search
'Máxima' is ondanks de gedetailleerde en intieme scènes van ons koningspaar een grote hit bij kijkers
Series / Nieuws

'Máxima' is ondanks de gedetailleerde en intieme scènes van ons koningspaar een grote hit bij kijkers

Deze Nederlandse hitserie geeft een veel diepere kijk in het leven van koningin Máxima.

Het leven van ons koningshuis is al jaar en dag te volgen. Zeker sinds de rol van sociale media is er veel meer bekend over koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters. Onlangs is de gloednieuwe serie van Videoland over onze koningin uitgekomen.

In 2021 kwam de biografie Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten uit. De gloednieuwe serie Máxima is losjes op deze biografie gebaseerd.

Het leven van Máxima


De serie speelt zich af voordat Máxima koningin werd en onderzoekt haar leven in Argentinië en New York. Ook laat de serie het moment zien dat Máxima de toen nog prins Willem-Alexander bijna afwees, omdat hij niet kon dansen.

De serie met Delfina Chaves in de hoofdrol heeft positieve recensies gekregen van critici. Zo wordt Máxima al vergeleken met de hitserie The Crown, maar dan "realistischer".

Ietwat ongemakkelijk


Wel schrijven veel critici dat de scènes tussen koning Willem-Alexander en Máxima soms een beetje ongemakkelijk zijn om naar te kijken, vooral de intieme scène: "Beetje alsof je naar je ouders kijkt, in hun jonge jaren", aldus NU.nl. Ook AD vindt dat de liefdesscène niet veel aan de verbeelding overlaat. "Ach, de arme prinsessen toch."Ook wordt het acteerwerk van de ijzersterke cast geprezen door Veronica Superguide: "[...] voor de Duitse acteur Sebastian Koch, bekend van Zwartbroek, Homeland en Der Untergang, is er niets dan lof. Kijkers vinden zijn versie van Prins Claus briljant."

Videoland


Ook BNNVARA prijst de serie: "Sowieso is het fijn aan de serie dat de personages zichzelf serieus nemen zonder te vervallen in onnodige speeches of clichématige gedragingen."

Ben je nieuwsgierig geworden naar de jonge jaren van koningin Máxima? Bekijk Máxima dan op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de serie Máxima al gekeken op Videoland?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen