search
Bioscoophit uit begin 2024 nu vanaf je bank te zien: is 'Bob Marley: One Love' echt zo goed?
Films / Specials

Bioscoophit uit begin 2024 nu vanaf je bank te zien: is 'Bob Marley: One Love' echt zo goed?

De film 'Bob Marley: One Love' belicht het leven van de Jamaicaanse muzieklegende Bob Marley.

Met de bijnaam The King of Reggae is hij een icoon geworden in de muziekgeschiedenis. Nu wordt het leven van Bob Marley tot leven gebracht in een krachtige filmbiografie. Bob Marley: One Love werpt een blik op het leven van de Jamaicaanse legende.

De film die al aan het begin van dit jaar te zien was in de bioscoopzaal, is geregisseerd door Reinaldo Marcus Green. Samen met Terence Winter, Frank E. Flowers, en Zach Baylin was hij ook verantwoordelijk voor het script.

Jamaica
Het verhaal begint in 1976, te midden van politieke onrust in Jamaica. De film belicht de maanden waarin Bob Marley met zijn gezelschap zich in Londen bevonden om hiervan te ontsnappen. In deze periode ontstaan de twee albums Exodus en Kaya, die Marley wereldwijde erkenning brachten als een muzikale icoon.

Ondanks de tumultueuze omstandigheden besluit Marley op te treden tijdens het concert Smile Jamaica, in een hartstochtelijke poging om vrede te brengen in een tijd van geweld en verdeeldheid. Zijn streven naar vrede te midden van chaos vormt de rode draad door de film.

Ontvangst
De film heeft een indrukwekkende cast, met Kingsley Ben-Adir in de rol van Bob Marley en Lashana Lynch als Rita Marley. Andere opvallende castleden zijn James Norton als Chris Blackwell en Aston Barrett Jr. als Aston "Family Man" Barrett.De recensies zijn gemengd. Op Rotten Tomatoes heeft de film een beoordeling van 43% van de 184 recensies, met een gemiddelde score van 5.4/10. Op Moviemeter scoort de film met een score van 3.21 van de 5, gebaseerd op 128 stemmen.

Streamen?
Vanaf vrijdag 26 april kun je het boeiende leven van Bob Marley en zijn invloed op de muziekgeschiedenis ontdekken, want dan is de film ook beschikbaar om thuis te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Bob Marley: One Love gezien in de bioscoop?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen