search
Het duurde 26 jaar voordat de cliffhanger van deze topserie eindelijk werd beantwoord
Series / Nieuws

Het duurde 26 jaar voordat de cliffhanger van deze topserie eindelijk werd beantwoord

Een cliffhanger moeten afwachten voordat de volgende aflevering komt is erg, maar 26 jaar wachten is wel even een ander niveau.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cliffhangers zorgen ervoor dat je verder kijkt. Maar wat als er niets is om verder te kijken, maar liefst 26 jaar lang? Dat was tot de frustratie van kijkers het geval bij de iconische serie Twin Peaks.

Het eerste seizoen van Twin Peaks ging in première in 1990. Daarin begon het verhaal met de moord op de scholiere Laura Palmer. In 1991 volgde er een tweede seizoen. Maar het derde seizoen kwam pas uit in 2017.

Enorme cliffhanger


In het eerste seizoen wordt het lichaam van Laura Palmer gevonden. Het onderzoek naar haar dood begint, waarvoor FBI-agent Dale Cooper afreist naar het plaatsje waar de moord heeft plaatsgevonden.

In het tweede seizoen wordt onthuld wie de moordenaar van Laura is, namelijk de kwaadaardige bovennatuurlijke entiteit BOB. Toch eindigt dit seizoen nog met een enorme cliffhanger, die dus niet opgelost werd tot het derde seizoen in 2017.

Black Lodge


De finale van seizoen 2 eindigde met een grote onthulling. Een dubbelganger van Cooper die bestuurd werd door BOB had de Black Lodge verlaten, in plaats van agent Cooper zelf.

Jarenlang vroegen kijkers zich af of Cooper zichzelf had weten te bevrijden uit de Black Lodge, of dat hij daar al die tijd niet weg kon. En als dat zo was, wat was zijn dubbelganger dan van plan?

SkyShowtime


Pas in seizoen 3 kwam de kijker erachter hoe dit verder was gegaan. Het bleek dat Cooper nog steeds vast zat in de Black Lodge. BOB had in het lichaam van zijn dubbelganger al die jaren in zijn plaats geleefd.

Wil je dit met je eigen ogen zien, zonder 26 jaar te wachten? Bekijk Twin Peaks dan op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Twin Peaks is een van de meest bejubelde series ooit: mee eens?

  • Mee eens!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet mee eens: valt tegen

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen