search

Ons nieuws van donderdag 18 april 2024

'Kuş Uçuşu' seizoen 3: nieuwe verstandhouding voor Lale en Asli
Recensie

'Kuş Uçuşu' seizoen 3: nieuwe verstandhouding voor Lale en Asli

Ondanks de onlogische verhaalontwikkelingen is dit seizoen net zo spannend als de vorige.

Regie: Burak Müjdeci | Cast: Birce Akalay (Lale Kiran), Miray Daner (Asli Tuna), Ibrahim Çelikkol (Kenan Sezgin), Irem Sak (Müge Türkmen), Demircan Kacel (Yusuf Tunca), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-55 minuten | Jaar: 2024

Het slot van het tweede seizoen van Kuş Uçuşu liet de kijker in shock achter: het is moeilijk de nette Lale met een sekstape voor te stellen. Gaat dat dan echt gebeuren in het nieuwe seizoen? Ook Asli is in seizoen drie natuurlijk weer van de partij en dat betekent hoog getailleerde kleding en laag-bij-de-grondse actie. Toch? Het nieuwe seizoen wijkt af van de bekende formule, maar er is gelukkig nog genoeg aan onverwachte wendingen om de sjeu erin te houden, ook al voelt het soms vreemd aan.

Maar liefst twee hele afleveringen wordt de kijker in tergende spanning gehouden over hoe de vork in de steel zit betreffende het schandaal rond Lale. Zo raakt de kijker onmiddellijk aan de buis gekluisterd. Een beetje afleiding komt door de opmerkelijke relatie tussen Lale en Asli, die elkaar steeds vaker op vriendschappelijke wijze opzoeken. In seizoen twee zagen we al dat Asli's emotioneel instabiele gedrag leidde tot een veranderende relatie met Lale, maar om de dames met elkaar te zien drinken en lachen voelt toch vreemd aan.

Het is even wennen om Lale en Asli zo naar elkaar toe te zien groeien, maar aandoenlijk is het wel. Fijn ook dat de kijker geen partij meer hoeft te kiezen voor een van de twee. Ook andere personages krijgen soms gebeurtenissen voorgeschoteld die niet helemaal in lijn lijken met het verhaal of hun karakters en dus onlogisch overkomen. Toegegeven, dat was in voorgaande seizoenen af en toe ook al het geval. Het verpest de spanning gelukkig niet.

Opvallend is ook de romantische noot. Waar het in de voorgaande seizoenen vooral om seks draaide, lijkt er nu meer ruimte te komen voor echte liefde, die soms compleet onverwacht komt opzetten. Bij de liefde horen ook tranen en die vloeien hevig in scènes waarin de dialogen soms net te lang doorgaan. De kijker verlangt actie, zoals we van Kuş Uçuşu gewend zijn, en de makers spelen hier met plezier op in.

In seizoen twee leerde de kijker wat meer over andere personages dan de twee hoofdpersonen, maar in seizoen drie worden die toch weer wat meer naar de achtergrond gedrongen. Wat Gül precies beweegt, daar krijgen we helaas niet meer dan een voorproefje van. En wat Müge doormaakt, daar zal de kijker vraagtekens bij zetten. Het lijkt erop dat er nog veel te vertellen is in Kuş Uçuşu. In spanning wachten we dan maar weer op seizoen vier.

★★★★☆

Kuş Uçuşu is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een strakke 95% blijft dit wel de grappigste en meest absurde serie op HBO Max
Series / Nieuws

Met een strakke 95% blijft dit wel de grappigste en meest absurde serie op HBO Max

Wat als je een generale repetitie had voor alle belangrijke momenten in je leven?

Een documentaire gemixt met comedy: het klinkt misschien niet als de meest logische combinatie, maar het resultaat is de enorm absurde en grappige serie The Rehearsal.

The Rehearsal is een serie van de Canadese comedian Nathan Fielder, vooral bekend van zijn andere serie Nathan For You. Het eerste seizoen van The Rehearsal verscheen in 2022. Er is ook een tweede seizoen besteld door HBO.

Het leven repeteren


Hoe fijn zou het zijn als je belangrijke gebeurtenissen in het leven eerst een keer zou kunnen oefenen voordat ze echt plaatsvinden? Dat is precies wat er in The Rehearsal mogelijk wordt gemaakt.

In The Rehearsal helpt Fielder normale mensen namelijk om situaties uit hun leven te repeteren, met de hulp van sets en acteurs die de echte situatie nabootsen. Dit zijn zowel enorm impactvolle situaties als alledaagse interacties.

Gescript?


Dat levert hilarische en vreemde momenten op. Wat de serie echter nog grappiger maakt, is dat de acteurs gedetailleerde informatie krijgen, zonder dat de klant daar weet van heeft.



HBO heeft nooit onthuld of de serie gescript is of niet. Fielder zegt dat hij de inspiratie voor de serie kreeg door de nutteloosheid van de menselijke drang om de persoonlijke toekomst te beheersen, wat hij "heel grappig" vond.

Rotten Tomatoes


The Rehearsal krijgt op Rotten Tomatoes een score van 95%. In de critics consensus wordt de serie "Fielders meest ongemakkelijke en grappige prestatie tot nu toe" genoemd.

Bekijk The Rehearsal op HBO Max. Het is nog niet bekend wanneer seizoen 2 verschijnt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Misdaad en mysterie in 'The Jinx': wat moet je weten over deze hit op HBO Max?
Series / Nieuws

Misdaad en mysterie in 'The Jinx': wat moet je weten over deze hit op HBO Max?

Vervolg op true crime-documentaire The Jinx over Robert Durst met nieuwe personages en medeplichtigheidsonderzoek.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor fans van The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst komt er binnenkort een vervolg. Hier alvast wat informatie voordat je de serie gaat bekijken.

Is dit de documentaire uit 2015?


Nee, The Jinx - Part Two is het vervolg op de bekende documentaireserie.

Wie is The Jinx?


The Jinx verwijst naar Robert Durst, een rijke New Yorkse vastgoedmagnaat die bekendheid verwierf vanwege zijn betrokkenheid bij een reeks misdaden, waaronder moord. Hij werd beroemd om hoe hij zijn misdaden per ongeluk toegaf, door een live microfoon te laten aanstaan tijdens een interview. Als je nog niet weet wie hij is dan is het aan te raden eerst The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst te bekijken.

Waar gaat de serie verder?


In de serie worden kijkers voorgesteld aan nieuwe personages die decennialang trouw bleven aan Durst, waaronder Chris Lovell, een jurylid uit Galveston dat Durst hielp bij zijn vrijspraak voor de moord op Morris Black in 2001, en Nick Chavez, een wederzijdse vriend van Durst en Berman die een geheime getuige werd in het proces van 2021. De documentaire onderzoekt het concept van medeplichtigheid, waarbij regisseur Andrew Jarecki benadrukt hoe ogenschijnlijk goede mensen een moordenaar hebben geholpen.



Voor wie is deze serie?


Deze serie is vooral aanbevolen voor liefhebbers van true crime-verhalen, de complexiteit van juridische zaken en onderzoeken, en fans van het eerste deel.



Hoeveel afleveringen komen er uit?


Het seizoen zal uit zes afleveringen bestaan. Elke aflevering heeft een gemiddelde duur van ongeveer een uur.



The Jinx - Part Two is te zien op HBO Max vanaf 21 april 2024.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Feud' seizoen 2: Ryan Murphy's toppunt van kitsch als kunst verkopen
Recensie

'Feud' seizoen 2: Ryan Murphy's toppunt van kitsch als kunst verkopen

Een onbekende ruzie tussen grotendeels onbekende mensen; was dit de aandacht waard?

Regie: Gus Van Sant, Jennifer Lynch, Max Winkler | Cast: Naomi Watts (Babe Paley), Tom Hollander (Truman Capote), Calista Flockhart (Lee Radziwill), Diane Lane (Slim), Molly Ringwald (Joanne Carson), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 49-63 minuten | Jaar: 2024

Schrijver Truman Capote raakt bevriend met iemand uit de New Yorkse bovenklasse en voor hij het weet is hij bij iedereen in die cirkel welkom om op feestjes zijn kleurrijke roddels te komen vertellen. Hij papt met name aan met vier dames, door Capote de Zwanen genoemd, waarvan hij de grootste klik heeft met Barbara 'Babe' Paley. Maar wanneer hij via een artikel een roddel de wereld in slingert en het doelwit zelfmoord pleegt, besluiten de vier dames hem te negeren. Capote neemt wraak door de lijken in hun kasten openbaar te maken.

Kortom: een hoop gedoe om niks. Vier rijke bijna bejaarde snobs versus een elitaire roddelnicht valt perfect in het straatje van megaproducent Ryan Murphy, die graag met topacteurs dit soort oppervlakkige verhalen tracht te verheffen naar een hoger niveau. Voor het tweede seizoen van Feud, getiteld Capote vs. The Swans, heeft hij zelfs een topregisseur gestrikt, namelijk Gus Van Sant (Good Will Hunting, Elephant).

Dat Van Sant ooit in staat was om zulke fluff te voorzien van een flinke dosis humor, liet hij zien met To Die For: een heerlijke zwarte komedie over een vrouw die zo graag op televisie wil komen dat ze bereid is tot moord. Maar Van Sant is sindsdien een pijnlijk serieuze regisseur geworden en wijkt voor deze serie niet van zijn stijl af.

Het resultaat is aldus iets wat oogt als een topserie met drama van de bovenste plank. Maar het is als een zwaan: het ziet er elegant en diepzinnig uit, maar onder de betoverende veren zit niets meer dan een uit de kluiten gewassen kip met de diepgang van een sanseveria. Truman Capote, geweldig gespeeld door Tom Hollander, laat zijn eindeloze monologen intellectueel klinken doordat hij zijn brede woordenschat kundig aanwendt voor een kunstzinnig geheel. Maar het zijn nog steeds ordinaire roddels en een hoop slachtofferschap.

In het eerste seizoen van Feud begon de vete tussen de twee hoofdpersonages op de eerste dag dat ze met elkaar op de filmset stonden en ging het verhaal van daaruit chronologisch verder. Seizoen twee springt heen en weer in de tijd en besteedt veel aandacht aan de momenten waarop er nog geen wolkje aan de lucht hing; niet bepaald een vete. Seizoen één had ook wat humor, met bijvoorbeeld Joan Crawfords huishoudster Mamacita. Ook dat mist hier.

Waar het eerste seizoen draaide om een ruzie die voor de hele cast en crew van een film zichtbaar was, heeft het tweede seizoen een conflict dat plaatsvond achter gesloten deuren, waardoor zo goed als alles is gebaseerd op geruchten (waar een boek over is geschreven). Hoeveel Nederlandse kijkers kennen die Zwanen eigenlijk? De meest bekende is Lee Radziwill, de zus van Jackie Onassis.

Naast de zogenaamde vete gaat Capote vs. The Swans in op het einde van het New Yorkse highsocietytijdperk, wat in combinatie met de uitmuntende kostuums en sets bijdraagt aan de illusie dat dit diepzinnig drama van de bovenste plank is. Maar het verhaal gaat amper ergens over. De sprongen in de tijd zijn verwarrend. Ervan uitgaan dat de hele wereld weet wie deze vrouwen zijn en ze daardoor geen heldere introductie geven belemmert directe betrokkenheid bij het verhaal en de personages. De een-na-laatste aflevering eindigt zelfs met een vage bewering die een flauwe verklaring krijgt in de slotaflevering.

Hoe goed Hollander het ook speelt, dat kenmerkende hoge Droopy-stemmetje van Capote (dat hij in het echt ook had, alhoewel dat een aangedikte act leek te zijn) begint op den duur op de zenuwen te werken. Net zoals het quasi-intellectuele geblèr. Ja, de echte Capote was een man met problemen. Maar om die te presenteren als niet helemaal zijn schuld is een zwaktebod, net als dat de nare kanten van die Zwanen niet verder worden belicht.

Capote vs. The Swans is simpelweg een oppervlakkige ruzie tussen mensen die onterecht een hoge dunk van zichzelf hebben. Maar een kapsalon serveren op een dienblad maakt het geen haute cuisine. Dus het inhuren van een fantastische cast en een gelauwerde regisseur tilt alleen de productie naar een hoger niveau. Het verhaal is nog steeds een onnozel akkefietje tussen slechte mensen.

★★☆☆☆

Feud is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit ruimteavontuur heeft misschien wel de meeste herkijkwaarde: 'Killjoys'
Series / Specials

Dit ruimteavontuur heeft misschien wel de meeste herkijkwaarde: 'Killjoys'

Sciencefictionavontuur en -drama met een drietal ruige premiejagers in een revolutie op de Quad.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sciencefiction vol avontuur en drama en een drietal dat leeft als ruige, feestende, ongeleide projectielen. Samen zijn ze premiejagers die voor de R.A.C. (Reclamation Apprehension Coalition) werken.

Hun werkgebied is de Quad. Een zeer dichtbevolkt planetenstelsel dat geregeerd wordt door ‘Het Bedrijf'. Tirannie, klassenstelsels, oneerlijke praktijken vieren hoogtij. Een revolutie is aanstaande.

Killjoys


De drie premiejagers leven hun eigen leven. Het verleden was donker en bloederig. Ze worstelen met alles, maar vooral om hun neutraliteit te behouden zodat de onafhankelijke autoriteit hen als Killjoys blijft waarderen.

Deze premiejagers zijn ook huurmoordenaars. Hun taak is het opjagen en vangen van de meest gevaarlijke criminelen. Vaak in verlaten woest gebied buiten de stad. Er is maar 1 code waar ze zich aan moeten houden: The Warrant.

AI-entiteit


In deze spannende scifi serie vol actie, intrige en onverwachte wendingen, zullen de premiejagers alles op alles moeten zetten om een op hol geslagen AI entiteit te vernietigen voordat het de kans krijgt hun werkelijkheid volledig in een andere wereld te veranderen.



Een episch avontuur wacht hen in de duistere uithoeken van de ruimte. Ze vinden een verwoest ruimteschip dat een cruciale rol zal spelen in het verloop van de avonturen.

Hoofdrollen


De hoofdrollen worden vertolkt door Hannah John-Kamen als Dutch. Ze is de leider van het team Killjoys. Aaron Ashmore als John Jaqobis. Een slim, sarcastisch teamlid van het Killjoys-team. Hij is vaak hun geweten. Luke Macfarlane als D'avin Jaqobis - De oudere broer van John en voormalig soldaat, die zich uiteindelijk ook aansluit bij het Killjoys-team.



De serie wordt geprezen om zijn charismatische hoofdrolspelers, de complexe personages en de boeiende sciencefiction-wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Killjoys kent vijf seizoenen en 50 afleveringen.

Kijken


De serie is op dit moment niet te streamen, maar de bekende webwinkels hebben vast nog wel een dvd of blu-ray exemplaren beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-serie 'For All Mankind' met 100% op Rotten Tomatoes krijgt goed nieuws
Series / Nieuws

Scifi-serie 'For All Mankind' met 100% op Rotten Tomatoes krijgt goed nieuws

Deze serie heeft constant topkwaliteit geleverd en dit is niet onopgemerkt gebleven.

For All Mankind is een van de paradepaardjes van Apple TV+. Dit kleine streamingplatform heeft de nodige toppers afgeleverd waar deze serie over een alternatieve geschiedenis er een van is.

De alternatieve geschiedenis waarbij de Russen de space-race winnen eind jaren 60 houdt het echter niet bij een goedkope gimmick. De personages zijn complex en de wereld is goed opgebouwd. Apple TV+ heeft om deze redenen akkoord gegeven voor een vijfde seizoen én er komt een spin-off.

Mineralen op Mars


Hoofdpersonen in de serie zijn Edward Baldwin (Joel Kinnaman) en Gordo Stevens (Michael Dorman). For All Mankind begint eind jaren zestig en ieder nieuw seizoen speelt zich telkens tien jaar later af.

In seizoen 4 zijn we inmiddels in de 21e eeuw beland, en de tijden zijn veranderd. De vroegere concurrenten, Russen en Amerikanen, werken nu samen en onderzoeken de mogelijkheden om mineralen te winnen op Mars. Het internationale gezelschap kent echter de nodige spanningen.

IJzeren gordijn


Naast de aankondiging van seizoen 5 komt er ook een spin-off getiteld Star City. Deze brengt de kijker terug naar het begin van de serie, toen de space-race nog in volle gang was. Star City vertelt het verhaal echter van achter het IJzeren Gordijn en de Sovjet-astronauten die vastbesloten zijn als eersten op de maan te landen.



For All Mankind kun je streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Parasyte: The Grey': perfect tussendoortje in afwachting van het vervolg van het even sterke 'Sweet Home'
Recensie

'Parasyte: The Grey': perfect tussendoortje in afwachting van het vervolg van het even sterke 'Sweet Home'

Zuid-Koreaanse horror waarin buitenaardse parasieten de mensheid op zeer gewelddadige wijze van de troon willen stoten.

Regie: Sang-ho Yeon | Cast: So-nee Jeon (Su-in), Kyo-hwan Koo (Kang-woo), Jung-hyun Lee (Jun-kyeong), Hae-hyo Kwon (Cheol-min), In-kwon Kim (Won-seok), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-60 minuten | Jaar: 2024

Nadat kassameisje Su-in tijdens een opstootje is neergestoken, ontwaakt ze met een kwaadwillige parasiet in haar hoofd. Meldingen van beestachtige slachtpartijen overspoelen inmiddels de wereld en de overheid en het leger zoeken radeloos naar een manier om deze bizarre oorlog te winnen. Gelukkig werkt het Venom-achtige trucje niet op iedereen, want niet elke parasiet kan zijn gastheer overmeesteren. Wat volgt is een innerlijk tweekamp over het recht van overleven, voor zowel Su-in als de weifelende parasiet genaamd Heidi.

Met de gelijknamige manga als leidraad trakteert het zesdelige Parasyte: The Grey op monsters met vlijmscherpe tentakels en buitenaardse wormen die hersenen eten. Geland op aarde om het heersende ras uit te roeien en zelf de planeet te bewonen, is het voor hen zaak om lichamen over te nemen en deze tot voertuigen te maken. Zonder menselijk lichaam zijn ze immers weerloos. Maar zodra deze vijandige entiteiten zich eenmaal vastbijten in de hersenpan van hun gastheer, vormen zij een gevaar waar de mensheid niet op is voorbereid.

Iedereen staat op de gastenlijst, maar sommigen hebben een brein dat bestand is tegen verorbering, zoals een crimineeltje met een jeukend geweten en natuurlijk ook de onbevreesde chick met een bazooka. Deze rij goedzakken worstelt zich door de wet heen, terwijl eerder zo moordlustige aliens in tweestrijd staan met hun visie. Toch laat dit clichématige gegeven de serie niet wankelen. Want ondanks de standaard parade van personages is de verhaallijn van Parasyte: The Grey sterk genoeg om hen hier in mee te nemen in plaats van een stoorzender te zijn.

En heb je het over parasieten, dan heb je het over ongenode gasten. Het spectaculaire aan bodysnatchen is dan ook de totale switch van karakter en de daarvoor uitverkoren acteurs slaan op commando naadloos om naar hun alternatieve ego. Zo abrupt als zij van monster naar mens kunnen schakelen, getuigt van sterk inlevingsvermogen. Alsof je naar een ander persoon kijkt. Van individu met een eigen wil naar leeg en doods zonder emotie. En zodra dit zelfs de kijker kippenvel over de armen doet lopen, weet je dat Zuid-Koreaanse horror zich jouw nieuwe favoriete genre mag noemen.

Dergelijke gruwel moet je liggen. Deze variant schuift net even een vakje verder dan wat het woordenboek verstaat onder horror en is gegarandeerd funest voor kijkers met een zwakke maag. Maar wie die deze planeet graag op een zeer grafische wijze door monsters overgenomen ziet worden, zal de rollende koppen in Parasyte: The Grey juist waarderen. Alle zes afleveringen vegen de vloer aan met geijkte griezelseries en wijken meer dan eens wordt af van het kader. Parasyte: The Grey is dan ook de perfecte overbrugging als je in de wachtkamer zit af te tellen naar het volgende seizoen van grote broer Sweet Home.

★★★★★

Parasyte: The Grey is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mysterieuze en duistere nieuwe Netflix-series domineren in de Netflix Top 10
Series / Nieuws

Mysterieuze en duistere nieuwe Netflix-series domineren in de Netflix Top 10

Zowel Midtsommernatt als Baby Reindeer is helemaal nieuw in de Netflix Top 10 en staan bovenaan.

De Netflix Top 10 is flink door elkaar geschud sinds vorige week donderdag. Er staan namelijk maar liefst zes nieuwe series in de lijst en de eerste twee plaatsen worden bezet door nieuwe Netflix Originals.

De koppositie is voor het redelijk ontvangen serie Midtsommernatt. Direct daaronder staat nieuwkomer Baby Reindeer, voorlopig goed voor 100 procent op Rotten Tomatoes.

Tien Netflix Originals


Crooks, de koploper van vorige week, staat nu op de derde plaats en wordt gelijk gevolgd door weer drie nieuwkomers, namelijk de Franse miniserie Anthracite, de docuserie Unlocked: A Jail Experiment en de stand-up reeks van Jimmy Carter: Natural Born Killer.

Opvallend is dat de complete lijst bestaat uit Netflix Originals. In de onderste regionen vinden we nog het nieuwe seizoen van de tienerserie Heartbreak High en de eerste seizoenen van de bekende Netflix-series The Gentlemen en 3 Body Problem. Net als een week geleden is de animatieserie Bad Dinosaurs de hekkensluiter.

Complete Top 10


Hieronder vind je de complete Top 10 op Netflix. Wil je de lijst zelf even op de streamingdienst zien, dan vind je deze hier.

1. Midtsommernatt (seizoen 1) - NIEUW
2. Baby Reindeer (seizoen 1) - NIEUW
3. Crooks (seizoen 1)
4. Anthracite (miniserie) - NIEUW
5. Unlocked: A Jail Experiment (docuserie) - NIEUW
6. Jimmy Carter: Natural Born Killer (stand-up) - NIEUW
7. The Gentlemen (seizoen 1)
8. Heartbreak High (seizoen 2) - NIEUW
9. 3 Body Problem (seizoen 1)
10. Bad Dinosaurs (seizoen 1)



Uit de top 10


Zes nieuwkomers betekent ook zes series die we niet meer in de lijst zien, dit zijn onder andere de complete series van From, Dexter en Sex and the City en de Netflix-miniserie Ripley.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere en ijzige beelden in de trailer van seizoen 3 van 'Sweet Tooth', tevens premièredatum bekendgemaakt
Series / Trailer

Duistere en ijzige beelden in de trailer van seizoen 3 van 'Sweet Tooth', tevens premièredatum bekendgemaakt

De belofte over een meer duistere toon lijkt vooralsnog waargemaakt te worden.

Er komt zo te zien een einde aan het wachten. Binnenkort krijgen we het langverwachte seizoen 3 van Sweet Tooth te zien.

Het laatste seizoen telt acht afleveringen en is vanaf 6 juni te bekijken. De donkere beelden in het gure Alaska lijken de zwaardere emotionele lading van dit seizoen te bevestigen.

Weinig goeds in de zin


Zoals eerder aangegeven begint seizoen 3 direct na het einde van het tweede seizoen. Gus, Jepperd (Nonso Anozie), Becky (Stefania LaVie Owen) en Wendy (Naledi Murray) gaan op reis naar Alaska. Daar hopen ze eindelijk Gus' moeder Birdie (Amy Seimetz) te vinden.

Onderweg komen ze oude bekenden tegen zoals dokter Singh (Adeel Akhtar), maar ook nieuwe gezichten en niet allemaal even vriendelijk. Dit zijn onder andere Helen Zhang (Rosalind Chao) en haar dochter Rosie (Kellie Tran), een tweetal dat weinig goeds in de zin heeft.

Ondanks alles


Showrunner Jim Mickle heeft al eerder een toelichting gegeven op hetgeen we kunnen verwachten. Tijdens Netflix' Tudum zei Mickle het volgende: "Ieder personage moet een bepaald verlies verwerken. Ze moeten om leren gaan met verlies en begrijpen dat het leven doorgaat ondanks alles".



Het derde en laatste seizoen van Sweet Tooth kun je vanaf 6 juni bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde klassieker wordt serie en moet remake met 39%-score doen vergeten
Series / Nieuws

Bikkelharde klassieker wordt serie en moet remake met 39%-score doen vergeten

Met de oorspronkelijke regisseur als producent moet deze Engelstalige remake een stuk beter worden dan die van Spike Lee uit 2013.

Oldboy geldt onder filmkenners als een van de beste thrillers ooit én een van de beste Zuid-Koreaanse films ooit. En nu komt er (opnieuw) een remake... maar dan wel als serie.

In 2013 werd al eens een remake-film gemaakt door Spike Lee met Josh Brolin in de hoofdrol, maar die werd allesbehalve goed ontvangen door critici en publiek. Lionsgate Television doet nu een nieuwe poging.

Betere remake?


Park Chan-wook, de regisseur van de oorspronkelijke film, zal ditmaal fungeren als producent. De film en serie zijn een verfilming van een gelijknamige mangareeks.

Chan-wook zal samen met zijn productiepartner Syd Lim, maar ook Courtney Mock en Tara Joshi van Lionsgate Television produceren.

Angstaanjagend plot


De film stamt alweer uit 2003 en gaat over een man die om onduidelijke redenen wordt ontvoerd en 15 jaar in een hotelkamer gevangen wordt gehouden. Hij wordt plots vrijgelaten, maar heeft slechts vijf dagen om te ontdekken wat de reden van zijn gevangenschap was. Anders heeft dit grote gevolgen.



In de Zuid-Koreaanse film waren de hoofdrollen weggelegd voor Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jung en Oh Dal-su. Oldboy won indertijd tijdens het filmfestival van Cannes een zeer belangrijke filmprijs.

Nog veel onduidelijk


Nu wordt de hamvraag welke streamingdienst de serie zal oppikken om uiteindelijk te streamen. Ook wordt er nog gezocht naar een regisseur en cast voor de serie.

Het is nog onduidelijk wanneer we de serie Oldboy kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het tijd dat 'Family Guy' er na 25 jaar mee stopt? Bedenker Seth MacFarlane over het einde van de populaire komedieserie
Series / Nieuws

Is het tijd dat 'Family Guy' er na 25 jaar mee stopt? Bedenker Seth MacFarlane over het einde van de populaire komedieserie

Waarom ergens een einde aan breien als een miljoenenpubliek nog steeds idolaat is?

In de wereld van de geanimeerde komedieseries zijn er titels die bijzonder lang meegaan, met nog geen einde in zicht. Als het aan Seth MacFarlane ligt, blijft Family Guy ook gewoon nog vrolijk doorgaan.

In Amerika zijn series als The Simpsons en South Park al decennialang onverminderd populair, en nu bereikt ook Family Guy een belangrijke mijlpaal bij het vieren van het 25-jarige jubileum.

Voorlopig lekker doorgaan


MacFarlane stond onlangs stil bij het feit dat het 25 jaar geleden is sinds de eerste uitzending en vertelde: "Op dit moment zie ik geen goede reden om te stoppen. Mensen zijn er nog steeds gek op. Het maakt mensen blij en het financiert allerlei goede doelen."

Hij vervolgde: "Er is wel een moment geweest waarbij ik dacht: 'ja nu is het wel klaar', maar op dit moment zijn we het punt van wel of niet stoppen voorbij. Ik kan me geen goede reden bedenken om te stoppen tenzij mensen het echt zat zijn. Maar de cijfers laten zien dat dat verre van het geval is."

De macht van de achterban


Family Guy ging in 1999 in première op Fox, maar werd aanvankelijk na slechts twee seizoenen geannuleerd. Daarna kreeg het een derde seizoen voordat het definitief van de buis werd gehaald, althans, dat dachten kijkers. Dankzij herhalingen op Cartoon Network en dvd-verkopen werd de serie nieuw leven ingeblazen en werd het een enorm succes.



Nu, 22 seizoenen later, zijn alle afleveringen van Family Guy te bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hilarische komedie met een 8,8 op de IMDb stream je gewoon nog op Disney+
Series / Nieuws

Deze hilarische komedie met een 8,8 op de IMDb stream je gewoon nog op Disney+

'It's Always Sunny in Philadelphia' gaat over een groep problematische mensen die samen een bar runnen.

It's Always Sunny in Philadelphia is een van de meest populaire sitcoms van deze eeuw. Heb je hem nog niet gezien, of wil je de seizoenen opnieuw kijken? Goed nieuws: de serie is nog altijd gewoon te bekijken op Disney+.

It's Always Sunny in Philadelphia werd gemaakt door Rob McElhenney. Het eerste seizoen van de serie ging in 2005 in première. Tot nu toe zijn er 16 seizoenen uitgekomen en de serie loopt nog steeds. Seizoen 17 verschijnt waarschijnlijk dit jaar nog.

Narcistische alcoholisten


De serie gaat over een groep narcistische alcoholisten, genaamd The Gang. Samen zijn ze de eigenaren van een niet succesvolle Ierse bar in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Oorspronkelijk bestond The Gang uit uitsmijter Mac (Rob McElhenney), conciërge Charlie (Charlie Day), bartender Dennis (Glenn Howerton), serveerster Dee (Kaitlin Olson). Vanaf het tweede seizoen komt daar ook de excentrieke miljonair Frank (Danny DeVito) bij.

Conflicten


Ieder lid van The Gang heeft zijn eigen slechte eigenschappen, waaronder egoïsme, agressie, sociopathie, seksisme en jaloezie. Hierdoor komen de personages steeds weer terecht in conflicten.



In totaal zijn er van de serie al 152 afleveringen gemaakt. In 2021 begonnen Howerton, Day en McElhenney bovendien een podcast over de serie genaamd The Always Sunny Podcast, waar andere acteurs uit de serie regelmatig te gast zijn.

IMDb


It's Always Sunny in Philadelphia is zowel bij recensenten als bij het publiek populair. Op IMDb krijgt de serie een 8,8 als score. In de top 250 beste series van de site is de serie te vinden op plek 57.

Bekijk It's Always Sunny in Philadelphia op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen