search
Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'
Series / Specials

Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

De oorlogsserie War & Peace verscheen een aantal jaar geleden en is zeker de moeite waard.

Ten opzichte van oorlogsfilms verschijnen er maar weinig echte oorlogsseries. Uiteraard debuteerde onlangs nog Masters of the Air op Apple TV+ en de Duitse serie Das Boot doet het nog altijd goed bij de liefhebbers. Een recentere, meer onbekende oorlogsserie is War & Peace.

De miniserie War & Peace verscheen in 2016 op BBC One en bestaat uit zes afleveringen. De reeks is gebaseerd op de roman Oorlog en vrede uit 1869 van de Russische schrijver Lev Tolstoj.

Bekende namen


De regie van War & Peace lag in handen van Tom Harper, die ook bekend is van de films The Woman in Black: Angel of Death uit 2015 en Heart of Stone uit 2023. Tevens regisseerde hij enkele afleveringen van Peaky Blinders en This Is England '86.

Harper werkte voor deze oorlogsserie samen met een aantal bekende namen, waaronder Paul Dano, Lily James, James Norton, Jessie Buckley, Jack Lowden, Aisling Loftus, Tom Burke en Gillian Anderson.

Vooral drama


Het is niet alleen oorlog in War & Peace. De miniserie introduceert ons aan vijf aristocratische families, in 1805, en concentreert zich op de driehoeksverhouding tussen Natasha Rostova, Andrei Bolkonsky en Pierre Bezukhov.Daarnaast zien we de oorlog tussen de Franse heerser Napoleon en het Russische leger. De serie beschrijft enkele jaren en laat ook het einde van de oorlog zien in 1812.

Ontvangst


Met 88 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de bewerking van Tolstoj's roman er goed op bij de recensenten. Op de IMDb staat het drama op een prima 8,1 na 27K stemmen.

"War & Peace laat veel weelderige beelden zien en het verhaal blijft grotendeels trouw aan het uitgebreide bronmateriaal, zelfs als het tempo minder geduldige kijkers uitdaagt en details over de periode enigszins ontbreken," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Kijken


Wil je War & Peace graag zien, dan zul je een Dvd-uitgave moeten zien te vinden bij een van de bekende (tweedehands) webwinkels. Helaas is het sterke oorlogsdrama niet op een Nederlandse streamingdienst te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij War & Peace al gezien, of staat deze miniserie nu op je watchlist?

 • Gezien / op Watchlist

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Geen van beiden, geen interesse in

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen