016). Jeon So-nee schittert in de hoofdrol, samen met Koo Kyo-hwan en Lee Jung-hyun.

Samen hebben zij het voor elkaar gekregen om een perfect score van 100% op Rotten Tomatoes binnen te slepen. Ook het publiek is erg enthousiast. Zij geven de serie namelijk een stevige 83%.

Recensies


De serie wordt een "kunstwerk" en een "ware showstopper" genoemd. Ook de speciale effecten en het acteerwerk worden geprezen.



Ook Decider is enorm enthousiast. Zij roepen fans van het horrorgenre op om de serie te streamen: Parasyte: The Grey heeft genoeg actie om de aandacht van de kijkers vast te houden, maar het verhaal van Su-ins mutantenbestaan is hetgeen waardoor je niet weg kan kijken."

Netflix


Ben je benieuwd geworden naar deze perfecte horrorserie? Stream dan Parasyte: The Grey op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil: Born Again' brengt nog een bekend personage uit de Netflix-tijd terug
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again' brengt nog een bekend personage uit de Netflix-tijd terug

Instagrammer Steve Sand post setfoto's waarop een bekend gezicht te zien is.

Het gaat goed met Daredevil: Born Again. Onlangs zijn de opnames afgerond en Sands setfoto's laten zien dat er nóg een oude bekende is teruggekeerd.

De Israëlische actrice Ayelet Zurer kruipt zo te zien weer in de huid van Vanessa Fisk. Op de foto's, die je hier kunt bekijken, kun je haar zien met Kingpin (Vincent D'Onofrio).

Sacred Timeline


Dit is goed nieuws voor de fans. Vanessa's rol zou in eerste instantie opnieuw gecast zijn. In plaats van Zurer zou Sandrine Holt de rol van Kingpins vrouw voor haar rekening nemen.

Eerder gaf MCU-topman Brad Winderbaum al aan dat Daredevil: Born Again deel uitmaakt van de Sacred Timeline. Zurers terugkeer bevestigt dat het niet bij woorden alleen is gebleven.

Inspiratie


De makers willen ook de toon van de oorspronkelijke serie, die drie seizoenen liep, als inspiratie gebruiken. Over de plot is op dit moment weinig bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.



Daredevil: Born Again wordt aan het begin van 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-acteur gaat legendarische componist Mozart spelen in 'Amadeus'
Series / Nieuws

Marvel-acteur gaat legendarische componist Mozart spelen in 'Amadeus'

In de jaren '80 werd er al eens een met veel Oscars bekroonde film gemaakt over de componist.

Paul Bettany, die we kennen als o.a. Vision in Marvel-films en -series als Avengers: Infinity War en WandaVision is gestrikt voor een hoofdrol in een nieuwe Sky-miniserie over componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Bettany zal te zien zijn als een andere bekende componist, Antonio Salieri, in Amadeus, tegenover Will Sharp als Mozart.

Opnieuw een succes?


Dit gegeven zal je wellicht bekend voorkomen, want het vormde ook de basis voor het gelijknamige theaterstuk van Peter Shaffer en de beroemde verfilming van Milos Forman, die meerdere Oscars won.

Salieri is een held in zijn eigen verhaal, maar een vijand voor de geschiedenis. Hij is extreem jaloers op de getalenteerde Mozart en doet er alles aan om zijn rivaal dwars te zitten.

Talent achter de camera


Joe Barton (The Lazarus Project) zal het script van de serie schrijven en Julian Farino regisseert. Two Cities Television produceert samen met Sky Studios.



Michael Jackson (Patrick Melrose), Stephen Wright, Farino en Alice Seabright regisseren allen afleveringen. Barton, Sharpe en Farino fungeren als uitvoerend producenten.

Hongaarse locaties


De opnames van de serie beginnen dit voorjaar nog in Hongarije. NBCUniversal Global Distribution zal ervoor zorgen dat de miniserie wereldwijd aan de man wordt gebracht.

Het is nog onduidelijk waar en wanneer Amadeus te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waar 'A Knight of the Seven Kingdoms' over gaat: de nieuwe 'Game of Thrones'-serie
Series / Nieuws

Dit is waar 'A Knight of the Seven Kingdoms' over gaat: de nieuwe 'Game of Thrones'-serie

Het verhaal belooft zeer spannend en avontuurlijk te gaan worden.

Eind volgend jaar moet de volgende Game of Thrones-spinoff van HBO verschijnen. Toen A Knight of the Seven Kingdoms aangekondigd werd kregen we al wat informatie over het verhaal van de serie, maar inmiddels weten we meer.

HBO heeft namelijk een officiële synopsis vrijgegeven van de verfilming van de novella's van George R.R. Martin. Hieronder lees je de volledige tekst.

Westeros


''Een eeuw voor de gebeurtenissen van 'Game of Thrones' reisden twee onwaarschijnlijke helden door Westeros. Een jonge, naïeve, maar dappere ridder, Ser Duncan the Tall, en zijn kleine schildknaap, Egg.

Het verhaal speelt zich af in een tijdperk waarin de Targaryens nog steeds de IJzeren Troon beheersen en de herinnering aan de laatste draak nog fris is. Deze onwaarschijnlijke en unieke vrienden staan grote lotsbestemmingen, machtige vijanden en gevaarlijke heldendaden te wachten.''


HBO Max


De spinoff belooft dus spannend en avontuurlijk te worden. Terwijl je wacht op de avonturen van Dunk en Egg kun je de andere Westeros-series natuurlijk gewoon kijken op Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' jat opzettelijk van 'The Matrix'
Series / Nieuws

Nieuwe 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' jat opzettelijk van 'The Matrix'

De showrunner onthult een van de inspiratiebronnen voor de nieuwe serie.

Over minder dan twee maanden is het zover: dan gaat er weer een nieuwe Star Wars-serie van start. The Acolyte belooft een spannende en mysterieuze serie te worden, die inspiratie haalt uit onverwachte hoek.

Oplettende fans hadden al gezien dat Carrie-Anne Moss in de serie speelt. Moss is vooral bekend als Trinity uit de Matrix-films. In The Acolyte speelt ze de Jedi Master Indara. Nu blijkt dat haar casting geen toeval is.

The Matrix


Showrunner Leslye Headland vertelde in een interview met Empire meer. Indara is namelijk geïnspireerd door het personage Trinity uit The Matrix. ''Ik wilde iemand zien met de hoogste status die je je kunt voorstellen in een Force-fu-gevecht. Iemand die binnenkomt en je denkt meteen 'dat is de machtigste Jedi in de kamer'. En dat is Trinity.''

Juni


Indara ga je in actie zien vanaf 4 juni. Dan gaan de eerste twee episodes van The Acolyte in première op Disney+. In de weken erna volgen nog zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-fans hopen op belangrijke boekscène in aankomende TV-serie
Series / Nieuws

'Harry Potter'-fans hopen op belangrijke boekscène in aankomende TV-serie

Veel fans misten een iconische scene uit 'The Half-Blood Prince'

Het duurt nog zo'n twee jaar voor de Harry Potter-serie zal verschijnen op HBO Max. Ondanks dat zijn veel Potter-fans al bezig met de nieuwe verfilming van hun favoriete boeken.

De verfilmingen werden zeer goed ontvangen, maar vooral in de latere delen werden steeds meer scènes niet verfilmd. Dat was niet gek: de boeken van J.K. Rowling werden steeds dikker, waardoor er steeds meer momenten niet meer pasten binnen de speelduur van een bioscoopfilm.

Dumbledore


Een van de scènes die veel fans misten was er een uit het einde van deel 6, The Half-Blood Prince. In het boek was er een lange scène over de begrafenis van Dumbledore. De film sloeg dat moment echter compleet over.

Harry Potter and the Half-Blood Prince had wel een schitterende scène waarin de leraren en leerlingen gezamenlijk hun toverstokken in de lucht steken ter ere van Dumbledore. Toch misten veel boekenlezers de begrafenis, voor hen een van de mooiste en emotionele momenten uit de boeken.

HBO Max


De tv-serie zal waarschijnlijk een volledig seizoen wijden aan het verfilmen van elk boek. Met die speelduur komen fans eindelijk aan hun trekken en krijgen ze de legendarische scène alsnog te zien. Harry Potter and the Half-Blood Prince en de andere films zijn momenteel onder andere te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.