search
'Kuş Uçuşu' seizoen 3: nieuwe verstandhouding voor Lale en Asli
Recensie

'Kuş Uçuşu' seizoen 3: nieuwe verstandhouding voor Lale en Asli

Ondanks de onlogische verhaalontwikkelingen is dit seizoen net zo spannend als de vorige.

Regie: Burak Müjdeci | Cast: Birce Akalay (Lale Kiran), Miray Daner (Asli Tuna), Ibrahim Çelikkol (Kenan Sezgin), Irem Sak (Müge Türkmen), Demircan Kacel (Yusuf Tunca), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 42-55 minuten | Jaar: 2024

Het slot van het tweede seizoen van Kuş Uçuşu liet de kijker in shock achter: het is moeilijk de nette Lale met een sekstape voor te stellen. Gaat dat dan echt gebeuren in het nieuwe seizoen? Ook Asli is in seizoen drie natuurlijk weer van de partij en dat betekent hoog getailleerde kleding en laag-bij-de-grondse actie. Toch? Het nieuwe seizoen wijkt af van de bekende formule, maar er is gelukkig nog genoeg aan onverwachte wendingen om de sjeu erin te houden, ook al voelt het soms vreemd aan.

Maar liefst twee hele afleveringen wordt de kijker in tergende spanning gehouden over hoe de vork in de steel zit betreffende het schandaal rond Lale. Zo raakt de kijker onmiddellijk aan de buis gekluisterd. Een beetje afleiding komt door de opmerkelijke relatie tussen Lale en Asli, die elkaar steeds vaker op vriendschappelijke wijze opzoeken. In seizoen twee zagen we al dat Asli's emotioneel instabiele gedrag leidde tot een veranderende relatie met Lale, maar om de dames met elkaar te zien drinken en lachen voelt toch vreemd aan.

Het is even wennen om Lale en Asli zo naar elkaar toe te zien groeien, maar aandoenlijk is het wel. Fijn ook dat de kijker geen partij meer hoeft te kiezen voor een van de twee. Ook andere personages krijgen soms gebeurtenissen voorgeschoteld die niet helemaal in lijn lijken met het verhaal of hun karakters en dus onlogisch overkomen. Toegegeven, dat was in voorgaande seizoenen af en toe ook al het geval. Het verpest de spanning gelukkig niet.

Opvallend is ook de romantische noot. Waar het in de voorgaande seizoenen vooral om seks draaide, lijkt er nu meer ruimte te komen voor echte liefde, die soms compleet onverwacht komt opzetten. Bij de liefde horen ook tranen en die vloeien hevig in scènes waarin de dialogen soms net te lang doorgaan. De kijker verlangt actie, zoals we van Kuş Uçuşu gewend zijn, en de makers spelen hier met plezier op in.

In seizoen twee leerde de kijker wat meer over andere personages dan de twee hoofdpersonen, maar in seizoen drie worden die toch weer wat meer naar de achtergrond gedrongen. Wat Gül precies beweegt, daar krijgen we helaas niet meer dan een voorproefje van. En wat Müge doormaakt, daar zal de kijker vraagtekens bij zetten. Het lijkt erop dat er nog veel te vertellen is in Kuş Uçuşu. In spanning wachten we dan maar weer op seizoen vier.

★★★★☆

Kuş Uçuşu is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Kuş Uçuşu seizoen 3 te gaan kijken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen