search
Nieuwe historische serie 'Briganti' met misdaad en avontuur op Netflix: iets voor jou?
Series / Specials

Nieuwe historische serie 'Briganti' met misdaad en avontuur op Netflix: iets voor jou?

Morgen zet Netflix de serie 'Briganti' online. We stellen vijf vragen over de misdaadserie uit Italië.

Morgen zet Netflix de serie Briganti online, Een Netflix Original uit Italië. Netflix omschrijft de serie met woorden als Uitbundig, Avontuur en Haat-liefderelaties, maar wat voor een serie is het eigenlijk? Hieronder vijf vragen en antwoorden.

Waar gaat de serie over?


De titel van de serie laat zich vertalen naar 'overvallers'. We gaan in Briganti terug naar het zuiden van Italië in de 19e eeuw en zien hoe een jonge vrouw zich aansluit bij een groep bandieten.

Ze wordt hun leider en samen met andere bendes gaat ze de strijd aan met de corrupte machthebbers. Daarnaast wil ze een goudschat in handen krijgen.

Spelen er bekende acteurs in?


Ja. Actrice Matilda Anna Ingrid Lutz speelt Michelina. Je kent de Italiaanse actrice, met een Amerikaanse vader, onder andere uit de Netflix-film Reptile en titels als Rings en Revenge. Later zal ze te zien zijn in Red Sonja. De naam Michela De Rossi ken je mogelijk uit de film The Many Saints of Newark.

Andere rollen komen van onder meer Federico Ielapi, Giuseppe Lo Piccolo, Lorenzo de Moor en Orlando Cinque.

Hoeveel afleveringen zijn er?


Briganti bestaat uit slechts zes afleveringen, dus in een paar dagen ben je er al klaar mee. Er is overigens nog niets bekend over een tweede seizoen.

Is er een trailer?


Jazeker. Hieronder is de trailer voor de serie. Helaas, is deze alleen in het Italiaans beschikbaar, zonder officiële ondertiteling. YouTube heeft gelukkig een knopje om een snelle vertaling toe te voegen.Is het iets voor mij?


Duidelijk is dat je van series met een historisch karakter moet houden en je er geen moeite mee hebt dat deze Italiaans gesproken is. Het lijkt er overigens op dat de serie veel actiescènes bevat, dus verwacht geen diepgaand historisch verhaal. Helaas is er op het moment van schrijven nog niets bekend over de ontvangst.

Kijk Briganti vanaf morgen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij de trailer van Briganti bekijkt, denk je dan: 'hé, dat is iets voor mij!'?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen