search
Met een strakke 95% blijft dit wel de grappigste en meest absurde serie op HBO Max
Series / Nieuws

Met een strakke 95% blijft dit wel de grappigste en meest absurde serie op HBO Max

Wat als je een generale repetitie had voor alle belangrijke momenten in je leven?

Een documentaire gemixt met comedy: het klinkt misschien niet als de meest logische combinatie, maar het resultaat is de enorm absurde en grappige serie The Rehearsal.

The Rehearsal is een serie van de Canadese comedian Nathan Fielder, vooral bekend van zijn andere serie Nathan For You. Het eerste seizoen van The Rehearsal verscheen in 2022. Er is ook een tweede seizoen besteld door HBO.

Het leven repeteren


Hoe fijn zou het zijn als je belangrijke gebeurtenissen in het leven eerst een keer zou kunnen oefenen voordat ze echt plaatsvinden? Dat is precies wat er in The Rehearsal mogelijk wordt gemaakt.

In The Rehearsal helpt Fielder normale mensen namelijk om situaties uit hun leven te repeteren, met de hulp van sets en acteurs die de echte situatie nabootsen. Dit zijn zowel enorm impactvolle situaties als alledaagse interacties.

Gescript?


Dat levert hilarische en vreemde momenten op. Wat de serie echter nog grappiger maakt, is dat de acteurs gedetailleerde informatie krijgen, zonder dat de klant daar weet van heeft.HBO heeft nooit onthuld of de serie gescript is of niet. Fielder zegt dat hij de inspiratie voor de serie kreeg door de nutteloosheid van de menselijke drang om de persoonlijke toekomst te beheersen, wat hij "heel grappig" vond.

Rotten Tomatoes


The Rehearsal krijgt op Rotten Tomatoes een score van 95%. In de critics consensus wordt de serie "Fielders meest ongemakkelijke en grappige prestatie tot nu toe" genoemd.

Bekijk The Rehearsal op HBO Max. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 2 verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je nu The Rehearsal gaat kijken?

 • Ja (of al gezien)

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen