search

Ons nieuws van maandag 22 april 2024

'Our Living World': een oproep tot gezamenlijke actie
Recensie

'Our Living World': een oproep tot gezamenlijke actie

Deze natuurdocumentaire viert de onbezongen helden van de natuur en laat ons zien hoe we met hen verbonden zijn.

Regie: Laura Coates, Kirstine Davidson, James Shelton | Afleveringen: 4 | Speelduur: 50-51 minuten | Jaar: 2024

Al op jonge leeftijd leren we hoe alles in de natuur zijn taak vervult om zichzelf en anderen te helpen. Het concept van een ecosysteem is niet bedacht door de makers van Our Living World, maar deze natuurdocumentaire laat wel op een simpele doch impactvolle wijze zien hoe dit er in de praktijk uitziet. Hiermee wordt een beroep gedaan om samen de strijd aan te gaan tegen de door de mens veroorzaakte ontwikkelingen die de natuur letterlijk en figuurlijk in zwaar weer hebben gebracht.

Onze reis rond de wereld begint bij een groep elanden die de poolsneeuw bevuilt met ontlasting, waardoor een groot deel van de warmte van de zon wordt weerkaatst. De oceaan kan hierdoor deels bevriezen, waarna stromingen in gang komen die een verscheidenheid aan vissoorten en ander zeeleven in leven houden. Een connectie die niet voor de hand ligt, waarmee de kijker meteen wordt voorbereid op de boodschap van de documentaire: alles is met elkaar verbonden en klimaatverandering zal de mens raken op meer manieren dan we nu weten.

De connecties tussen verschillende planten, dieren en natuurgebieden worden weergegeven door blauwe, lichtgevende stromen die door het beeld bewegen als een zenuwstelsel. Een versimpelde visuele representatie van ingewikkelde natuurprocessen, maar het ligt er wel een beetje dik bovenop. Hiermee lijkt het alsof de makers er niet op vertrouwen dat de kijker zelf verbanden kan leggen. Stilistisch leidt het ook af van de anderszins prachtige beelden.

Tussen die hoopvolle, esthetisch indrukwekkende beelden zien we de destructieve gevolgen van bosbranden, orkanen en tsunami's voor mens én dier. Deze momenten zijn kort en flitsend, als een visioen van wat er kan gebeuren als we niet opletten op wat de rest van de documentaire ons wil vertellen. Daarmee doet Our Living World wat natuurdocumentaires het beste doen: de ernst van de zaak benadrukken door te focussen op de schoonheid en magie die op het spel staan.

Wie kijkt naar de kleine gopherschildpad die in zijn uitgebreide burchten tal van andere diersoorten beschermt tegen de oprukkende bosbranden, vraagt zich meteen af wanneer hij voor het laatst fatsoenlijk gerecycled heeft. Maar wat Our Living World écht een sterke documentaire maakt, is dat de nadruk niet op individuele actie ligt. De serie roept op tot het maken van massale en structurele veranderingen om de natuur niet alleen te laten helen, maar gezond te houden, zodat nog vele generaties mens en dier hun steentje bij mogen dragen.

De vier afleveringen zouden allemaal een eigen thema moeten hebben, maar vallen desondanks regelmatig in herhaling. We zien verschillende voorbeelden van hetzelfde verhaal, maar keren ook af en toe terug naar gebieden en diersoorten die we al eerder zagen, zonder dat er iets nieuws wordt verteld. Voor het gevoel vertraagt de documentaire hierdoor, ondanks de duidelijke opbouw. Met een onderwerp waar veel mensen toch al weinig geduld mee hebben is dit een gevaar, maar het belang van de boodschap rechtvaardigt regelmatige herhaling.

★★★☆☆

Our Living World is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'
Series / Specials

Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

De oorlogsserie War & Peace verscheen een aantal jaar geleden en is zeker de moeite waard.

Ten opzichte van oorlogsfilms verschijnen er maar weinig echte oorlogsseries. Uiteraard debuteerde onlangs nog Masters of the Air op Apple TV+ en de Duitse serie Das Boot doet het nog altijd goed bij de liefhebbers. Een recentere, meer onbekende oorlogsserie is War & Peace.

De miniserie War & Peace verscheen in 2016 op BBC One en bestaat uit zes afleveringen. De reeks is gebaseerd op de roman Oorlog en vrede uit 1869 van de Russische schrijver Lev Tolstoj.

Bekende namen


De regie van War & Peace lag in handen van Tom Harper, die ook bekend is van de films The Woman in Black: Angel of Death uit 2015 en Heart of Stone uit 2023. Tevens regisseerde hij enkele afleveringen van Peaky Blinders en This Is England '86.

Harper werkte voor deze oorlogsserie samen met een aantal bekende namen, waaronder Paul Dano, Lily James, James Norton, Jessie Buckley, Jack Lowden, Aisling Loftus, Tom Burke en Gillian Anderson.

Vooral drama


Het is niet alleen oorlog in War & Peace. De miniserie introduceert ons aan vijf aristocratische families, in 1805, en concentreert zich op de driehoeksverhouding tussen Natasha Rostova, Andrei Bolkonsky en Pierre Bezukhov.Daarnaast zien we de oorlog tussen de Franse heerser Napoleon en het Russische leger. De serie beschrijft enkele jaren en laat ook het einde van de oorlog zien in 1812.

Ontvangst


Met 88 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de bewerking van Tolstoj's roman er goed op bij de recensenten. Op de IMDb staat het drama op een prima 8,1 na 27K stemmen.

"War & Peace laat veel weelderige beelden zien en het verhaal blijft grotendeels trouw aan het uitgebreide bronmateriaal, zelfs als het tempo minder geduldige kijkers uitdaagt en details over de periode enigszins ontbreken," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Kijken


Wil je War & Peace graag zien, dan zul je een Dvd-uitgave moeten zien te vinden bij een van de bekende (tweedehands) webwinkels. Helaas is het sterke oorlogsdrama niet op een Nederlandse streamingdienst te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe historische serie 'Briganti' met misdaad en avontuur op Netflix: iets voor jou?
Series / Specials

Nieuwe historische serie 'Briganti' met misdaad en avontuur op Netflix: iets voor jou?

Morgen zet Netflix de serie 'Briganti' online. We stellen vijf vragen over de misdaadserie uit Italië.

Morgen zet Netflix de serie Briganti online, Een Netflix Original uit Italië. Netflix omschrijft de serie met woorden als Uitbundig, Avontuur en Haat-liefderelaties, maar wat voor een serie is het eigenlijk? Hieronder vijf vragen en antwoorden.

Waar gaat de serie over?


De titel van de serie laat zich vertalen naar 'overvallers'. We gaan in Briganti terug naar het zuiden van Italië in de 19e eeuw en zien hoe een jonge vrouw zich aansluit bij een groep bandieten.

Ze wordt hun leider en samen met andere bendes gaat ze de strijd aan met de corrupte machthebbers. Daarnaast wil ze een goudschat in handen krijgen.

Spelen er bekende acteurs in?


Ja. Actrice Matilda Anna Ingrid Lutz speelt Michelina. Je kent de Italiaanse actrice, met een Amerikaanse vader, onder andere uit de Netflix-film Reptile en titels als Rings en Revenge. Later zal ze te zien zijn in Red Sonja. De naam Michela De Rossi ken je mogelijk uit de film The Many Saints of Newark.

Andere rollen komen van onder meer Federico Ielapi, Giuseppe Lo Piccolo, Lorenzo de Moor en Orlando Cinque.

Hoeveel afleveringen zijn er?


Briganti bestaat uit slechts zes afleveringen, dus in een paar dagen ben je er al klaar mee. Er is overigens nog niets bekend over een tweede seizoen.

Is er een trailer?


Jazeker. Hieronder is de trailer voor de serie. Helaas, is deze alleen in het Italiaans beschikbaar, zonder officiële ondertiteling. YouTube heeft gelukkig een knopje om een snelle vertaling toe te voegen.Is het iets voor mij?


Duidelijk is dat je van series met een historisch karakter moet houden en je er geen moeite mee hebt dat deze Italiaans gesproken is. Het lijkt er overigens op dat de serie veel actiescènes bevat, dus verwacht geen diepgaand historisch verhaal. Helaas is er op het moment van schrijven nog niets bekend over de ontvangst.

Kijk Briganti vanaf morgen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De aankomende Netflix-serie 'Dead Boy Detectives' is "vreemd" en "heftig"
Series / Nieuws

De aankomende Netflix-serie 'Dead Boy Detectives' is "vreemd" en "heftig"

"Dead Boy Detectives" is een nieuwe serie in het universum van The Sandman met vreemde en heftige scènes.

Dead Boy Detectives verschijnt deze week, de serie die zich afspeelt in hetzelfde universum als de eerdere Netflix-serie The Sandman uit 2022. In gesprek met Comicbook wordt er iets meer duidelijk over de stijl en toon.

De serie Dead Boy Detectives is gebaseerd op de comics van schrijver Neil Gaiman en tekenaars Matt Wagner en Malcolm Jones III en zal zonder enige voorkennis bekeken kunnen worden. Je hoeft dus ook niet per se The Sandman te kijken.

"Een echte kat"


Hoofdrolspelers George Rexstrew (Edwin Paine), Jayden Revri (Charles Rowland), Kassius Nelson (Crystal Palace) en Yuyu Kitamura (Niko) spraken met Comicbook en ze lieten weten dat bepaalde scènes behoorlijk "vreemd" en "heftig" zijn.

"Ik zal je iets vertellen over mijn eerste dag op de set. Tijdens de pilot hebben we drie scènes opgenomen," zei Rexstrew. "Tijdens mijn eerste scène moest ik Jaydens stuntdubbel, Josh, door een spiegel gooien. De tweede scène was een wandeling en een gesprek met Jayden en Kassius op het ijs. En de derde scène was een scène met Sebastian, de kat. Een echte kat."

"Vreemder"
"En dat zette de toon voor de hele shoot. Het werd alleen maar vreemder," vervolgde Rexstrew die steun kreeg van acteur Revri, "het bleef maar doorgaan precies zoals je zegt, het was altijd erg 'heftig'.""'Er gebeurt zoveel," voegde Nelson eraan toe. "Er zit bloed in een scène of zoiets, of we doen de hele tijd iets bijzonder raars en vreemds. Dingen die je in het normale leven niet zou doen. Elke dag op de set was weer interessant."

Donderdag
Vanaf donderdag 25 april zie je Dead Boy Detectives op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
True Crime liefhebbers opgelet: Videoland presenteert 'The Godfather van Oss' in mei
Series / Nieuws

True Crime liefhebbers opgelet: Videoland presenteert 'The Godfather van Oss' in mei

Alles over een van de meest spraakmakende Nederlandse misdadigers zie je binnenkort in een docu-serie.

In 2019 kwam één van de grootste Nederlandse infiltratie-operaties tot een heftige climax. Bij een grootschalige politie-inval in een woonwagenkamp werd toen de crimineel Martien R. en een aantal van zijn bendeleden opgepakt.

Videoland komt binnenkort met een tweedelige docuserie over de gebeurtenissen en het proces dat volgde. In de true crime-docu delen politie en justitie hun deel van het verhaal, maar ook verdachten komen aan het woord.

Oss


De verschrikkingen vonden plaats in de vreeswekkende Noord-Brabantse stad Oss, die ook wel eens het Mexico aan de Maas genoemd wordt. Martien R. dankt daaraan zijn huiveringwekkende bijnaam 'The Godfather van Oss'.

Die bijnaam is tevens de titel van de nieuwe misdaadserie. Als 'Godfather' hield Martien R. zich onder andere bezig met wapenhandel, witwassen en drugscriminaliteit.

Videoland


Videoland maakte eerder al andere true crime-docu's als De Gijzeling in de Apple Store en Mijn Vader de Hasjkoning. Vanaf woensdag 15 mei is de tweedelige misdaaddocu te bewonderen op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek 'Even tot hier' en deze 8 andere nieuwe afleveringen op NPO Start & Plus
Series / Nieuws

Ontdek 'Even tot hier' en deze 8 andere nieuwe afleveringen op NPO Start & Plus

Genoeg dramatiek in de werkweek? Kijk dan deze week naar lekker veel humor.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Zussen


Verschijnt op: Woensdag 24 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama | Kijk op: NPO Start

Drie vrouwen komen bij de notaris, blijken halfzussen te zijn en moeten de erfenis (een boerderij) samen zien te verdelen. Ondertussen rijst de vraag hoe hun half-zussenschap zit èn hoe hun vader is overleden.Dit was het nieuws


Verschijnt op: Donderdag 25 april | Release: Seizoen 46 - aflevering 7 | Genre: Komedie / Spelprogramma | Kijk op: NPO Start

Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Deze week zijn Michiel Vos en Eva Jinek te gast.Even tot hier


Verschijnt op: Zaterdag 27 april | Release: Seizoen 11 - aflevering 4 | Genre: Komedie / Spelprogramma / Muziek | Kijk op: NPO Start

Niels van der Laan en Jeroen Woe maken op geheel eigen wijze en in een razend tempo een samenvatting van de week die achter ons ligt. Samen met de Miguel Wiels band, een verrassende artiest én een simpel liedje over een best wel ingewikkeld onderwerp.Overige series nieuw op NPO Start & Plus


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start & Plus verschijnen.

22 april: Keuringsdienst van waarde (seizoen 24 - aflevering 15) - Consumentenprogramma / Documentaire - Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.

22 april: Wie is de Mol? België (seizoen 12 - aflevering 5) - Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV - Onder leiding van Gilles De Coster gaan tien Vlamingen op avontuur in Sicilië. Iedereen wil de groeps-pot winnen, maar in hun midden huist een saboteur: de mol.

22 april: Van Roosmalen & Groenteman (seizoen 7 - aflevering 15) - Talkshow - Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

24 april: Spoorloos (seizoen 21 - aflevering 6) - Documentaire - Programma dat zich richt op bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren of elkaar zelfs nog nooit hebben gezien. De redactie is door de ervaring bedreven geworden in het zoeken en opsporen van mensen. Dit doen ze in samenwerking met correspondenten in andere landen.

26 april: Flikken Maastricht (seizoen 18 - aflevering 13) - Actie / Misdaad / Drama - Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van Flikken Maastricht. Maar ook de persoonlijke levens van o.a. Eva van Dongen, Floris Wolfs, Marion Dreesen en Romeo Sanders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten en opvallende satirefilm is deze week op Netflix te zien: 'Irresistible'
Films / Netflix Kijktip

Vergeten en opvallende satirefilm is deze week op Netflix te zien: 'Irresistible'

Ontdek op 25 april de satirische komedie 'Irresistible' op Netflix, met een mix van bekende acteurs.

Op 25 April verschijnt in Nederland de komediefilm Irresistible op Netflix. Het is goed mogelijk dat deze satirische komedie nieuw voor je is. De film kreeg wegens de de corona-pandemie een beperkte bioscoop-release in 2020 en ging direct naar video-on-demand.

Irresistible vertelt het verhaal van een democraat die als politiek strateeg werkt voor een burgemeesterskandidaat. Het blijkt echter dat het Amerikaanse dorpje waarin de verkiezingen worden gehouden zwaar conservatief is.

Cast


Er zitten een hele rits aan bekende namen in deze politieke satire. De hoofdrollen zijn weggelegd voor niemand minder dan Steve Carell, Chris Cooper en Mackenzie Davis. Ook That 70's Show-ster Topher Grace en Rose Byrne maken hun opwachting

De regie van Irresistible is in handen van niemand minder dan Jon Stewart, de bevlogen komiek en presentator van The Daily Show. Stewart staat erom bekend zich fel uit te spreken tegen de conservatieve tak van het Amerikaanse politieke landschap.

Ontvangst


Net zoals het politieke spectrum van de Amerikanen verdeeld is, zo lijken ook de recensies van Irresistible verdeeld te zijn. Hoe kan het ook anders, als je een politieke satire-film maakt in tijden waarin politiek gevoelig ligt.Op rottentomatoes scoort de film een matige 40 procent. Bij het publiek lijkt de film wat beter te scoren met een positieve 61 procent. Ook op IMDb krijgt de film een voldoende.

Netflix


Uiteindelijk zal de Nederlandse kijker zelf bepalen of Irresistible het kijken waard is of niet. De film is vanaf 25 april te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix verwijdert deze week flink wat films, waaronder 2 horrorfilms
Series / Specials

Laatste kans: Netflix verwijdert deze week flink wat films, waaronder 2 horrorfilms

Naast twee Kameleon-films zet Netflix ook A Quiet Place Part II en The Invitation offline.

Deze week zet Netflix uiteraard weer wat nieuwe series en films online, maar er gaan er ook een aantal verdwijnen. Hieronder de lijst met de films en series die komende dagen door Netflix worden verwijderd.

Uiteraard is het aan jou welke titels je nog even snel meepikt. Toch geven we hieronder een kijktip, gevolgd door de complete verwijderlijst van deze week.

A Quiet Place Part II (2020)Na het succesvolle eerste deel uit 2018 verscheen dit eveneens prima ontvangen tweede deel in 2020. Dit jaar komt de spin-off A Quiet Place: Day One uit in de bioscopen, dus grijp je kans om A Quiet Place Part II (opnieuw) te kijken op Netflix.

In A Quiet Place Part II, goed voor 91 procent op Rotten Tomatoes, worden de Abbotts gedwongen hun huis te verlaten en belanden in een wereld vol dodelijke wezens die worden aangetrokken door geluid en andere onverwachte dreigingen. De film is tot uiterlijk 27 april op Netflix beschikbaar.Laatste kans


Hieronder zie je een lijst met alle films en series die deze week verwijderd worden van Netflix.

  • Never Back Down (2008) - 22 april

  • Perfume Imaginary Museum “Time Warp” (2020) - 22 april

  • Kameleon 2 (2005) - 23 april

  • De Schippers van de Kameleon (2003) - 23 april

  • Shepherds and Butchers (2016) - 24 april

  • The Invitation (2022) - 26 april

  • A Quiet Place Part II (2020) - 27 april

  • Berend Botje (2021) - 28 april
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verstopte en sterk ontvangen scifi-series op Netflix die je gezien wil hebben
Series / Specials

4 verstopte en sterk ontvangen scifi-series op Netflix die je gezien wil hebben

Ontdek vier prima scifi-series op Netflix: Love, Death & Robots, Resident Alien, 3% en The OA.

Netflix verscheen op 11 september 2013 in Nederland en sindsdien verschenen er al honderden, zo niet duizenden series op de streamingdienst. Hieronder weer vier series die wat meer verstopt zijn. Wie weet iets voor jou?

Love, Death & RobotsOp Rotten Tomatoes krijgt Love, Death & Robots een mooie 86% en er zijn tot op heden drie volumes verschenen. Je kunt de animatiereeks streamen op Netflix.

In Love, Death & Robots zie je angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van komedie. Deze NSFW-anthologie van animatiefilms komt van onder andere Tim Miller en David Fincher.Resident AlienOp Rotten Tomatoes krijgt Resident Alien een ijzersterke 97% en de tien afleveringen van het eerste seizoen kun je streamen op Netflix.

In Resident Alien verbergt een dokter in een stadje zijn buitenaardse identiteit en zijn geheime missie. Hij is op zoek naar zijn schip en probeert niet op te vallen.3%Op Rotten Tomatoes vind je voor 3% geen recensies, maar de publieksscore staat op een nette 81%. De vier seizoenen van deze Braziliaanse scifi-serie vind je allemaal op Netflix.

In 3% zie je een toekomst waarin de elite op een paradijselijk eiland woont ver van de overbevolkte krottenwijken. Iedereen krijgt één kans om zich bij deze 3% van de bevolking te voegen.The OAMet een mooie 84% op de Tomatometer stream je de twee delen van The OA op Netflix.

In The OA is het zeven jaar nadat ze is verdwenen. Een jonge vrouw keert terug met mysterieuze nieuwe krachten. Ze schakelt vijf vreemdelingen in voor een geheime missie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze iconische 18+ LEGO-robot met ruim 1.500 stukjes wil iedereen wel hebben
Series / Specials

Deze iconische 18+ LEGO-robot met ruim 1.500 stukjes wil iedereen wel hebben

Al in mei 2022 verscheen deze set, en de fans van Transformers moeten deze gewoon hebben.

Welke Autobot of Decepticon uit de animatieserie The Transformers uit de jaren 80 is jouw favoriet? Mogelijk is dat Optimus Prime en wie weet heb jij de originele speelgoed versie wel ergens in een kast staan. Zo ja, dan wil je ook deze LEGO-set van Optimus zeker hebben.

De LEGO-set 10302 Optimus Prime verscheen in mei 2022 met een mooie 1508 steentjes en komt uiteraard met allerlei details. De LEGO-versie kan ook nog een transformeren naar de alt mode, de rode en blauwe Freightliner FL86.

Optimus Prime


Met een adviesprijs van 180 euro is de set uiteraard niet goedkoop, maar nog wel altijd beschikbaar in de online shop van LEGO. Met een beetje speurwerk vind je de set overigens ergens anders al snel voor een paar tientjes goedkoper.

Wat krijg je? Naast de transformeerbare robot die erg lijkt op de robot uit de originele animatieserie van animatiestudio's Toei Animation (seizoen 1 en 2) en AKOM (seizoen 3 en 4) krijg je de jetpack, de ionblaster en Energon-bijl van Optimus. Ook krijg je een Energon-kubus en een optioneel heupgedeelte.

35 centimeter


In robotvorm is de LEGO-set circa 35 centimeter hoog. In de vrachtwagenmodus is het model circa 15 cm hoog, 27 cm lang en 12 cm breed. Een informatieplaatje ontbreekt uiteraard niet bij deze 18+ set.Leuk voor de ware fans van de originele Transformers is dat de film The Transformers: The Movie in mei terugkeert op het witte doek vanwege het 40-jarige bestaan. Later dit jaar verschijnt de compleet nieuwe animatiefilm Transformers One in de bioscopen, met stemmen van onder andere Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson en Keegan-Michael Key.

Disclaimer: Dit artikel is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films, en is niet gesponsord door LEGO of enige andere leverancier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week 'The Good Doctor' en 14 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week 'The Good Doctor' en 14 andere gave series

Het wordt een week vol originals, reality-tv en ingekochte, bekende series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Good Doctor


Verschijnt op: Maandag 22 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: Netflix

Een chirurg met autisme en het savantsyndroom treedt in dienst bij een prestigieus ziekenhuis. Hij krijgt er te maken met scepticisme van zowel de patiënten als het personeel.
Deliver Me


Verschijnt op: Woensdag 24 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: Netflix

Als de tieners Billy en Dogge worden ingelijfd door een lokale bende, komen ze in een gewelddadige wereld terecht waartegen ze zich, omdat ze zo jong zijn, niet kunnen beschermen.
Dead Boy Detectives


Verschijnt op: Donderdag 25 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Actie / Avontuur / Komedie | Kijk op: Netflix

Twee tienergeesten werken samen met een helderziende om mysteries op te lossen voor hun bovennatuurlijke klanten, totdat een machtige heks hun plannen dwarsboomt.
Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

22 april: CoComelon Laan (seizoen 2) - Animatie / Kort / Komedie - Met een klik van hun lieveheersbeestjeslamp kunnen JJ en zijn vriendjes over alles fantaseren. Ze doen alsof ze op een pyjamafeestje zijn en alsof ze zo klein zijn als een insect.

22 april: Teasing Master Takagi-san (seizoen 1 - aflevering 6) - Komedie / Drama / Romantiek - Scholier Nishikata wordt voortdurend geplaagd door zijn klasgenote Takagi-san. Hij probeert haar een koekje van eigen deeg te geven, maar dat lukt niet.

23 april: Briganti (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Drama - In de 19e eeuw is het zuidelijke deel van Italië gevaarlijk terrein. Filomena ontsnapt aan haar luxueuze maar treurige leven om een riskante schattenjacht te leiden.

23 april: Fight for Paradise: Wem kannst du trauen? (seizoen 1) - Spelprogramma / Reality-TV - Zowel in de villa als in de jungle moeten de deelnemers hun vrienden in de buurt houden en hun vijanden in de gaten. Wie wint toegang tot het paradijs en 100.000 euro?

24 april: Dinner Time Live with David Chang (seizoen 1 - aflevering 12) - Reality-TV - Chef-kok David Chang presenteert een ongezouten eetervaring terwijl hij kookt voor beroemde gasten en culinaire geheimen deelt. (Live-evenement in het Engels.)

24 april: Don't Hate the Player (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Reality-TV / Spelprogramma - 13 deelnemers beginnen vanaf nul aan een onvoorspelbaar strategie- en overlevingsspel waarbij ze strijden om een plek in een luxe villa en de kans om 150.000 euro te winnen.

24 april: The Circle (seizoen 6 - aflevering 5-8) - Spelprogramma - Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin online deelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

25 april: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 17) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

26 april: El caso Asunta (seizoen 1) - Biografie / Misdaad / Drama - Nadat de ouders van de twaalfjarige Asunta hun dochter hebben opgegeven als vermist, keert het onderzoek zich al snel tegen hen. Geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

26 april: Goodbye Earth (seizoen 1) - Drama / Sciencefiction / Thriller - Terwijl een asteroïde onbelemmerd richting de aarde raast, strijdt een vastberaden docent voor de veiligheid van haar ex-leerlingen — koste wat het kost.

27 april: The Great Indian Kapil Show (seizoen 1 - aflevering 5) - Komedie / Talkshow - Op een gloednieuw podium is comedian Kapil Sharma terug met zijn kenmerkende grappen, beroemde gasten, komische sketches en nog veel meer.

27 & 28 april: Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 15-16) - Drama / Familie / Romantiek - De koningin van de warenhuizen en de prins van de supermarkten doorstaan een huwelijkscrisis, waarna de liefde weer op wonderbaarlijke wijze begint op te bloeien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je niet over de nostalgische en baanbrekende jaren 80-serie 'Knight Rider'
Series / Specials

Dit wist je niet over de nostalgische en baanbrekende jaren 80-serie 'Knight Rider'

De maker van 'Knight Rider' vond zijn inspiratie voor de serie in een aantal film- en serieklassiekers.

Bij veel mensen zal de iconische jaren 80-serie Knight Rider zorgen voor flink wat nostalgie. Het is inmiddels al 42 jaar geleden dat de serie van start ging, maar we weten vrij zeker dat je dit feitje in al die jaren nog niet had gehoord.

Knight Rider is gemaakt door Glen A. Larson en liep van 1982 tot 1986. In totaal heeft de actieserie vier seizoenen. In Nederland werd de serie destijds uitgezonden door de TROS.

KITT


De serie gaat over undercoveragent Michael Long (David Hasselhoff) die ernstig gewond raakt tijdens een van zijn opdrachten. Door een geheimzinnige weldoener wordt hij verzorgd totdat hij weer gezond is, maar hij wordt wakker met een compleet nieuw gezicht en een nieuwe naam.

Vanaf nu heet hij Michael Knight. De weldoener geeft hem het gereedschap om verder te gaan met zijn missie om mensen te pakken die de wet overtreden. Het meest belangrijke deel hiervan is KITT, een onverwoestbare auto die uitgerust is met kunstmatige intelligentie.

Tonto


Zelfs voor de jaren 80 klinkt een serie over een pratende auto redelijk bizar, maar wist je dat dit element uit de serie gebaseerd is op een oudere tv-klassieker? Volgens Larson kwam het idee namelijk van de serie The Lone Ranger uit 1949."Ik wilde The Lone Ranger met een auto maken. Als je eraan denkt dat hij over de vlakten rijdt en van de ene stad naar de andere gaat om de openbare orde te helpen, dan is KITT eigenlijk gewoon Tonto".

Andere inspiratie


Ook was de achtergrond van Larson in sci-fi een grote inspiratiebron. Hasselhoff onthulde dat HAL 9000 uit 2001: A Space Odyssey de directe inspiratie was voor KITT, terwijl de rode lichten van de auto verwezen naar de scanner lichten in Larsons Battlestar Galactica.

Bekijk Knight Rider op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.