search
Wisselende meningen over nieuwe vampierfilm op Netflix: "grappig concept"
Films / Nieuws

Wisselende meningen over nieuwe vampierfilm op Netflix: "grappig concept"

Netflix heeft de vrij onbekende vampierfilm Dampyr uit Italië online gezet, maar is het wat?

De vampierfilm Dampyr staat sinds enkele dagen op Netflix en klaarblijkelijk wordt deze erg wisselend ontvangen film van Riccardo Chemello goed bekeken. De film komt namelijk binnen op de zevende plaats in de Netflix Top 10.

De Italiaanse vampierfilm is Engels gesproken en dat maakt de film waarschijnlijk toegankelijker voor een groot publiek. Maar of iedereen blij is na het zien van Dampyr valt te betwijfelen.

Wisselend ontvangen


Op de IMDb komt de film niet verder dan een 5,4 en dit matige cijfer wordt bekrachtigd door de reacties op [ur1=https://letterboxd.com/film/dampyr/reviews/by/added/]Lettboxd[/url1]. De film krijgt op die site 2,6 van de 5 sterren.

Een nog enigszins hoopgevende reactie van Seifu: "Leuk concept, maar verspild potentieel. Het tempo is gehaast en je begint regelmatig met je ogen te rollen door de dialoog. De cinematografie is mooi en ik vond het vampierverhaal leuk."

Oordeel zelf


Mocht je van vampierfilms houden, dan is Dampyr dus mogelijk iets voor jou. Duidelijk is wel dat je er niet al teveel van moet verwachten. Je vindt hieronder de trailer, als voorproefje, en de complete films staat hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

"Een grappig concept": voldoende voor jou om een film te gaan kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen