search
Hoe is het nu met Wagner Moura, oftewel Pablo Escobar uit de Netflix-hit 'Narcos'?
Series / Specials

Hoe is het nu met Wagner Moura, oftewel Pablo Escobar uit de Netflix-hit 'Narcos'?

Wagner Maura was te zien als Pablo Escobar in 'Narcos', maar hoe is het met hem verder gegaan na die serie?

De Braziliaanse acteur Wagner Moura was te zien in de populaire serie Narcos op Netflix. Die serie eindigde in 2021, dus rest ons de vraag: wat heeft de acteur sindsdien allemaal gedaan?

De carrière van Moura begon met Braziliaanse films, waaronder The Three Marias uit 2002, God is Brazilian en The Man of the Year uit 2003. Daarna was hij op de Braziliaanse tv te zien in de comedyserie Fantastíco.

Pablo Escobar


In Brazilië werd hij in 2007 na zijn rollen in de misdaadfilm Elite Squad en de telenovela Paraíso Tropical door Vogue Brazil uitgeroepen tot man van het jaar. Zijn Hollywood debuut had hij in 2013 in de film Elysium.

Zijn echte wereldwijde debuut kwam echter pas in de misdaadserie Narcos, waar de meeste mensen hem van zullen kennen. Hij speelde daarin de rol van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar.

Nieuwe projecten


Voor zijn rol als Escobar werd hij genomineerd voor verschillende awards, waaronder een Golden Globe. In 2017 eindigde Narcos na drie seizoenen, waardoor Moura weer ruimte kreeg voor nieuwe projecten.In 2019 was de acteur te zien in de Netflix-film Wasp Network van de Franse regisseur Olivier Assayas. Ook regisseerde hij dat jaar zijn eerste film, genaamd Marighella.

Meest recente film


Een jaar later kwam de release van de Netflix-film Sergio, waarin hij de protagonist speelt en meewerkte als producer. Het derde seizoen van Narcos: Mexico kwam uit in 2021, waarvoor hij twee afleveringen regisseerde en in een aflevering een cameo maakte als Escobar.

In 2022 was de acteur te zien in The Grey Man en en te hore in Puss in Boots: The Last Wish. Het meest recente project van Moura is een rol in de thriller Civil War, die momenteel in de bioscoop draait.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou meer willen zien van Narcos met de Pablo Escobar van Wagner Moura?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen