search

Ons nieuws van woensdag 1 mei 2024

'Hacks' seizoen 3: alweer een verslavend seizoen van deze zeer grappige serie
Recensie

'Hacks' seizoen 3: alweer een verslavend seizoen van deze zeer grappige serie

De twee hoofdpersonages groeien dichter naar elkaar toe dan ooit en dat leidt tot vuurwerk.

Regie: Lucia Aniello, e.a. | Cast: Jean Smart (Deborah Vance), Hannah Einbinder (Ava), Carl Clemons-Hopkins (Marcus), Paul W. Downs (Jimmy), Kaitlin Olson (DJ), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 29-36 minuten | Jaar: 2024

Aan het einde van het vorige seizoen van Hacks gingen Deborah en Ava elk hun eigen weg. Deborah had een grote hit met een eigen komediespecial waarin ze modern materiaal combineerde met haar meest persoonlijke verhaal en Ava verwierf een droombaan als schrijver bij een maatschappijkritisch komedieprogramma. Inmiddels begint de schijnwerper op Deborah weer een beetje te dimmen. Gelukkig komt ze Ava tegen net wanneer ze haar beste grappenbedenker nodig voor een evenement. De twee gaan weer samenwerken.

Minder dan tien jaar geleden verkondigden sommigen dat de wereld eindelijk ontdekte dat vrouwen ook grappig kunnen zijn. Wat was dat voor onzin? Hebben die mensen hun geheugen laten wissen? In de jaren tachtig was The Golden Girls, waarin vier vrouwelijke hoofdpersonages elkaar bruut de huid vol scholden, een wereldwijd megasucces. Die serie had makkelijk nog langer dan zeven seizoenen kunnen lopen als een van de actrices er niet mee had willen stoppen.

Met het oog op de kijkcijfers wilde een concurrerende zender zelfs iets soortgelijks maken. Dat werd Designing Women, met onder andere Jean Smart die in Hacks de hoofdrol speelt. Zij liet in de HBO-serie Watchmen de rest van de cast al een poepie ruiken als niet stuk te krijgen FBI-agent, maar komedie is altijd haar grootste talent geweest. De rol van een komedieveteraan in Hacks is haar dan ook op het lijf geschreven en in seizoen drie is ze weer als vanouds op dreef.

Dat geldt ook voor de stijl van deze serie: het draait niet om de momenten waarop Deborah voor de camera staat en haar ding doet, maar hoe het gaat voordat het zover is. De normale gesprekken tussen Deborah en Ava zijn al voor de helft gevuld met grappen en ook wanneer Deborah socializet met andere stand-upcomedians is er de ene na de andere voltreffer.

Hacks is geen pure komedie; er is genoeg ruimte voor drama. In het eerste seizoen werd al eens vermeld dat Deborah een baan als talkshowpresentator kwijtgeraakte vanwege negatieve media-aandacht, als gevolg van het in brand steken van het huis van haar ex-man nadat deze haar had bedrogen met haar eigen zus. Laatstgenoemde heeft ze sindsdien niet meer gezien, maar wel wat streken geleverd. Gaat de verzoening met haar zus er nu eindelijk van komen? En wat doet Deborah wanneer ze hoort dat de huidige presentator gaat stoppen?

De spanning wordt één aflevering te lang gerekt. In een aflevering die hadden kunnen worden geschrapt zonder enige impact te hebben op het verloop van dit seizoen raken Deborah en Ava verdwaald tijdens een wandeltocht. De aflevering draait om Deborahs acceptatie van ouder worden, maar zowel het plot als de kern van het verhaal staan volledig los van de rest van het seizoen. En de weg kwijtraken is ook een beetje aan de flauwe kant.

Ook jammer is de nogal gebruikelijke Amerikaanse weergave van homo's: een homoseksueel getint feest vangt aan met een nonchalante vermelding van harddrugsgebruik en even later heeft een stelletje openlijk seks terwijl andere feestgangers ongestoord voorbijlopen. Voor een serie die inzet op het verbreken van stereotypes is het jammer dat deze ene groep op de meest clichématige manier wordt neergezet.

Maar in de laatste twee afleveringen is Hacks op haar best. Hierin wordt Deborah gewezen op foute, verouderde grappen uit het verleden. Tot nu toe had ze altijd Ava als moreel kompas, maar ditmaal krijgt ze een wat grotere groep op haar nek. De situatie biedt een voorbeeld voor hoe je daar mee in het echte leven mee om moet gaan. Ook in de afsluiter knalt het. Hannah Einbinder laat in de rol van Ava zien dat ze meer in zich heeft dan alleen een sociaal onhandige grappenmaker.

Het seizoen eindigt op een heel bijzondere manier. Het kan een cliffhanger zijn voor een volgend seizoen (laten we het hopen) of een origineel en sterk einde waarin Deborah iets heeft bereikt met Ava maar niet weet of dat een overwinning is. In het geval van die laatste optie zou dit een afsluiter zijn in de stijl van makers Robert en Michelle King (The Good Wife); iets anders dan gebruikelijk.

Hacks is niet het bewijs dat vrouwen ook grappig kunnen zijn, maar slechts het zoveelste voorbeeld daarvan in vele decennia. Iemand die vrijwel geen enkele vrouw grappig vindt, mag eindelijk eens leren dat het niet aan de dames ligt maar aan zijn eigen gevoel voor humor. Heel wat vrouwen kunnen immers ook niet lachen om typische mannengrappen en zij roepen ook niet meteen dat alle mannen niet grappig zijn.

★★★★☆

Hacks is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Superman & Lois': Hoofdrolspeelster neemt op emotionele manier afscheid van de serie
Series / Nieuws

'Superman & Lois': Hoofdrolspeelster neemt op emotionele manier afscheid van de serie

Lois-actrice Elizabeth Tulloch kondigt het slot van de opnames aan op haar Insta-account.

In januari gingen de opnames van start van het slotseizoen van de populaire DC-serie Superman & Lois. Deze zitten er nu op blijkens de post die Tulloch op haar Instagram heeft geplaatst.

De actrice heeft Supermans (Tyler Hoechlin) vrouw Lois sinds 2018 gespeeld in andere DC-series, in 2020 startte Superman & Lois en werd dit een vaste rol voor haar. Ze neemt afscheid van een personage dat haar na aan het hart ligt.

Icoon


Het filmen vond plaats in Vancouver en de opnames zijn in de loop van de vorige week definitief afgerond.

Tulloch schreef het volgende: "[Lois is] net zo lang een icoon geweest als Superman, vanwege haar sterke karakter, vastberadenheid, werkethiek, speelsheid en haar bereidheid om de waarheid te vinden, ongeacht de gevolgen".

Terugzien


Het einde van deze superheldenserie betekent geenszins het einde van Superman. DC Studios is in samenwerking met James Gunn een nieuw DC Universe aan het opzetten. Dit betekent dat we Superman, evenals andere helden uit de DC-strips, ongetwijfeld weer terug zullen zien.

Bekijk op instagram


Je kunt Superman & Lois streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Tales of the Empire': trailer laat alle schurken zien in aanloop naar de première op Disney+
Series / Trailer

'Star Wars: Tales of the Empire': trailer laat alle schurken zien in aanloop naar de première op Disney+

Deze zesdelige miniserie neemt je mee in de tijd van het Keizerrijk.

De nieuwe productie van Dave Filoni laat inmiddels welbekende personages van een totaal andere kant zien. In Star Wars: Tales of the Empire zien we door de ogen van Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) en Barriss Offee (Meredith Salenger) hoe bepaalde gebeurtenissen zich ontvouwen.

De laatste trailer geeft aan dat er nog meer personages te zien zullen zijn. De schurken Thrawn, Grievous en natuurlijk Darth Vader maken ook hun opwachting.

Twee verhalen


De serie richt zich op twee belangrijke verhaallijnen. Daarnaast spelen deze verhalen zich ook in verschillende periodes van het Keizerrijk af.

Het betreft zoals gezegd Morgan, die zich op het pad van de wraak bevindt. Barriss (Meredith Salenger) is een afvallige Jedi die zich in een snel veranderend Rijk moet zien te handhaven.

Originele cast


De oorspronkelijke cast leent hun stemmen aan de hoofdpersonages. Dit betekent dat onder andere Diana Lee Inosanto, Lars Mikkelsen en Jason Isaacs te horen zullen zijn als hun eigen personages. Dave Filoni heeft de serie bedacht en is samen met Athena Yvette Portillo en Carrie Beck tevens uitvoerend producent.Star Wars: Tales of the Empire is in Nederland vanaf 5 mei te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 8,3 op IMDb is Tom Hardy's 'Taboo' een van de beste thrillerseries die je moet bekijken
Series / Specials

Met een 8,3 op IMDb is Tom Hardy's 'Taboo' een van de beste thrillerseries die je moet bekijken

De serie speelt zich af in Victoriaanse tijden, maar is allesbehave Victoriaans qua verhaallijn.

Het intrigerende Taboo is visueel duister en behoorlijk grimmig. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw, waarin de oorlog tussen de Verenigde Staten en het Britse Rijk zo zoetjes aan tegen het einde loopt.

De hoofdpersoon James Delaney (Tom Hardy) keert terug naar Engeland voor zijn vaders begrafenis. Hij heeft jarenlang in Afrika gewoond en zijn familie waande hem dood. Zijn terugkeer is het begin van een intrigerende thriller met gothische elementen waarin mystieke gaves, samenzweringen, macht en corruptie een stevige mix op het scherm brengen.

Schijntje


Het enige dat vader Horace heeft nagelaten is een stuk land in het noordwesten van de Verenigde Staten. James krijgt hiervoor een schijntje aangeboden van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC), maar hij weigert dit aanbod. Aangezien de oorlog tussen de Britten en de Amerikanen spoedig zal eindigen, zal de grondprijs waarschijnlijk stijgen. De VOC neemt hem dit duidelijk niet in dank af en smeedt plannen om James om te laten brengen.

James is een mysterieus figuur en lijkt over bepaalde gaves te beschikken. Door zijn tijd in Afrika is hij bekend met natuurgebruiken. Daarnaast lijkt hem ook magie te zijn bijgebracht. Hij is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen wat de dood van zijn vader betreft, maar er lijken ook vraagtekens om de dood van zijn Amerikaans-Indiaanse moeder te bestaan. James verzamelt een groep vertrouwelingen die op hun manier net zo eigenaardig zijn als hij zelf om zijn plannen tot uitvoer te brengen.

Start filmen


De serie scoort een ijzersterke 8,3 op IMDb en is geschreven door Steven Knight, alom bekend van de hitserie Peaky Blinders. Het oorspronkelijke idee voor het verhaal kwam van hoofdrolspeler Hardy zelf, die dit samen met zijn vader, de schrijver Chips Hardy, bedacht had. Aan het tweede seizoen wordt inmiddels gewerkt hoewel er nog geen berichten zijn wat de start van het filmen betreft.In een interview met Esquire zei Hardy het volgende over seizoen 2 van Taboo:"Ik weet nog niet wat de beste manier is om verder te gaan. We kunnen een sprong in de tijd maken. Dan belanden de Delaneys in de jaren 60 van de 20e eeuw waarbij je laat zien dat corruptie en machtsspel iets is dat zich altijd maar blijft herhalen. Anderzijds kunnen we ook verder teruggaan in het verleden, naar de Napoleontische oorlogen. Wat dat betreft heb ik nog geen besluit genomen".

Waar te zien?


Taboo is momenteel niet in Nederland te streamen, wel is het eerste seizoen op dvd verkrijgbaar bij een van de grotere internetshops.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'THEM' seizoen 2 overtreft het eerste seizoen op Prime Video, volgens Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

'THEM' seizoen 2 overtreft het eerste seizoen op Prime Video, volgens Rotten Tomatoes

Skip het eerste seizoen, kijk meteen het tweede seizoen van 'THEM'.

De horrorserie THEM kwam in 2021 uit, maar het eerste seizoen was jammer genoeg geen succes. Desondanks is de serie vernieuwd voor een tweede seizoen en blijkbaar heeft THEM van zijn fouten geleerd.

THEM is een zwarte serie met zwarte personages en het eerste seizoen kreeg vooral als kritiekpunt dat dit onderwerp niet goed behandeld werd. Hier leed de score van de serie onder, waardoor seizoen 1 bleef steken op een score van 58% op Rotten Tomatoes.

Seizoen 2


Seizoen 2 THEM: The Scare volgt LAPD detective Dawn Reeve (Deborah Ayorinde). Ze moet een brute moord oplossen, maar dan wordt haar familie aangevallen.

Seizoen 2 is beloond met een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven) en heeft daarmee zijn kwaliteit bewezen.

Rotten Tomatoes


Volgens Decider gaat zowel het eerste als het tweede seizoen van THEM niet zozeer over een monster, maar juist over "institutionele racisme".Volgens Mama's Geeky is het tweede seizoen "diep verontrustend [en] angstaanjagend", maar dat is precies waar horrorfans naar op zoek zijn.

Prime Video


"Door ongelooflijk getalenteerde acteurs is THEM: The Scare een angstaanjagende en bovennatuurlijke slasher die de serie op het goede spoor brengt,", aldus But Why Tho? A Greek Community.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze angstaanjagend goede slasher? Stream dan seizoen 2 THEM: The Scare op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeet Prime Video: Paul Mescal's wereldwijd succesvolle 'Normal People' is gewoon te streamen op NPO Plus
Series / Specials

Vergeet Prime Video: Paul Mescal's wereldwijd succesvolle 'Normal People' is gewoon te streamen op NPO Plus

Ontdek deze grote hits op NPO Plus, waaronder de wereldwijde hit Normal People.

Hoewel er ontelbaar veel goede series te vinden zijn op streamingdiensten zoals Netflix en Disney+, zijn er ook nog andere opties beschikbaar. Neem bijvoorbeeld deze vier geweldige series op NPO Plus.

Normal PeopleNormal People is de serie waarmee Paul Mescal naamsbekendheid heeft gekregen. Hij schittert samen met Daisy Edgar-Jones in de hoofdrollen in de hartverscheurende verfilming van Sally Rooney's gelijknamige boek.

In Normal People ontmoeten de populaire Connell en de verlegen Marianne elkaar. Hun vriendschap loopt uit tot een band die niet simpel met woorden uitgelegd kan worden.DexterEen andere boekverfilming die op NPO Plus staat, is Dexter. Deze serie uit 2006 is gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay en heeft ondertussen al acht seizoenen.

Dexter volgt forensisch onderzoeker Dexter Morgan (Michael C. Hall). Hij werkt bij de politie op de afdeling moordzaken, maar is zelf stiekem een seriemoordenaar. Bovendien heeft hij zijn adoptievader geleerd hoe je de perfecte moord pleegt.The GoldBen je op zoek naar een misdaaddrama? Kijk dan niet verder dan The Gold op NPO Plus. De serie is eerder dit jaar genomineerd voor Beste Drama Serie voor de Royal Television Society Programma Awards en in dezelfde categorie voor de British Academy Television Awards.

The Gold gaat over één van de grootste overvallen in Engeland, namelijk de Brink's-Matt overval in 1983. Er werd maar liefst £ 26 miljoen aan goud, diamanten en contant geld gestolen uit een pakhuis. De zes overvallers moeten in korte tijd al het geld proberen wit te wassen, terwijl ze achterna gezeten worden door inspecteur Boyce en zijn team.Fifteen-LoveFifteen-Love is één van de nieuwe titels op NPO Plus. Het acteerwerk wordt door, onder andere, The Guardian, "betoverend" genoemd.

Fifteen-Love gaat namelijk over de hechte band tussen tenniswonder Justine Pearce en haar coach Glenn.Ondanks alle inzet gaat het helemaal mis met de tenniscarrière van Justine. Wanneer Glenn vijf jaar na het incident weer terugkeert, wordt het leven van Justine weer helemaal overhoop gehaald.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen
Series / Nieuws

Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

Het wordt voor HBO Max een ongekend volle maand met veel nieuwe topseries.

HBO Max zet in mei weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


Hacks


Verschijnt op: Donderdag 2 mei | Release: Seizoen 3 | Genre: Komedie / Drama | Kijk op: HBO Max

Hacks onderzoekt een duister mentorschap dat ontstaat tussen Deborah Vance, een legendarische komiek uit Las Vegas, en een 25-jarige verschoppeling.
The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 6 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.
Pretty Little Liars: Summer School


Verschijnt op: Donderdag 9 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar geleden dreigde een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Millwood te verscheuren. Nu, in het heden, wordt een bonte mengeling van tienermeisjes -een nieuw groepje Little Liars- gekweld door een onbekende belager.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

2 mei: The Girls on the Bus (seizoen 1 - aflevering 9-10) - Drama - Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.

2 mei: Angel of Death (seizoen 3) - Misdaad - Niet de identiteit van de moordenaar is het mysterie, maar zijn motieven. Wat verbindt de dader met de commissaris die het onderzoek leidt?

2 mei: The Convict (seizoen 3) - Misdaad / Drama - Rechter Alicja moet ten onrechte de gevangenis in voor moord en zint op wraak terwijl ze overleeft tussen de vrouwen die ze heeft veroordeeld.

4 mei: De zaak Menten (seizoen 1) - Documentaire - Het waargebeurde verhaal van hoe onderzoeksjournalist Hans Knoop probeerde de waarheid achter Pieter Menten te onthullen, een man die verantwoordelijk was voor de executie van Joodse families in Polen tijdens de oorlog.

6 mei: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 12) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

7 mei: All American (seizoen 6 - aflevering 6) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.

13 mei: Smiling Friends (seizoen 2) - Animatie / Kort / Komedie - De werknemers van een bedrijfje doen er alles aan om geluk naar een bizarre en kleurrijke wereld te brengen. Het bedrijf bestaat uit de cynische Charlie en topwerknemer Pim. Ze bezoeken klanten om hen op te vrolijken.

22 mei: Stax: Soulsville, U.S.A. (seizoen 1) - Muziek - In het Memphis van de jaren 1960 waagde een gedurfde groep artiesten het om hun eigen muziek te maken op hun eigen voorwaarden, en zo vormden ze Stax Records, een van de meest invloedrijke producenten van zwarte muziek in Amerika.

26 mei: My Adventures with Superman (seizoen 2) - Animatie / Actie / Avontuur - Verslaggevers Clark, Lois en Jimmy gaan op zoek naar wie Superman echt is. Onderweg krijgen ze te maken met gevaar, aliens, romantiek en de waarheid!

28 mei: Fallen Idols: Nick and Aaron Carter (seizoen 1) - Documentaire - Deze documentaire verkent de controverse rond beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Nick Carter en de persoonlijke strijd van zijn broer Aaron, inclusief mentale gezondheidsproblemen en verslavingsproblematiek die leidden tot zijn tragische dood in 2022.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste HBO Max-film met compleet geobserdeerde Isabela Merced deze week in première
Films / Specials

Nieuwste HBO Max-film met compleet geobserdeerde Isabela Merced deze week in première

De langverwachte verfilming van John Green's New York Times bestseller Turtles All the Way Down komt eraan!

Het langverwachte moment voor fans van John Green is eindelijk aangebroken: de verfilming van zijn New York Times bestseller Turtles All the Way Down komt eraan! Lees deze vijf vragen door voordat je de nieuwe film op HBO Max bekijkt:

Waar gaat de film over?


Turtles All the Way Down volgt het verhaal van Aza Holmes, een 17-jarige studente die kampt met obsessief-compulsieve stoornis (OCS). Terwijl ze probeert een vermist persoon te vinden, worstelt ze met het vinden van een balans tussen het zijn van een goede dochter, student en vriendin, terwijl ze vecht tegen opdringerige gedachten en neigingen.

Waar is de film op gebaseerd?


Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Green, dat in 2017 een directe hit en een New York Times bestseller werd.

Wie spelen er in de film?


De drie hoofdpersonages zijn Isabela Merced als Aza Holmes, bekend van haar rollen in Dora and the Lost City of Gold, Felix Mallard als Davis Pickett Jr., bekend van zijn rol in Ginny and Georgia Cree Cicchino als Daisy, een Nickelodeon-ster uit Game Shakers.

Voor wie is deze film?


Turtles All the Way Down is bedoeld voor een breed publiek, maar vooral voor fans van het werk van John Green en liefhebbers van verhalen die diep ingaan op mentale gezondheidsthema's, zoals OCS.Is de film trouw aan het boek?


Op dit moment is er nog weinig duidelijk over hoe trouw de film aan het boek is gebleven. De enige duidelijk verandering die wel is vermeld, is dat de leeftijd van het personage Aza is aangepast van 16 (in het boek) naar 17 in de film. Maar met de schrijver van het boek John Green als Executive Producer is er een hoge verwachting dat de film trouw blijft aan de essentie van het boek.

Turtles All the Way Down is vanaf 2 mei te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Valt de Prime Video-serie 'Fallout' bij je in de smaak? Dan is deze dystopische scifi-serie ook iets voor jou
Series / Featured

Valt de Prime Video-serie 'Fallout' bij je in de smaak? Dan is deze dystopische scifi-serie ook iets voor jou

Bekijk deze duistere dystopische scifi-serie als je geen genoeg kan krijgen van Fallout.

Fallout is één van de meest populaire sci-fi series van dit moment. De serie is een adaptatie van de gelijknamige game van Tim Cain en Leonard Boyarsky. Kan je geen genoeg krijgen van dit genre? Dan is dit de perfecte tip voor jou.

Als je een echte sci-fi fan bent, heb je alle acht afleveringen van Fallout hoogstwaarschijnlijk al wel gezien. Wil je het liefst nog meer zoals Fallout? Zoek dan niet verder, want Silo is het perfecte alternatief.

Silo


Silo is ongelofelijk populair bij critici. De serie krijgt namelijk een fantastische score van 88% op Rotten Tomatoes. Bovendien is de serie genomineerd voor maar liefst 6 prijzen, waaronder de Beste Sciencefiction Televisieserie van Saturn Awards.

De Canadese filmmaker Graham Yost is één van de gezichten achter het enorme succes van Silo. Hij werkte samen met een absolute sterrencast, waaronder Rebecca Ferguson (Drowning Ghost), Rashida Jones (The Office) en Tim Robbins (The Shawshank Redemption).

Het plot


Silo speelt zich af in een verwoeste toekomst waar de maatschappij in een gigantische ondergrondse silo woont. Ondanks dat alle bewoners van de silo samen moeten overleven, is er geen sprake van compleet vertrouwen tussen iedereen.Toch proberen de 10.000 mensen in de silo te leven volgens hun eigen regels die hen zouden moeten beschermen en redden van de ondergang. Wanneer de sheriff één van deze regels breekt, komen de bewoners achter de duistere waarheid van de silo.

Apple TV+


Ben je nieuwsgierig geworden naar Silo? Stream de serie dan op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze briljante horrorserie eindigde met een cliffhanger waar we bijna 10 jaar nog steeds geen antwoord op hebben
Series / Specials

Deze briljante horrorserie eindigde met een cliffhanger waar we bijna 10 jaar nog steeds geen antwoord op hebben

'Hannibal' kwam onverwachts ten einde, waardoor we 10 jaar later nog met een cliffhanger zitten.

Het is 10 jaar geleden dat de serie Hannibal van start ging. Helaas eindigde de geweldige horrorserie over de bekende moordenaar met een cliffhanger, waar vandaag de dag nog steeds geen antwoord op is.

Hannibal is een psychologische horror-thrillerserie, gemaakt door Bryan Fuller. De serie is gebaseerd op de personages en verhaallijnen in de romans van Thomas Harris. Het personage Hannibal is ook bekend uit de film The Silence of the Lambs.

Seriemoordenaar


De serie focust op de relatie tussen FBI-detective Will Graham (Hugh Dancy) en forensisch psychiater Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). Graham krijgt de opdracht om onderzoek te doen naar een seriemoordenaar in Minnesota.

Omdat het een belangrijke zaak is, wordt Graham onder toezicht gehouden van Lecter. Hij is echter in het geheim zelf een moordenaar en kannibaal, die samenwerkt met de FBI om de zaken te kunnen manipuleren. De twee ontwikkelen een hechte band en Lecter probeert Graham aan te zetten tot gruwelijke daden.

Letterlijke cliffhanger


Hoewel de serie goed ontvangen werd, besloot NBC de serie in 2015 na drie seizoenen te cancellen. Dit kwam helaas onverwacht, waardoor het derde seizoen het verhaal niet afrondde en zelfs eindigde met een cliffhanger.De cliffhanger van seizoen 3 nam de term erg letterlijk, want deze had daadwerkelijk te maken met een klif. Aan het einde van het seizoen omhelzen Graham en Lecter elkaar nabij het uiteinde van een klif, waarna Graham hen beiden de klif af duwt.

Komt de serie terug?


Samen vallen ze de diepte in, en fans zullen nooit weten hoe dit is geëindigd. Het kan inmiddels gezien worden als een poëtisch einde, maar was eigenlijk niet zo bedoeld. Zowel acteurs Mikkelsen en Dancy als regisseur Fuller hebben uitgesproken dat ze de serie graag willen voortzetten.

Wie weet lukt dit ooit op een andere streamingdienst. Hannibal is momenteel nergens te streamen, maar de dvd is online te koop.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.