search
Buitengewoon positieve recensies voor de nieuwe HBO-serie met Robert Downey Jr.: "zeldzaam goed"
Series / Nieuws

Buitengewoon positieve recensies voor de nieuwe HBO-serie met Robert Downey Jr.: "zeldzaam goed"

Topcritici zijn diep onder de indruk van de gloednieuwe HBO-serie met Robert Downey Jr.

De laatste tijd komen er steeds meer series uit die gebaseerd zijn op een goed ontvangen boek. The Sympathizer vult dit lijstje aan, maar is de gloednieuwe miniserie net zo goed als het boek? Topcritici geven hun ongezouten meningen.

In 2015 bracht Viet Thanh Nguyen het boek The Sympathizer uit. Een jaar later had het boek al 7 prijzen gewonnen, waaronder een Pulitzer Prijs voor de categorie Fictie. Hier stopte het succes van The Sympathizer echter niet.

De miniserie


A24 en Rhombus Media hebben samen de miniserie geproduceerd. The Sympathizer volgt een Noord-Vietnamese spion die het Zuid-Vietnamese leger is geïnfiltreerd. Na de oorlog in Vietnam wordt hij gedwongen naar de Verenigde Staten te vluchten.

Terwijl hij verslag uitbrengt, moet hij zijn identiteit geheim proberen te houden. Dat alles terwijl hij worstelt met zijn nieuwe leven. De miniserie wordt beloond met een indrukwekkende score van 89% op Rotten Tomatoes.

Recensies


Volgens topcriticus Craig Mathieson van The Age (Australia) is The Sympathizer bedoeld om "langzaam van te genieten". Nandini Balial van Robert Ebert.com is het eens met Mathieson. Bovendien vinden beiden dat de eerste drie afleveringen van "zeldzaam goed niveau" zijn.



Top criticus Randy Myers van San Jose Mercury News schrijft: "De Sympathizer [...] is onbevreesd als het gaat om het aanpakken van ongemakkelijke onderwerpen. De serie is slim en fascinerend."

HBO Max


Ben je benieuwd geworden naar The Sympathizer? Stream de miniserie vanaf 15 april 2024 op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij nu nieuwsgierig naar de serie The Sympathizer met RDJ?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen