search
Deze oude HBO-serie van $4 miljoen per aflevering startte een trend, maar was zelf een flop
Series / Nieuws

Deze oude HBO-serie van $4 miljoen per aflevering startte een trend, maar was zelf een flop

Deze steengoede HBO-serie startte de trend van series over het circus, maar werd zelf een grote flop.

Soms wordt er een fantastische serie gemaakt, maar is het publiek er nog niet klaar voor. De serie is dan simpelweg zijn tijd vooruit. Dit is precies wat er is gebeurd met deze indrukwekkende HBO-serie Carnivàle die een hit had kunnen worden, maar een grote flop werd.

De Amerikaanse schrijver en producent Daniel Knauf, ook wel bekend onder zijn pseudoniemen Wilfred Schmidt en Chris Neal, had in de jaren 90 een geweldig idee voor een serie over een reizend circus. Volgens hem zagen filmmakers dit onderwerp over het hoofd.

De serie


In de jaren 2000 nam HBO het project van Knauf aan. De serie kreeg een ontzettend hoog budget per aflevering, namelijk $4 miljoen. Ter vergelijking: de grootste HBO-hit van dat moment (The Sopranos) had een budget van $ 2 miljoen per aflevering.

In 2003 ging Carnivàle eindelijk in première. De serie volgt een circus ten tijde van de Grote Depressie in Amerika. Ben Hawkins (Nick Stahl), een genezer, voegt zich bij het circus, maar al snel wordt duidelijk dat hij de strijd aan moet gaan met de demonische priester Justin Crowe (Clancy Brown).

Waarom de serie flopte


Carnivàle was tot in de details uitgedacht en had een torenhoog budget, maar toch werd de serie een grote flop. Dit kwam doordat de serie redelijk complex was en het verhaal op meerdere niveaus uitgewerkt werd.



Elke week kwam er een nieuwe en uitdagende aflevering uit, maar hierdoor konden de kijkers het verhaal niet meer bijhouden. Er werd simpelweg te veel van hen gevraagd.

HBO Max


Gelukkig is het tegenwoordig wel mogelijk om een serie te bingen. Ben je benieuwd geworden naar Carnivàle? Stream de serie dan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ondanks dat Carnivàle niet slaagde, heb jij de fantasyserie gekeken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen