search
100% perfectie: Een waargebeurd verhaal dat je gegarandeerd de stuipen op het lijf jaagt
Series / Nieuws

100% perfectie: Een waargebeurd verhaal dat je gegarandeerd de stuipen op het lijf jaagt

Geen enkele horrorserie kan tippen aan deze angstaanjagende serie over een waargebeurd verhaal.

Vorige week is de gloednieuwe Netflix-serie Baby Reindeer uitgekomen. Is de waargebeurde Britse serie het kijken waard of kan je beter een andere serie opzetten? Critici op Rotten Tomatoes laten hun meningen horen.

Baby Reindeer is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van komiek Richard Gadd. Gadd is niet alleen de maker van de serie, maar schittert ook in de hoofdrol. Hij werkte samen met met regisseur Weronika Tofilska (vooral bekend van Love Lies Bleeding en The Doorkeeper).

Het verhaal


De serie vertelt het verhaal van de komiek Donny Dunn (Richard Gadd) die overdag werkt als barman. Hier ontmoet hij Martha (Jessica Gunning) en geeft haar een gratis drankje, onwetend dat deze actie zijn hele leven zal veranderen.

De komiek wordt vervolgens jarenlang gestalkt door de vrouw. Ze stuurt meer dan 41.000 mails en ontelbaar veel spraakberichten, maar ze is niet een "conventionele stalker", aldus Gadd. Hoewel de personages fictieve namen hebben gekregen, wordt wel het echte verhaal van Gadd verteld.

Recensies


De serie krijgt een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes en wordt omschreven als "angstaanjagend en verdrietig". Ook wordt er gewaarschuwd dat de serie niet voor "bangeriken" is."De relatie tussen Martha en Donny is fascinerend om naar te kijken, op dezelfde manier als een auto-ongeluk. Het breidt zich uit en infecteert alles eromheen [...]", aldus London Evening Standard.

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit huiveringwekkende verhaal? Stream dan hBaby Reindeer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baby Reindeer wordt wel erg goed ontvangen: ben je het ermee eens, als je de serie al hebt gezien?

 • Mee eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Niet mee eens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen