search

Ons nieuws van vrijdag 19 april 2024

Deze bloedstollende scifi-serie op Netflix heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes en binge je in één weekend
Series / Specials

Deze bloedstollende scifi-serie op Netflix heeft de perfecte 100% op Rotten Tomatoes en binge je in één weekend

'Pluto' is een anime-serie die gebaseerd is op de iconische manga van Astroboy, het robotjongetje dat werd bedacht door Osamu Tezuka.

Een van de beste series uit 2023 is Pluto, een anime-serie die gebaseerd is op de manga van Naoki Urasawa en Takashi Nagasaki die hun werk weer baseerden op de iconische manga Astro Boy: The Greatest Robot on Earth uit 1964. Deze miniserie bestaat uit acht afleveringen van elk zo'n een uur lang en kan je dus gemakkelijk bingen.

De miniserie is na zes jaar ontwikkeling uitgekomen in 2023 en werd heel goed ontvangen. Toshio Kawaguchi regisseerde de serie en elke aflevering werd geproduceerd met assistentie van een andere studio en past elk een van de mangavolumes aan.

Verhaal


Pluto speelt zich af in een wereld waarin mensen en robots samen leven. De robots kunnen de mensen niet doden. Maar op een dag vindt er een moord plaats. De zeven meest geavanceerde robots ter wereld en hun menselijke bondgenoten worden één voor één vermoord.

De robotachtige Europol-rechercheur Gesicht onderzoekt de zaak en het mysterie verdiept zich als er geen menselijk spoor op de plaats delict te vinden is. Terwijl hij op zoek gaat naar de waarheid, ontdekt Gesicht de meest kwaadaardige uiting van haat die de geschiedenis ooit heeft gezien, een die erop uit is om de wereld te vernietigen. En daarnaast ontdekt hij al snel dat ook hij in gevaar verkeert.

Perfecte score


Pluto wordt beschouwd als een van de beste series uit 2023 en kreeg heel positieve reacties van zowel critici als fans. De serie heeft dan ook een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes. Zo vond Joshua Rivera van Polygon Pluto een sterke kanshebber voor een van de beste anime van het jaar, maar hij vond het ook gewoon een van de beste nieuwe series op Netflix.Danae Stahlnecker van Common Sense Media vond het zelfs heel realistisch en zei dit over de serie: "De spanning tussen mensen en robots is een aangrijpend parallel met discriminatie in de echte wereld, vooral omdat de belangrijkste robotpersonages complexe levens en persoonlijkheden hebben die de notie verwerpen dat futuristische AI slechts machines zijn."

Kijken?


Zin om Pluto te zien? Je kan alle acht afleveringen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pamela Anderson zag je uiteraard in 'Baywatch': In deze vergeten serie speelde ze ook 4 seizoenen
Series / Specials

Pamela Anderson zag je uiteraard in 'Baywatch': In deze vergeten serie speelde ze ook 4 seizoenen

'Pamela Anderson' was eind jaren 90 te zien in de serie 'V.I.P.', die bijna niemand meer lijkt te kennen.

Nadat ze jarenlang uit het publieke oog was verdwenen, is Pamela Anderson na de serie Pam & Tommy en de documentaire Pamela, A Love Story weer helemaal terug. De meeste mensen kennen haar voornamelijk van Baywatch, maar wist je dat ze in de jaren 90 in nog een serie speelde?

De serie waar Anderson in de te zien was heette V.I.P. en was te zien van 1998 tot 2002. De serie is een actie comedy, gemaakt door J. F. Lawton. Er werden vier seizoenen gemaakt.

Bodyguard


V.I.P. gaat over Vallery Irons (Anderson), een vrouw die bij een hotdog-stand werkt. Op een dag redt ze per ongeluk het leven van een beroemdheid, waardoor ze wordt aangezien voor een bodyguard.

Daarom wordt ze ingehuurd door een mysterieus beveiligingsbedrijf. Ze moet daar dienen als stroman, terwijl de professionals achter de schermen zaken proberen op te lossen. In de rest van het team zitten leden van allerlei verschillende achtergronden.

Mix van genres


Naast Anderson zien we in de serie Natalie Raitano als wapenexpert Nikki Franco, Molly Culver als voormalig spion Tasha Dexter en Leah Lail als computerexpert Kay Simmons. De serie is een mix van verschillende genres, waaronder actie, camp, comedy en drama.V.I.P. krijgt geen goede beoordeling. Op IMDb scoort de serie slechts een 4,2/10. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie niet eens een score.

Prijzen


Toch wist de serie destijds wel wat nominaties voor prestigieuze prijzen binnen te slepen. In 1999 werd de serie genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor beste main title muziek en drie Daytime Emmy Awards voor single camera montage.

Het lijkt er tegenwoordig helaas op dat V.I.P. in de vergetelheid is geraakt. De serie is momenteel nergens te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trekt lange neus naar concurrentie: heel veel nieuwe abonnees in eerste maanden 2024
Series / Nieuws

Netflix trekt lange neus naar concurrentie: heel veel nieuwe abonnees in eerste maanden 2024

De triomftocht van het streamingbedrijf gaat onverminderd voor blijkt uit de laatste berichten.

Eerder schreven wij al over het duizelingwekkende zakelijke succes van Netflix. De laatste kwartaalcijfers maken duidelijk dat Netflix voorlopig blijft regeren in streamingland.

Netflix is van 260 miljoen abonnees aan het einde van 2023 gegroeid naar 270 miljoen abonnees gedurende kwartaal één in 2024. Opnieuw heeft de uiteindelijke groei de voorspellingen ruimschoots weten te overtreffen.

Twee keer zo groot


De groei was namelijk bijna het dubbele van hetgeen was ingeschat. Het bedrijf had ingezet op ongeveer 4,9 miljoen nieuwe abonnees, wat uiteindelijk 9.33 miljoen nieuwe abonnees werd.

Wall Street bericht dat een en ander zijn weerslag heeft op de prijs van de aandelen. Vorig jaar was een aandeel Netflix (NFLX) zo'n $ 331 waard terwijl dit nu zo rond de $ 611,15 ligt.

Teller


Verder meldt Wall Street dat ook de verwachte omzet hoger uitpakte dan in eerste instantie gedacht werd. In plaats van de verwachte $ 8,73 biljoen in het eerste kwartaal stond de teller voor Netflix op een duizelingwekkende $ 9,24 biljoen. Het is niet waarschijnlijk dat een andere streamingdienst Netflix zal weten te overtreffen.Wel is dit waarschijnlijk een van de laatste keren dat het aantal abonnees bekendgemaakt wordt door de streamer. Netflix werkt natuurlijk op een dusdanig grote schaal dat het bedrijf er voor kiest om alleen nog maar de mijlpalen door te geven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze "beste dramaserie ooit" met een 8,9 op de IMDb kun je verrassend genoeg helemaal nergens streamen
Series / Specials

Deze "beste dramaserie ooit" met een 8,9 op de IMDb kun je verrassend genoeg helemaal nergens streamen

Deze serie kun je momenteel nergens streamen, maar hij is absoluut het kijken waard.

Series die nergens te streamen zijn, worden vandaag de dag vaak vergeten. Zelfs als ze van geweldige kwaliteit zijn. Dat is ook het geval bij de geprezen Poolse miniserie Dekalog.

Dekalog, ook wel bekend als Dekaloog in het Nederlands of The Decalogue in het Engels, is een Poolse miniserie. De serie van Krzysztof Kieślowski ging in 1989 in première. In andere landen was de serie pas eind jaren 90 te bekijken.

Tien geboden


De serie bestaat uit tien korte afleveringen/televisiefilms van ongeveer een uur. Zoals de titel al suggereert, gaan de afleveringen over de tien geboden. Iedere aflevering is losjes gebaseerd op een van de tien geboden.

Volgens Kieślowski corresponderen de afleveringen niet precies met de tien geboden. Ook worden de namen van de geboden nooit precies genoemd. Alle korte films staan los van elkaar, maar hebben wel ongeveer dezelfde setting in Warschau. De personages leven dichtbij elkaar in een appartementenblok.

Melancholisch


God is als personage aanwezig in de serie. Maar de afleveringen gaan ook vooral over de verantwoordelijkheid die mensen zelf dragen. De toon van de afleveringen is melancholisch, met als uitzondering de laatste die eerder gezien kan worden als donkere komedie.De serie is het populairste werk van Kieślowski en heeft meerdere prijzen gewonnen. Volgens de beroemde regisseur Stanley Kubrick is Dekalog het enige werk dat hij een meesterwerk zou noemen.

IMDb


Op IMDb krijgt Dekalog een score van 8,9/10 na 28 duizend stemmen. Ook is de serie te vinden in de top 250 beste series van de site, namelijk op nummer 41. Dekalog is helaas nergens te streamen. Wel is de serie op dvd te koop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher': Netflix komt met een grootse aankondiging over de fantasyserie
Series / Nieuws

'The Witcher': Netflix komt met een grootse aankondiging over de fantasyserie

De terugkeer naar het Continent is een feit met beelden van de voltallige cast.

Kortgeleden was de eerste foto te zien van een behoorlijk afgetrainde Liam Hemsworth ter voorbereiding op zijn nieuwe rol. Vanaf seizoen 4 zal hij te zien zijn als de monsterjager Geralt van Rivia in de gelijknamige verfilming van The Witcher.

Netflix blijkt een verrassing in petto te hebben voor de kijkers: er komt een vijfde seizoen van de serie en dit zal tevens het laatste zijn. Dit werd bekendgemaakt op het X/Twitter-account van het streamingplatform.

Vormgeven


Hierop is een clip te zien met de aankondiging dat seizoen 4 gestart is met filmen. Het bijschrift luidt: "we gaan terug naar het Continent", met beelden van de cast.

Liam Hemsworth heeft natuurlijk ook plaatsgenomen en wordt verwelkomd door de overige acteurs. Gedurende de laatste twee seizoenen zal de acteur het personage van Geralt op zijn eigen manier vorm gaan geven.

Kluif


Hemsworth zal er nog een flinke kluif aan hebben gezien de reacties van de fans. Afgezien van "meh" stellen sommige Twitteraars voor om het budget voor The Witcher te gebruiken om andere gecancelde series te doen herleven. De tijd zal uitwijzen hoe de laatste twee seizoenen van de heftig bekritiseerde fantasyserie ontvangen worden.Je kunt The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout' domineert de top 10 en verslaat andere grote en gloednieuwe hitseries
Series / Nieuws

'Fallout' domineert de top 10 en verslaat andere grote en gloednieuwe hitseries

De gloednieuwe serie Fallout is een grote hit en verslaat alle andere nieuwe series.

Vorig jaar had de hitserie The Last of Us alle fans van actiedrama en thrillers in zijn greep. De serie groeide uit tot één van de best bekeken series op Prime Video, maar nu is deze hitserie verslagen.

De gloednieuwe serie Fallout is een groot succes bij kijkers en domineert op dit moment alle streaming-hitlijsten.

Fallout


De serie is gebaseerd op de gelijknamige game uit 1997 en speelt zich af in een dystopische wereld. Fallout volgt een groep overlevenden die samen door de eenzame woestijn reizen.

Fallout is vorige week uitgekomen op Prime Video en onlangs heeft The Wrap bekendgemaakt dat de serie een grote impact heeft gehad op de streaming-hitlijsten. In de eerste week na de verschijningsdatum, de week van 8 tot 14 april, werd Fallout door 1,5 miljoen verschillende huishoudens gekeken.

Top 10


Hiermee staat de serie bovenaan het Weekly Wrap Report van Samba TV. Op nummer twee staan het eerste seizoen van de hitserie Shogun, terwijl What Jennifer Did de derde plek claimt.Beeld: Samba TV

Het succes van Fallout is wellicht te danken aan de manier waarop de serie is uitgebracht. Prime Video heeft namelijk in één keer alle afleveringen online geplaatst, waardoor de serie in één keer te bingen was.

Prime Video


Stream Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
100% perfectie: Een waargebeurd verhaal dat je gegarandeerd de stuipen op het lijf jaagt
Series / Nieuws

100% perfectie: Een waargebeurd verhaal dat je gegarandeerd de stuipen op het lijf jaagt

Geen enkele horrorserie kan tippen aan deze angstaanjagende serie over een waargebeurd verhaal.

Vorige week is de gloednieuwe Netflix-serie Baby Reindeer uitgekomen. Is de waargebeurde Britse serie het kijken waard of kan je beter een andere serie opzetten? Critici op Rotten Tomatoes laten hun meningen horen.

Baby Reindeer is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van komiek Richard Gadd. Gadd is niet alleen de maker van de serie, maar schittert ook in de hoofdrol. Hij werkte samen met met regisseur Weronika Tofilska (vooral bekend van Love Lies Bleeding en The Doorkeeper).

Het verhaal


De serie vertelt het verhaal van de komiek Donny Dunn (Richard Gadd) die overdag werkt als barman. Hier ontmoet hij Martha (Jessica Gunning) en geeft haar een gratis drankje, onwetend dat deze actie zijn hele leven zal veranderen.

De komiek wordt vervolgens jarenlang gestalkt door de vrouw. Ze stuurt meer dan 41.000 mails en ontelbaar veel spraakberichten, maar ze is niet een "conventionele stalker", aldus Gadd. Hoewel de personages fictieve namen hebben gekregen, wordt wel het echte verhaal van Gadd verteld.

Recensies


De serie krijgt een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes en wordt omschreven als "angstaanjagend en verdrietig". Ook wordt er gewaarschuwd dat de serie niet voor "bangeriken" is."De relatie tussen Martha en Donny is fascinerend om naar te kijken, op dezelfde manier als een auto-ongeluk. Het breidt zich uit en infecteert alles eromheen [...]", aldus London Evening Standard.

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit huiveringwekkende verhaal? Stream dan hBaby Reindeer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende nieuwe serie 'Dead Boy Detectives' bevat crossover met die andere populaire Netflix-hit
Series / Nieuws

Veelbelovende nieuwe serie 'Dead Boy Detectives' bevat crossover met die andere populaire Netflix-hit

Het fenomeen heeft wel vaker de interesse in meerdere series versterkt bij het publiek.

Binnenkort verschijnt op Netflix het spannende nieuwe Dead Boy Detectives, gebaseerd op de verhalen van Neil Gaiman. De producenten beloven een crossover met die andere Gaiman-hit van Netflix.

Dead Boy Detectives wordt namelijk de eerste spin-off van het succesvolle The Sandman, en is gebaseerd op de graphic novel van Gaiman, Mark Buckingham en Toby Litt. Nu beide series hun huis vinden op Netflix, kunnen kijkers veel referenties tussen de twee verwachten.

Nog maar het begin


Hoewel oorspronkelijk gepland voor release op HBO Max, werd Dead Boy Detectives verkocht aan Netflix nadat James Gunn besloot dat het niet overeenkwam met zijn visie voor het nieuwe DC Extended Universe

Het kan voor Netflix nu de eerste zijn van vele spin-offs die voortkomen uit The Sandman. Showrunners Steve Yockey en Beth Schwartz laten weten zeer positief te staan tegenover het laten voorkomen van personages uit beide series, in beide series.

Het moet wel goed zijn


De showrunners vertelden: "Ik denk dat Beth en ik het erover eens zijn dat verdere crossover echt cool zou zijn. Zolang er een emotionele en narratieve reden is om ze te hebben, ja. Maar we trekken niet zomaar mensen aan omwille van het effect."Bekijk vanaf volgende week donderdag, 25 april, alle afleveringen van Dead Boy Detectives op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze peperdure topserie bevat één van de meest authentieke gevechtsscènes ooit: 'Rome'
Series / Specials

Deze peperdure topserie bevat één van de meest authentieke gevechtsscènes ooit: 'Rome'

De Slag om Alesia in de serie 'Rome' is een van de meest authentieke gevechtsscènes ooit.

Rome was een van de meest ambitieuze en duurste tv-series ooit gemaakt toen het voor het eerst werd uitgezonden in 2005 en dit betekende dat het grote veldslagen naar het kleine scherm kon brengen zoals nooit tevoren. Een van de meest memorabele van deze veldslagen is de Slag om Alesia, die plaatsvond in het huidige Frankrijk in 52 v.Chr.

Rome verzon enkele van zijn personages, dus de serie kan niet beweren volledig accuraat te zijn, maar één ding waar het nauwlettend op let, zijn de slagtactieken van het Romeinse leger. De gevechtsscène in de Slag van Alesia is dan ook een van de meest authentieke die je zal zien in een serie.

Verhaal


Rome bestaat uit twee seizoenen en verkent historische en fictieve personages uit de Romeinse tijd. De twee belangrijkste personages zijn Lucius Vorenus ( Kevin McKidd) en Titus Pullo (Ray Stevenson), geromantiseerde Romeinse soldaten die zichzelf betrokken vinden bij belangrijke historische gebeurtenissen.

Het eerste seizoen van Rome speelt zich af tijdens de regeerperiode van Julius Caesar, gespeeld door Ciaran Hinds. Het begint bij het einde van zijn Gallische Oorlogen in 52 v. Chr. met de Slag om Alesia. Dit is de openingsscène van de serie, die de kijker onmiddellijk onderdompelt in de wereld van de Romeinse soldaten.

Slag om Alesia


Volgens de historisch adviseur van de serie Jonathan Stamp, die ook co-producent is, streeft Rome meer naar authenticiteit dan naar pure nauwkeurigheid en dit blijkt uit enkele memorabele scènes zoals de Slag om Alesia.Dit betekent dat hoewel sommige momenten van de strijd mogelijk werden veranderd of overdreven voor dramatisch effect, alles wat je op het scherm ziet aan de hoogste normen gehouden wordt of het nu gaat om de kleding of de wapens. In plaats van meer extravagante vertoningen van zwaardvechten, houdt Rome vast aan de minder opvallende maar realistischere slagtactieken van dicht bij elkaar blijven en verdedigen als een eenheid.

Authentiek


Stamp zei in een interview: "We hebben er alles aan gedaan om deze afleveringen historisch authentiek te maken, wat betekende dat we elk soort detail hebben onderzocht en geïncorporeerd over hoe onze personages zich gedroegen, hoe ze met elkaar omgingen, hoe ze zich kleedden en gebaarden, het soort straten waar ze door liepen, hoe ze hun privé- en openbare leven leidden. We waren echter geen documentaire aan het maken. We streefden naar authenticiteit omdat het de ervaring van het drama verrijkt voor de kijker."De twee seizoenen van Rome, inclusief de Slag om Alesia, kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Britse komedieserie die je na één keer gelijk opnieuw wil kijken: 'Bottom'
Series / Specials

De Britse komedieserie die je na één keer gelijk opnieuw wil kijken: 'Bottom'

Rik Mayall en Adrian Edmondson schreven en speelden in de hilarische komedieserie Bottom uit de jaren negentig.

Als je de Young Ones nog kent vanuit de jaren 80, dan zal je je waarschijnlijk ook de komedieserie Bottom uit de jaren 90 herinneren. Rik Mayall en Adrian Edmondson zijn de sterren in deze twee series en zij zijn ook de schrijvers van Bottom, wat uiteraard 'achterwerk' betekent.

Hilarisch en komisch zijn twee woorden die men op hun 'achterwerk' zou kunnen tatoeëren. Het publiek kreeg er maar geen genoeg van. Met een 8,3 op de IMDb scoort deze dan behoorlijk goed.

Laag allooi


Er zijn drie seizoenen met elk zes afleveringen. Bottom werd gemaakt voor de BBC. In Nederland was het natuurlijk de VPRO die deze heeft uitgezonden. Het zijn vooral grappen en grollen van zeer laag allooi.

Mayall en Edmondson kenden elkaar al in de jaren 70 toen ze samen drama studeerden aan de Manchester University. Later speelden ze samen in Young Ones en in de jaren 90 zaten ze samen in Filthy Rich and Catflap. Deze laatste sitcom was min of meer de definitieve voorbereiding op Bottom die net als Young Ones behoorlijk populair werd.

Haat-Liefde


In Bottom leven de mannen hun leven aan de onderkant van de maatschappij. Alles draait om televisie, drank en het gebrek aan vrouwen en geld. Ze zijn dom en amoreel, en hebben een haat-liefde verhouding.Ondanks hun vele meningsverschillen en fysieke confrontaties, lijkt elke aflevering een filosofische boodschap te brengen over de zinloosheid van het bestaan. Ze gaan vrij regelmatig met elkaar op de vuist.

Absurde situaties


De serie staat bol van de absurde situaties. Zoals die keer dat in de aflevering Holy wanneer Rich per ongeluk zijn vinger afsnijdt en Eddy deze er weer aan zet met een nietpistool.Er stond nog een vierde seizoen gepland. Dat is er niet meer van gekomen. Wel hebben de twee nog een film gemaakt: Guest House Paradiso, en zijn met hun succesvolle shows de theaters in gegaan. Deze zal de BBC een documentaire over deze twee uitzenden.

Kijken?


Bottom lijkt niet beschikbaar op een streamingdienst in Nederland. Gelukkig zijn er voldoende webwinkels die de serie aanbieden op Dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vind jij de film 'Godzilla x Kong: The New Empire' geweldig? Dan zal je deze monsterserie ook geweldig vinden
Series / Specials

Vind jij de film 'Godzilla x Kong: The New Empire' geweldig? Dan zal je deze monsterserie ook geweldig vinden

Monarch: Legacy of Monsters is een monsterserie vol spannende gevechten, avonturen en mysteries.

Godzilla x Kong: The New Empire is al even in de Nederlandse bioscopen te zien. De monsterwereld vol spannende gevechten laat je er na het zien van de film nog een tijd over nadenken.

Wil jij hier meer van zien? Dan hebben wij goed nieuws. Op Apple TV+ vind je de serie Monarch: Legacy of Monsters, een spin-off die zich afspeelt in hetzelfde universum. Een Amerikaanse monsterserie met prachtige special effects en een soundtrack die blijft hangen.

Monarch


De serie neemt je in tien afleveringen van elk ruim veertig minuten mee in de avonturen van Cate. Nadat ze de verwoestende aanval van Godzilla in San Francisco overleefde, gaat ze op zoek naar de waarheid achter een groot familiegeheim. Tijdens dit avontuur probeert ze ook nog een groot mysterie te ontrafelen. Ze wil namelijk achterhalen wie er achter de organisatie Monarch zit.

In deze live-action vind je iets minder monsters dan in de Godzilla-films, maar wees niet getreurd: Cate’s zoektocht gaat zeker niet zonder slag of stoot. Zowel Godzilla als de Titans keren terug in de tiendelige reeks.

Ook bekende namen


De hoofdrollen zijn voor Anna Sawai (Cate Randa), Mari Yamamoto (Keiko Randa) en vader en zoon Kurt en Wyatt Russell, die beide het personage Lee Shaw vertolken in verschillende perioden. De serie is gemaakt door Matt Fraction en Chris Black.Monarch: Legacy of Monsters is sinds 17 november 2023 te streamen op Apple TV+ en scoort 89 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 8,8 op de IMDb is deze sterke en humoristische dramaserie gewoon te kijken op Apple TV+
Series / Nieuws

Met een 8,8 op de IMDb is deze sterke en humoristische dramaserie gewoon te kijken op Apple TV+

'Ted Lasso', de meest bekeken serie van Apple TV+, scoort ook nog eens geweldig op IMDb.

Een humoristische dramaserie over voetbal: je ziet het niet vaak, maar blijkbaar werkt het wel. Dat bewijst de Apple TV+-serie Ted Lasso.

Het eerste seizoen van Ted Lasso kwam uit in 2020, bestaande uit 10 afleveringen. Daarop volgden nog twee seizoenen, waarvan het laatste in maart 2023 in première ging. Fans speculeren nog altijd over een eventueel vierde seizoen. Het lijkt er echter niet op dat dat er ook echt komt.

Onervaren coach


De serie gaat over de Amerikaanse college-football coach Ted Lasso. Tot zijn grote verrassing wordt hij als manager ingehuurd voor de Britse Premier League-voetbalclub AFC Richmond. Hij heeft echter helemaal geen ervaring als het op voetbal aankomt.

Zonder enig idee te hebben wat hij doet, gaat Ted enthousiast de uitdaging aan. Hij weet de club en de mensen die aan hem twijfelden voor zich te winnen, maar wat hij niet weet is dat er ook nog mensen zijn die niet willen dat zijn komst een succes wordt.

Best bekeken serie


De rol van Ted wordt gespeeld door comedian Jason Sudeikis, die je vooral kunt kennen van It's Always Sunny in Philadelphia. Daarnaast zien we Game of Thrones-actrice Hannah Waddingham als Rebecca.Ted Lasso was meteen na de première een enorm succes en won dan ook verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe, SGA-award en meerdere Emmy's. Het is de meest bekeken serie op Apple TV+ en verbrak verschillende records voor de streamingdienst.

IMDb


Op IMDb scoort de serie een 8,8. In de top 250 beste series van de site is Ted Lasso te vinden op plek 79.

Bekijk Ted Lasso op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.