search

Ons nieuws van donderdag 2 mei 2024

Deze hilarische topserie met een 8,0 op IMDb is een kroonjuweel van Apple TV+
Series / Specials

Deze hilarische topserie met een 8,0 op IMDb is een kroonjuweel van Apple TV+

'Shrinking' werd zo goed ontvangen dat het snel vernieuwd werd voor een tweede seizoen.

In 2023 kwam de comedy-dramaserie Shrinking uit op Apple TV+. Het is gemaakt door Bill Lawrence, Jason Segel en Brett Goldstein met Segel, die ook de hoofdrol speelt van therapeut Jimmy Laird. Harrison Ford, Jessica Williams, Christa Miller, Michael Urie, Luke Tennie en Lukita Maxwell spelen ook mee.

Shrinking bestaat uit 10 afleveringen en werd positief ontvangen door zowel de critici als het publiek. Door het succes van de serie werd het al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, dat sinds eind januari 2024 in productie is.

Verhaal


Shrinking volgt therapeut Jimmy Laird (Segel), die worstelt met het verwerken van het verlies van zijn vrouw, terwijl hij ook moet zorgen voor zijn tienerdochter en verder moet werken als therapeut. Hij besluit een nieuwe benadering te proberen met iedereen die hij tegenkomt: ongefilterde, genadeloze eerlijkheid. Jimmy begint hierbij ethische grenzen te overschrijden door zijn patiënten te vertellen wat hij echt denkt, wat leidt tot enorme veranderingen in zowel zijn leven als dat van hen.

Een van de personages in de serie is die van Dr. Paul Rhoades, een therapeut en collega van Jimmy bij het Cognitive Behavioral Therapy Center die de ziekte van Parkinson heeft. Paul wordt gespeeld door Ford en is gebaseerd op een echte therapeut, Phil Stutz, die het onderwerp was van de Netflix-documentaire Stutz (2022), geregisseerd door Jonah Hill.

Harrison Ford


Toen de makers van Shrinking werden gevraagd hoe ze Ford in de serie hebben gekregen, zei Segel dat Goldstein oorspronkelijk een "Harrison Ford-type" wilde en van plan was om mensen te laten auditie doen die op Ford leken. Segel vertelde Goldstein dat ze het op zijn minst eerst aan Ford moesten voorleggen, in de veronderstelling dat hij het meteen zou afwijzen, maar dat op zijn minst andere mensen zouden horen dat Ford bij het project betrokken was, wat interesse zou wekken bij andere bekende acteurs.


Uiteindelijk sprak Goldstein met Ford en wist hem te overtuigen van de rol. Goldstein begrijpt nog steeds niet helemaal wat hem overtuigde, maar was desondanks opgetogen. Net als bij zijn rol in 1923 accepteerde Ford de rol ondanks dat er op dat moment geen scenario was, in de hoop dat de makers hem een goed scenario zouden bezorgen.

Positief ontvangen


Shrinking werd positief ontvangen en kreeg veel lof voor de acteerprestaties, het schrijven, de humor en de behandeling van rouw. Het werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen. Op IMDb heeft de serie dan ook een hoge score van 8 op 10.


De serie ontving twee nominaties bij de Emmy Awards: voor Beste Acteur in een hoofdrol in een Komedieserie voor Segel en Beste Actrice in een Bijrol in een Komedieserie voor Williams. Het ontving ook drie nominaties bij zowel de Critics' Choice Awards als de TCA Awards, waarbij Ford door beide groepen werd erkend voor zijn optreden.

Kijken?


In afwachting van het tweede seizoen van Shrinking kan je alle tien afleveringen van het eerste seizoen bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijken of skippen? Twijfels bij critici over nieuwe Bon Jovi serie: 'Thank You, Good Night: The Bon Jovi Story'
Series / Nieuws

Kijken of skippen? Twijfels bij critici over nieuwe Bon Jovi serie: 'Thank You, Good Night: The Bon Jovi Story'

Documentaireserie over Bon Jovi krijgt gemengde reacties van critici. Is de serie de moeite waard?

Bon Jovi is misschien wel één van de meest bekende rockbands aller tijden. En hoe dat zo vaak gebeurt met legendes, is er onlangs een documentaireserie over de band gemaakt. Zijn critici net zo'n groot fan van de serie als van hun muziek?

Bon Jovi is een band die geen introductie nodig heeft, maar de documentaireserie wellicht wel. Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story is geregisseerd door Gotham Chopra, een Amerikaanse ondernemer, producent, journalist, regisseur en auteur.

Rotten Tomatoes


De serie bestaat uit 4 afleveringen waarin alle bandleden, waaronder Richie Sambora (voormalig leadgitarist van de band), geïnterviewd worden. De serie heeft helaas niet de volledige aandacht van critici weten te pakken. De score op Rotten Tomatoes blijft namelijk hangen op een ietwat magere 67%.

Topcriticus Angie Han van The Hollywood Reporter legt in haar recensie uit waarom de serie niet de beste score heeft gekregen: "Thank You, Goodnight is een prima terugblik. Het is toegankelijk [...] en geliefd, maar betekent niet dat de serie een bijzonder inzicht geeft in de band."

"Te serieus"


Volgens Guardian neemt Bon Jovi zichzelf "veel te serieus, maar de documentaire benadrukt wel de spanning tussen performer en consument in een prachtige kunstvorm."Al met al heeft de serie dus niet de grootste indruk achtergelaten, maar Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story zal ook niet snel worden vergeten door kijkers en fans. "Je kunt Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story niet kijken en weglopen zonder respect voor Jon Bon Jovi", aldus Rolling Stone.

Disney+


Wil je meer weten over het leven van Jon Bon Jovi? Stream dan Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sand Land: The Series': duivels goede anime in een dorre wereld
Recensie

'Sand Land: The Series': duivels goede anime in een dorre wereld

De zwanenzang van Akira Toriyama bevat volop karakter, diepgang en plezier.

Regie: Toshihisa Yokoshima, Hiroshi Kôjina | Cast (stemmen): Kazuhiro Yamaji (Rao), Mutsumi Tamura (Beelzebub), Yûichi Nagashima (Thief), Mikako Komatsu (Ann), Akio Ootsuka (Satan), e.a. | Afleveringen: 13 | Speelduur: 25-26 minuten | Jaar: 2024

Eerder dit jaar pinkten wereldwijd Dragonball-fans een traantje weg vanwege het overlijden van Akira Toriyama, wiens invloed op zowel Japanse als westerse media niet kan worden onderschat. Maar de beste man had naast Dragonball vele andere projecten. Een van zijn latere is de manga Sand Land, waarvan vorig jaar een geanimeerde verfilming verscheen die nu wordt opgevolgd door Sand Land: The Series. Deze laatste golf van Akira Toriyama-content is wat de man kenmerkte: charmant, karaktervol en toch met inhoud.

De serie speelt zich af in een wereld die doet denken aan die van de Mad Max-films: een vrijwel geheel uitgedroogd continent waar tussen de bewoonde delen enkel dorre vlaktes te vinden zijn. Water is enorm schaars en wordt tegen de hoofdprijs verkocht door de koning. Om zijn dorp te voorzien van water is sheriff Rao eropuit een bron te vinden. Daarvoor gaat hij een verbond aan met een demon. Niet zomaar eentje: Beelzebub, de zoon van Satan.

Met karakteristieke en origineel vormgegeven personages is de charme van Toriyama's stijl volop aanwezig. De gehanteerde 3D-animatie is bij animefans vaak een doorn in het oog, maar in Sand Land pakt deze keuze zowaar goed uit. Waarschijnlijk omdat Toriyama's stijl onovertroffen is in zijn simpelheid en toch vol persoonlijkheid zit.

Het verhaal is bondig, maar biedt genoeg diepgang. De eerste zes afleveringen zijn een nagenoeg directe vertaling van de manga en daarmee vrijwel identiek aan het plot van de film uit 2023. In het eerste deel zien we de zoektocht naar de waterbron. Hoewel die een tikkeltje traag op gang komt, worden er al snel grotere thema's aangesneden als onderdrukking, klassenongelijkheid, racisme en zelfs genocide, evenals schuldgevoel dat daarbij komt kijken.

Behoorlijk veel thematiek dus voor het relatief korte verhaal, maar na het wat trage begin wordt geen tijd meer verspild en komt het tempo er goed in. Er wordt steeds meer duidelijk over de geschiedenis van de dorre wereld en waarom Rao zo graag mensen wil helpen. Het reden daarvoor blijkt zeer heftig, maar zorgt voor de nodige binding met het hoofdpersonage.

Voor fans van de manga was de tweede helft van de serie mogelijk een punt van zorg, aangezien het verhaal vanaf aflevering zeven verdergaat dan de manga. En wanneer er geen bronmateriaal meer is om bij af te kijken, gaat het bij series nog weleens mis. Eventuele zorgen kunnen gelukkig opzij worden gezet, want het tweede deel zet het verhaal op een geloofwaardige manier voort en weet de wereld zelfs op een waardige manier uit te breiden en de personages verder te ontwikkelen.

Helaas zijn er ook wat mindere punten te bekennen. Zo zijn de achtergronden en omgevingen vaak lelijk en ongeïnspireerd en had Beelzebub wat meer diepgang mogen krijgen. Dit personage is nu grotendeels gereduceerd tot een paar eentonige eigenschappen en wat grappen. De humor mikt ook vooral op de jongere kijkers.

Desondanks is Sand Land: The Series een waardige verfilming van Toriyama's laatste werk. Met vertrouwen weet de serie voort te borduren op het bronmateriaal, resulterend in een leuke mini-epiloog die alle personages nog eens voorbij laat komen en het geheel mooi afrondt. Een duivels goede anime die volop heftige thema's behandelt, maar waar toch het plezier van afdruipt.

★★★★☆

Sand Land: The Series is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Flinke klappen in nieuwste Netflix-film: 'City Hunter' wordt goed bekeken
Films / Nieuws

Flinke klappen in nieuwste Netflix-film: 'City Hunter' wordt goed bekeken

De Japanse Netflix Original City Hunter komt binnen op de negende plaats in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 heeft een nieuwe Japanse Netflix Original verwelkomt. De actie-/misdaadfilm City Hunter komt binnen op de negende plaats.

City Hunter is een volgende bewerking van een bekende manga. Dit keer namen Netflix en regisseur Yûichi Satô de manga van bedenker Tsukasa Hojo onder handen.

Scherpschutter


De film gaat over privédetective Ryo Saeba, een uitzonderlijke scherpschutter en hopeloze playboy. Met tegenzin vormt hij een alliantie met de zus van zijn overleden partner om zijn dood te onderzoeken.

De IMDb noteert voorlopig een redelijk 6,5. Gelukkig komt de Tomatometer met 73 procent net iets hoger uit, en ook de publieksscore op Rotten Tomatoes is prima met 89 procent.

City Hunter kijken


City Hunter is binnengekomen op de negende plaats in de Netflix Top 10 en waarschijnlijk zal de film nog wel wat plaatsen gaan stijgen. Je vindt de film hier. Hieronder een voorproefje met de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 verborgen en aangrijpende drama's op Netflix die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien
Series / Nieuws

4 verborgen en aangrijpende drama's op Netflix die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien

De omvangrijke catalogus van Netflix heeft nog weleens van die onontdekte pareltjes.

Toen Netflix op 11 september 2013 voor het eerst de Nederlandse markt betrad, begon een eindeloze stroom aan series te vloeien. Temidden van deze overvloed schuilen echter enkele verborgen schatten die nog weleens over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze juweeltjes voor je uitgelicht. Zijn deze wat voor jou?

BodiesAls er iets werkt op Netflix is het wel drama en moordmysterie. Deze aangrijpende miniserie scoort op Rotten Tomatoes een heel degelijke 81% en je streamt alle afleveringen op Netflix.

In Bodies wordt rechercheur Shahara Hasan geschokt na de ontdekking van een lijk in het hedendaagse Whitechapel, wanneer ze realiseert dat dezelfde moord al een eeuw eerder heeft plaatsgevonden.The FallDeze Britse topserie is al wat ouder maar zit bol van de bekende sterren. Op Rotten Tomatoes zijn critici en publiek gelijkgestemd met een score van 85%. Bekijk alle drie de seizoenen op Netflix.

The Fall draait om een hoofdinspecteur die vecht tegen haar eigen persoonlijke demonen terwijl ze een seriemoordenaar probeert te ontmaskeren die zich voordoet als familieman.Boy Swallows UniversePak de zakdoeken er maar bij, want dit verhaal over de jonge Eli Bell raakt bijna iedereen die het ziet. De miniserie doet het op Rotten Tomatoes met 87% uitstekend. Stream alle afleveringen op Netflix.

In Boy Swallows Universe wordt het leven van een jongen op zijn kop gezet door de criminele onderwereld van Brisbane, in deze dramaserie die gebaseerd is op de bestseller van Trent Dalton.One DayHoewel deze serie wereldwijd niet erg verborgen was, bleef het in Nederland relatief onbekend. Misschien toch de moeite waard, want het krijgt op Rotten Tomatoes een score van maar liefst 91%. Kijk de serie op Netflix.

De serie One Day gaat over Emma en Dexter, die elkaar voor het eerst ontmoeten op de avond van hun afstuderen, echter moeten ze de volgende dag alweer hun afscheid nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'El Caso Asunta': dramatisering van een geruchtmakende Spaanse moordzaak
Recensie

'El Caso Asunta': dramatisering van een geruchtmakende Spaanse moordzaak

De dood van de twaalfjarige Asunta doet heel Spanje afvragen waar haar ouders toe in staat zijn.

Regie: Carlos Sedes, Jacobo Martínez | Cast: Candela Peña (Rosario Porto), Tristán Ulloa (Francisco Porto), Iris Whu (Asunta), Javier Gutiérrez (Juez Malvar), Carlos Blanco (agente Ríos), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 47-68 minuten | Jaar: 2024

Op 21 september 2013 werd de twaalfjarige Asunta Basterra Porto door haar ouders als vermist opgegeven. Een paar uur later werd langs een afgelegen weg haar lichaam gevonden. Ze was gekneveld en bleek te zijn gewurgd. Al snel focuste het politieonderzoek op haar ouders nadat er inconsistenties in hun verhaal werden ontdekt. De zaak draaide uit op een van de grootste mediaspektakels die Spanje ooit heeft gezien. Meerdere boeken en documentaires kwamen naderhand uit en nu is er een gedramatiseerde miniserie van dit verhaal.

El Caso Asunta opent met een nieuwsverslag uit 2007. Rosario Porto en Alfonso Basterra worden geïnterviewd omdat zij als eersten in Santiago de Compostela een baby uit China adopteerden. De trotse ouders glimlachen van oor tot oor en benadrukken dat ze dit niet uit liefdadigheid hebben gedaan: "Het is een levenslange verbintenis." Zes jaar later wordt hun dochter dood aangetroffen. Al snel maakt de instabiele Rosario zichzelf verdacht door de gaten in haar verklaring van die dag. Alfonso lijkt aanvankelijk onschuldig, maar doordat hij zijn ex-vrouw blijft verdedigen wordt ook hij onder de loep genomen.

De serie volgt eerst het onderzoek waarin alle feiten worden verzameld en presenteert vervolgens verschillende interpretaties van die feiten in de speurtocht naar een samenhangend geheel. Aanklagers, agenten, advocaten, buren, familieleden en mensen op televisie laten allemaal horen hoe zij denken dat die dag is verlopen. Iedereen krijgt genoeg ruimte om zijn mening te uiten. Iedereen, behalve Rosario en Alfonso. Zij moeten antwoorden op honderden vragen en reageren op beschuldigingen, maar we krijgen nooit te weten wat ze nou écht denken.

Soms werkt deze raamvertelling heel goed. Een prachtig voorbeeld komt uit de laatste aflevering, waarin een naamloze slager te horen krijgt dat hij tijdens het proces moet dienen als jurylid tijdens de rechtszaak. Het gros van de aflevering zien we vanuit zijn perspectief, een leek die zelf toegeeft dat hij de helft van wat er gezegd wordt niet begrijpt. Zo wordt de kijker in dezelfde positie geplaatst, van iemand die een deel van de waarheid heeft meegekregen maar niet het complete plaatje, en vervolgens met deze onvolledige informatie een oordeel moet vellen.

Er zijn echter ook momenten waarop de serie een betere focus had kunnen gebruiken. Het onderzoek behandelt verschillende zijsporen die op het eerste gezicht heel spannend lijken, maar met een sisser aflopen. Deze rekken de totale speelduur naar vijfeneenhalf uur, terwijl de miniserie prima met een aflevering minder had gekund. Het is veelzeggend dat de driedelige documentaire El Caso Asunta (Operación Nenúfar) voor hetzelfde verhaal twee uur minder nodig had. Zelfs met de overdadige speelduur mist El Caso Asunta diepgang.

Hoewel herhaaldelijk wordt onderstreept hoezeer het hele land in de ban is van het onderzoek en de daaropvolgende rechtszaak, neemt de serie niet onder de loep waarom deze zaak zo tot de verbeelding spreekt. Het gedrag van de media is op zijn minst onethisch te noemen, maar dit element wordt getoond zonder verdere context. In de realiteit maakte de roddelpers het zo bont dat er Kamervragen volgden over nieuwe wetgeving omtrent journalistieke vrijheid. We krijgen niet echt te weten hoe deze misdaad het land heeft veranderd. Ook blijven Rosario en Alfonso voor ons op een afstand.

Van de cast moet Candela Peña de zwaarste last dragen. Ze speelt haar personage heel overtuigend, maar het helpt niet dat Rosario een nogal ergerniswekkend persoon is. Door haar depressie en medicatiegebruik heeft ze moeite de gebeurtenissen om haar heen te volgen, waardoor ze in constante verwarring en paniek is. Dit zorgt niet voor empathie maar werkt juist op de zenuwen.

Tristán Ulloa mag in de rol van Alfonso een veel interessanter personage neerzetten. Hij komt over als een stille man en een lieve vader die een ongelofelijke woede en obsessie verbergt. De momenten waarop Alfonso uit zijn dak gaat is Ulloa sterk, maar hij is nog beter wanneer hij strak voor zich uitstaart. Welke gedachten gaan er achter die ogen schuil?

Misschien had de motivatie en persoonlijkheid van Alfonso de centrale focus moeten krijgen om het verhaal écht interessant te maken. Daarmee zou deze serie mogelijk iets toevoegen aan wat de boeken en documentaires al over de moord hebben gezegd. Onder de streep is El Caso Asunta een prima misdaadserie die alle details uitgebreid benadert, maar daarbij inlevert aan diepgang en kijkplezier.

★★★☆☆

El Caso Asunta is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gewelddadige en nietsontziende series van Netflix veroveren de top 10
Series / Specials

Gewelddadige en nietsontziende series van Netflix veroveren de top 10

De Netflix Top 10 heeft geen nieuwe koploper, maar de plaatsen twee, drie en vier zijn wel voor nieuwkomers.

Het valt op dat er nog geen nieuwe koploper is in de Netflix Top 10 met series. Dit is vreemd gezien de tweede, derde en vierde plaats wel ingenomen worden door nieuwe Netflix Originals.

Ondanks dat het de grootste release is, komt de fantasyserie Dead Boy Detectives voorlopig niet hoger dan de vierde plaats. De andere twee nieuwkomers zijn producties van buiten Hollywood.

Misdaad en geweld


Op de tweede plaats staat de miniserie El Caso Asunta alias The Asunta Case, een Spaanse Original over een een gruwelijke zaak over een vermist dertienjarig meisje.

De derde plaats is voor de Zweedse originele Netflix-serie I Dina Händer ook bekend als Deliver Me. Deze serie toont hoe een jonge tiener het slachtoffer wordt van geweld. Opnieuw dus met een minderjarige als "lijdend voorwerp".

Dominant: Baby Reindeer


Hieronder staat de complete top 10 en duidelijk is dat Baby Reindeer nog altijd bovenaan de lijst staat. De serie verscheen op 11 april op Netflix en is nog altijd bijzonder populair onder de kijkers.

1. Baby Reindeer (seizoen 1)
2. El Caso Asunta (miniserie) - NIEUW
3. I Dina Händer (seizoen 1) - NIEUW
4. Dead Boy Detectives (seizoen 1) - NIEUW
5. The Gentlemen (seizoen 1)
6. The Good Doctor (complete serie)
7. Midtsommernatt (seizoen 1)
8. Crooks (seizoen 1)
9. 3 Body Problem (seizoen 1)
10. Unlocked: A Jail Experiment (docuserie)

Verdwenen uit de top 10


De Top 10 is ook een aantal series kwijt. Dit zijn de miniserie Anthracite, het eerste seizoen van Briganti en het tweede seizoen van Heartbreak High.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sciencefictionserie 'Dark Matter' trapt binnenkort af: is het iets voor jou?
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'Dark Matter' trapt binnenkort af: is het iets voor jou?

'Dark Matter' is een nieuwe breinbrekende sciencefictionserie op Apple TV+.

Apple TV+ breidt zijn aanbod komende week uit met een nieuwe serie. De sciencefictionserie Dark Matter is vanaf 8 mei te zien op de streamingdienst. In dit artikel beantwoorden wij vijf vragen zodat jij weet of de serie iets voor jou is.

Waar gaat Dark Matter over?


De sciencefictionserie Dark Matter gaat over een natuurkundige uit Chicago die in een alternatieve versie van zijn leven terechtkomt. Hij moet ervoor vechten om zijn weg terug naar zijn echte leven en familie te vinden, terwijl hij omringt wordt door gebeurtenissen die plaats hadden kunnen vinden.

Hierin heeft hij maar één grootste vijand: de alternatieve versie van zichzelf, die zijn familie kwaad wil doen. Lukt het hem om zijn ware leven terug te vinden en zijn familie te redden?

Waar kun je dit verhaal van kennen?


Dark Matter is gebaseerd op de gelijknamige roman van Blake Crouch, die uitkwam in 2016. In datzelfde jaar verscheen een vertaalde versie in het Nederlands. Crouch is ook de maker van deze serie.

Wie zien we in de serie?


De hoofdrol van natuurkundige Jason Dessen wordt gespeeld door Joel Edgerton (The Gift, The Great Gatsby). Daarnaast zien we als zijn vrouw Daniele de bekende actrice Jennifer Connelly (Snowpiercer, Requiem for a Dream).Moet jij deze serie gaan kijken?


Voor fans van het scifigenre is dit sowieso een aanrader. Maar ook voor liefhebbers van breinbrekende series over verschillende tijldijnen, zoals Dark en Black Mirror, is deze serie zeker het kijken waar.

Hoeveel afleveringen heeft de serie?


Seizoen 1 van Dark Matter heeft 9 afleveringen. Vanaf 8 mei zijn de eerste twee afleveringen te zien, daarna komt er wekelijks één online.

Dark Matter bekijk je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze legendarische animatieserie krijgt een live-actionverfilming op Netflix
Series / Nieuws

Deze legendarische animatieserie krijgt een live-actionverfilming op Netflix

Deze heerlijke tekenfilmserie heeft een voorlopige overeenkomst met Netflix in afwachting van het scenario.

De iconische tekenfilmserie Scooby-Doo van Hanna-Barbera liep van 1969 tot 1976. Sindsdien zijn er al diverse reïncarnaties geweest van de immer klappertandende Scooby, die de nodige raadsels oplost met zijn vrienden.

Josh Appelbaum en Scott Rosenberg (Cowboy Bebop, High Fidelity) schrijven het scenario en als dit wordt goedgekeurd door Netflix dan is er in principe akkoord voor de live-actionverfilming.

Niet de eerste verfilming


Begin 2000 waren er al twee succesvolle live-actionverfilmingingen, en meest recent ging het tweede seizoen van de spin-off animatieserieVelma van start.

Greg Berlanti en Sarah Schechter, bekend van de hitserie You, zijn uitvoerend producent. De opnames zullen plaatsvinden in Warner Bros. Television studio, aangezien zij de eigenaar zijn van de Hanna-Barbera animatiestudio

Nog niet helemaal rond


Officieel hebben zowel Berlanti als Netflix nog geen commentaar gegeven, aangezien de overeenkomst nog niet volledig is bekrachtigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time': Deze controversiële gebeurtenis in de serie kreeg heftige tegenstand van auteur
Series / Specials

'The Wheel of Time': Deze controversiële gebeurtenis in de serie kreeg heftige tegenstand van auteur

Brandon Sanderson maakte na Robert Jordans dood de boekenserie af en bood heftig verzet.

Naar verluidt kocht Prime Video de rechten op 'Het rad des tijds' omdat het streamingplatform zich wilde onderscheiden temidden van de andere diensten. The Wheel of Time is populair gebleken waarbij Sanderson betrokken is als adviserend producent.

The Independent bericht dat de ervaringen van de fantasyschrijver niet onverdeeld positief zijn. Tijdens de Chicago Comic and Entertainment Expo 2024 sprak Sanderson met de fans over díe scène. Samen met showrunner Rafe Judkins ging hij tot het uiterste om dit onderdeel van het verhaal te veranderen.

Verborgen houden


De tragische gebeurtenis in de allereerste aflevering waar Perijn Aybara (Marcus Rutherford) mee worstelt stuitte Sanderson tegen de borst. Samen met showrunner Rafe Judkins hebben ging hij tot het uiterste om dit onderdeel van het verhaal te veranderen. "Ik heb het geprobeerd!" aldus de schrijver tegen de fans.

Perijn, een smid en houtbewerker uit Emondsveld, staat bekend om zijn rustige en bedachtzame aard. In het begin van The Wheel of Time raakt hij getraumatiseerd door een persoonlijk drama. Dit draagt hij lange tijd met zich mee en houdt het zelfs voor zijn vrienden verborgen.

Andere verhaallijn


Sanderson had in eerste instantie een andere verhaallijn voor ogen voor Perijn. Sanderson: "Geloof me, ik heb echt alles geprobeerd om de leiding te overtuigen. Rafe [Judkins] stond volledig achter me en samen zijn we tot het uiterste gegaan, maar ze wezen het af. Het was de bedoeling dat Perijn per ongeluk meester Luhhan zou verwonden. Je zou vrijwel dezelfde ontwikkeling hebben en Perijn zou dezelfde woede in zich dragen".Haral Luhhan is smid in het dorpje Emondsveld en in de boeken is Perijn bij hem in de leer. De twee hebben een sterke band en meester Luhhan heeft zijn leerjongen altijd gesteund. Had Perijn meester Luhhan per ongeluk verwond dan had dit ongetwijfeld een diepe indruk op hem achtergelaten. In plaats van dit idee werd gekozen voor een ander soort tragedie, die volgens Sanderson niet nodig was geweest

Waar te zien?


Seizoen 3 van The Wheel of Time wordt eind 2024 dan wel in 2025 verwacht. Kijk in de tussentijd de eerste twee seizoenen op Prime Video.

Let op!! Onderstaand bronartikel in The Independent bevat spoilers!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Senna': grote Netflix-serie over Formule 1-legende
Series / Nieuws

Eerste trailer 'Senna': grote Netflix-serie over Formule 1-legende

De peperdure miniserie gaat de belangrijkste delen van het leven van de topcouruer laten zien.

Netflix heeft de eerste teaser-trailer vrijgegeven van Senna, een nieuwe zesdelige miniserie over de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna, die op jonge leeftijd om het leven kwam.

De serie laat zijn leven, loopbaan en relaties in alle geuren en kleuren zien. Gabriel Leone speelt de hoofdrol in de serie, en wordt omringd door acteurs als Alice Wegmann, Kaya Scodelario, Pâmela Tomé, Julia Foti, Camila Mardila, Johannes Heinrichs en Leon Ockenden.

Een tragische einde


In de teaser zien we hoe Senna de Braziliaanse Gran Prix van 1991 wint en tijdens deze overwinning terugdenkt aan verschillende belangrijke momenten uit zijn leven. Het was de eerste keer dat hij woon in zijn geboorteplaats Sao Paulo.

We zien in de serie tevens hoe de drievoudig wereldkampioen verhuisde naar Engeland om mee te doen met Formula Ford, maar ook hoe hij op tragische wijze om het leven kwam tijdens de Grand Prix van 1994 in San Marino.

Belangrijke steun


Vicente Amorim doet dienst als showrunner en co-regisseur, samen met Julia Rezende. Fabiano Gullane en Caio Gullane produceren en krijgen de steun van Senna Brands en de familie van Senna.Gustavo Bragança, Alvaro Campos, Rafael Spínola, Thais Falcão en Alvaro Mamute schreven de scenario's van de verschillende afleveringen.

Eind 2024


Bekijk de teaser, die ongetwijfeld in de komende maanden wordt gevolgd door een volledige trailer, hierboven.

Senna moet tegen het einde van 2024 te streamen zijn via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je niet: Pedro Pascal speelde bijrol in eerste aflevering van de 'Wonder Woman'-serie die er nooit van kwam
Series / Specials

Dit wist je niet: Pedro Pascal speelde bijrol in eerste aflevering van de 'Wonder Woman'-serie die er nooit van kwam

'Wonder Woman 1984' was de tweede keer dat Pedro Pascal te zien was naast Wonder Woman...

Wonder Woman werd een enorm grote hit met de film uit 2017, waarin de rol gespeeld wordt door Gal Gadot. Daarvoor was er in 1976 al een serie met Lynda Carter in de hoofdrol. Maar wist je dat er in 2011 ook bijna een Wonder Woman-serie was uitgekomen?

Zes jaar voordat de succesvolle film met Gadot uitkwam, waren er plannen voor een nieuwe Wonder Woman-serie. Warner Bros. en DC Entertainment produceerden samen een pilot voor de serie, die uitgezonden zou worden op NBC.

Pedro Pascal


De pilot werd geschreven door Big Little Lies-producent David E. Kelly en geregisseerd door Jeffrey Reiner. De hoofdrol wordt in de pilot gespeeld door actrice Adrianne Palicki, bekend van onder andere Agents of S.H.I.E.L.D. en John Wick.

Daarnaast was er in de serie een inmiddels beroemde acteur te zien, namelijk Pedro Pascal. In de pilot speelde hij Ed Indelicato, een politieagent in Boston waarmee Wonder Woman bevriend raakt.

Moderne Wonder Woman


De pilot speelt zich af in de tegenwoordige tijd, waarin het maar moeilijk is om een superheld te zijn. Wonder Woman vecht tegen criminaliteit in Los Angeles. Tegelijkertijd is ze een succesvolle bedrijfsleidster en een moderne vrouw.Al deze elementen uit haar uitzonderlijke leven moet ze zien te balanceren. Met haar identiteit Diana Prince kan ze een gewoon leven leiden naast haar superheldactiviteiten en drukke baan. Maar dat lukt niet altijd…

Serie kwam er niet


NBC was niet enthousiast genoeg over de pilot en besloot het netwerk de serie niet te kopen. De Wonder Woman-serie kwam er dus nooit. Gelukkig voor Pascal wist hij wel een rol te bemachtigen in Wonder Woman 1984 als antagonist Maxwell Lord.

De pilot is helaas niet makkelijk te vinden op het internet. Wel is de volledige beschrijving van het plot van de aflevering op het internet te vinden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze veelbelovende sciencefictionserie bleek een enorme tegenvaller: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze veelbelovende sciencefictionserie bleek een enorme tegenvaller: 0% op Rotten Tomatoes

Deze sciencefictionserie was helaas een enorme teleurstelling en werd na één seizoen gecanceld.

Een score van 0% komt niet vaak voor op Rotten Tomatoes, maar het is zeker niet onmogelijk. Dat bewijst de geflopte sciencefictionserie Hunters. De serie was veelbelovend, maar kon niet op goede recensies rekenen.

Hunters verscheen in april 2016 en werd gemaakt door Natalie Chaidez. Als uitvoerend producent werkte onder andere Gale Anne Hurd mee, die eerder ook producent was voor The Terminator, Aliens en The Walking Dead.

Hunters


De serie gaat over een groep Hunters. Flynn (Nathan Philips) is een vastberaden FBI-agent met een donker verleden. Hij werkt samen met Regan (Britne Oldford), een van de beste agenten van de overheid die haar eigen geheimen erop nahoudt, en groepsleider en junkie McCarthy (Julian McMahon).

Flynns zoektocht naar zijn vermiste vrouw brengt hem bij een geheime overheidseenheid die is samengesteld om terroristen op te sporen. Dit zijn niet zomaar terroristen, maar schaduwachtige wezens die misschien niet van deze planeet komen.

Slechte kijkcijfers


Het verhaal van de serie is gebaseerd op de bestseller Alien Hunter van de Amerikaanse horrorschrijver Whitley Strieber. Iedere aflevering heeft als titel de naam van een nummer van de Britse band Orchestral Manoeuvres in the Dark.Er werden dertien afleveringen besteld en gemaakt van Hunters. De serie werd in eerste instantie uitgezonden op prime time, maar door de slechte kijkcijfers werden de laatste zes afleveringen achteruit geschoven naar middernacht.

0%


In juli 2016, drie maanden na het begin van de serie, werd Hunters gecanceld. Naast slechte kijkcijfers kreeg de serie ook slechte recensies. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 0%.

Het publiek is wel wat enthousiaster. Daarvan krijgt de serie een aanzienlijk betere score van 60%.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.