search
Deze scifi-serie ken je waarschijnlijk niet: 'The Lazarus Project'
Series / Specials

Deze scifi-serie ken je waarschijnlijk niet: 'The Lazarus Project'

Sciencefictionfans genieten van een opmerkelijke serie over tijdreizen en massale destructie, met slechts twee seizoenen.

Sciencefictionfans hebben helaas maar twee seizoenen kunnen genieten van deze opmerkelijke serie die over tijdbeheersing gaat.

The Lazarus Project is een uiterst geheime organisatie die in staat is om de klok terug te zetten wanneer er zich een massale vernietiging van de mens heeft voorgedaan of zal voordoen.

De vriendin van George


Deze Britse serie is gecreëerd door Joe Barton. In de hoofdrol schittert Paapa Essiedu als George Addo. Anjli Mohindra speelt Archie, Charly Clive kruipt in de rol van Sarah Leigh om wie het eigenlijk allemaal draait als de vriendin van George.

George zit vast in een soort tijdlus. Elke morgen is het 1 juli als hij wakker wordt. Hij is de enige die dit opmerkt. Niemand anders heeft dit door. Dan wordt hij door een geheimzinnig vrouw (Archie) benaderd om haar te volgen naar het ultra geheime kantoor van The Lazarus Project.

Tijdreizen


George leert dat hij een speciale gave heeft. Hij kan tijdreizen. Hij draagt een soort gemuteerd gen dat hem in staat stelt om dit te doen en om zich de reizen te herinneren.



Het team van het Lazarus-project moet elke dreiging van massavernietiging zien te voorkomen. Ze doen dit door te observeren, vervolgens een tijdreset te initiëren om de verantwoordelijken te stoppen en de vernietiging terug te draaien.

BAFTA-award


Het eerste seizoen ging in juni 2022 in première. Het tweede deel; nog niet zo lang geleden in november 2023. In datzelfde jaar won de serie een BAFTA-award voor beste televisiedrama.



Op IMDb staat een wat twijfelachtige score: 7,2. Voor de echte tijdreizigers had dat cijfer hoger mogen zijn. Zij hopen ook nog dat de Britse betaalzender Sky Max tekent voor een derde seizoen.

In Nederland


De serie is is niet op een streamingdienst in Nederland te bekijken. Bij de bekende webwinkels is ongetwijfeld een Dvd-uitgave beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Lazarus Project in zijn geheel gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen