search
Deze briljante horrorserie eindigde met een cliffhanger waar we bijna 10 jaar nog steeds geen antwoord op hebben
Series / Specials

Deze briljante horrorserie eindigde met een cliffhanger waar we bijna 10 jaar nog steeds geen antwoord op hebben

'Hannibal' kwam onverwachts ten einde, waardoor we 10 jaar later nog met een cliffhanger zitten.

Het is 10 jaar geleden dat de serie Hannibal van start ging. Helaas eindigde de geweldige horrorserie over de bekende moordenaar met een cliffhanger, waar vandaag de dag nog steeds geen antwoord op is.

Hannibal is een psychologische horror-thrillerserie, gemaakt door Bryan Fuller. De serie is gebaseerd op de personages en verhaallijnen in de romans van Thomas Harris. Het personage Hannibal is ook bekend uit de film The Silence of the Lambs.

Seriemoordenaar


De serie focust op de relatie tussen FBI-detective Will Graham (Hugh Dancy) en forensisch psychiater Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Graham krijgt de opdracht om onderzoek te doen naar een seriemoordenaar in Minnesota.

Omdat het een belangrijke zaak is, wordt Graham onder toezicht gehouden van Lecter. Hij is echter in het geheim zelf een moordenaar en kannibaal, die samenwerkt met de FBI om de zaken te kunnen manipuleren. De twee ontwikkelen een hechte band en Lecter probeert Graham aan te zetten tot gruwelijke daden.

Letterlijke cliffhanger


Hoewel de serie goed ontvangen werd, besloot NBC de serie in 2015 na drie seizoenen te cancellen. Dit kwam helaas onverwacht, waardoor het derde seizoen het verhaal niet afrondde en zelfs eindigde met een cliffhanger.



De cliffhanger van seizoen 3 nam de term erg letterlijk, want deze had daadwerkelijk te maken met een klif. Aan het einde van het seizoen omhelzen Graham en Lecter elkaar nabij het uiteinde van een klif, waarna Graham hen beiden de klif af duwt.

Komt de serie terug?


Samen vallen ze de diepte in, en fans zullen nooit weten hoe dit is geëindigd. Het kan inmiddels gezien worden als een poëtisch einde, maar was eigenlijk niet zo bedoeld. Zowel acteurs Mikkelsen en Dancy als regisseur Fuller hebben uitgesproken dat ze de serie graag willen voortzetten.

Wie weet lukt dit ooit op een andere streamingdienst. Hannibal is momenteel nergens te streamen, maar de dvd is online te koop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Hannibal verdient een nieuw seizoen

  • Eens

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Oneens

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen