Dvd-recensie: 'Popoz' seizoen 1 & 2

Dvd-recensie: Popoz seizoen 1 & 2

Prima uitgave, helaas zonder substantiële extra's.

Jim Pedd, 13 november 2015 om 16:10

Cast: Huub Smit (Ivo), Sergio Hasselbaink (Randy), Ancilla Tilia (Leo), Noel Deelen (Coco) | Zender: Comedy Central | Jaren: 2013-2014
Politieserie Popoz was ontzettend populair bij Comedy Central. De redelijk kleine zender maakte daarmee zijn succesvolste serie ooit en het is dus niet gek dat de boel nu op een Dvd wordt uitgegeven, waarop alle afleveringen te zien zijn.

Twee rechercheurs genaamd Ivo en Randy en hun stagair Coco die op onvoorspelbare en vaak absurde wijze de criminaliteit te lijf gaan. Ondanks dat Ivo en Randy serieuze rechercheurs zijn, vloeken ze, gebruiken ze drugs en geweld en schuwen ze niet om hun stagiaire neer te schieten. Ze zijn afwisselend lui, wraakzuchtig, wellustig of jaloers!


DVD: Popoz seizoen 1 en 2 | Duur: 240 min. | Release: oktober 2015 | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: Nederlands DD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels | Discs: 2x DVD| EAN: 8-715664-116579 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De serie wordt aangeleverd in een standaard Dvd-hoes. Voorop zien we agenten Ivo en Randy, met een fikse explosie achter zich. Achterop verder een uitgebreide synopsis en de gebruikelijke informatie over de technische details. De beeldverhouding is 16:9 en de audio Dolby Digital 5.1. In de hoes tref je twee schijven aan, die elk één seizoen bevat. De schijven bevatten beiden ruwweg twee uur aan materiaal.

Beeld en geluid
De beeld- en geluidkwaliteit is prima voor een Dvd-uitgave. De lijnen zijn niet uitzonderlijk scherp, maar details zijn wel voldoende zichtbaar om voor een prettige kijkervaring te zorgen. De muziek is zo nu en dan wat bombastisch, maar niet op een manier die de rest uit balans gooit. Dialoog is namelijk ook goed te volgen.

Extra’s
Veel extra’s treffen we niet aan op de uitgave. Er is vooral materiaal bijgevoegd voor Popoz de Film, die sinds 8 oktober in de bioscoop draait. We kunnen een trailer en een clip bekijken van de film. Leuk materiaal voor de liefhebber, maar het is voor zelfpromotie. De film draaide immers slechts 6 dagen na de release van deze uitgave in de bioscoop, dus heel exclusief is het materiaal niet (zoals wordt aangegeven op de box).

Toekomst
Of er een derde seizoen komt is niet helemaal zeker. Vermoedelijk wel, gezien de populariteit van de franchise. Een bevestiging is er echter nog niet. Van acteurs Huub Smits en Sergio Hasselbaink weten we wel dat ze zin hebben in nog meer seizoenen.

Lees meer over: Dvd, recensie, review, bluray, popoz, comedy central, huub smit, sergio hasselbaink, ancilla tilia, noel deelen

Informatie over de serie: Popoz

Populair nieuws