search
Sciencefictionserie 'Dark Matter' trapt binnenkort af: is het iets voor jou?
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'Dark Matter' trapt binnenkort af: is het iets voor jou?

'Dark Matter' is een nieuwe breinbrekende sciencefictionserie op Apple TV+.

Apple TV+ breidt zijn aanbod komende week uit met een nieuwe serie. De sciencefictionserie Dark Matter is vanaf 8 mei te zien op de streamingdienst. In dit artikel beantwoorden wij vijf vragen zodat jij weet of de serie iets voor jou is.

Waar gaat Dark Matter over?


De sciencefictionserie Dark Matter gaat over een natuurkundige uit Chicago die in een alternatieve versie van zijn leven terechtkomt. Hij moet ervoor vechten om zijn weg terug naar zijn echte leven en familie te vinden, terwijl hij omringt wordt door gebeurtenissen die plaats hadden kunnen vinden.

Hierin heeft hij maar één grootste vijand: de alternatieve versie van zichzelf, die zijn familie kwaad wil doen. Lukt het hem om zijn ware leven terug te vinden en zijn familie te redden?

Waar kun je dit verhaal van kennen?


Dark Matter is gebaseerd op de gelijknamige roman van Blake Crouch, die uitkwam in 2016. In datzelfde jaar verscheen een vertaalde versie in het Nederlands. Crouch is ook de maker van deze serie.

Wie zien we in de serie?


De hoofdrol van natuurkundige Jason Dessen wordt gespeeld door Joel Edgerton (The Gift, The Great Gatsby). Daarnaast zien we als zijn vrouw Daniele de bekende actrice Jennifer Connelly (Snowpiercer, Requiem for a Dream).Moet jij deze serie gaan kijken?


Voor fans van het scifigenre is dit sowieso een aanrader. Maar ook voor liefhebbers van breinbrekende series over verschillende tijldijnen, zoals Dark en Black Mirror, is deze serie zeker het kijken waar.

Hoeveel afleveringen heeft de serie?


Seizoen 1 van Dark Matter heeft 9 afleveringen. Vanaf 8 mei zijn de eerste twee afleveringen te zien, daarna komt er wekelijks één online.

Dark Matter bekijk je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Lijkt jou Dark Matter een goede serie?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen