search
Eindelijk! 'Star Wars: Tales of the Empire' op Disney+ maakt lot van afvallige Jedi Barriss Offee bekend
Series / Specials

Eindelijk! 'Star Wars: Tales of the Empire' op Disney+ maakt lot van afvallige Jedi Barriss Offee bekend

De langverwachte miniserie heeft een bijzondere invalshoek qua verhalen uit de tijd van het Keizerrijk.

Star Wars: Tales of the Empire biedt ons een tot nu toe onverwachte kijk in de motivaties van personages die overwegend als negatief worden gezien. In de zes afleveringen zien we twee verhalen, namelijk dat van Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) en het verhaal van de beruchte Barriss Offee (Meredith Salenger).

Salenger is verheugd dat ze haar stem weer kan lenen aan Barriss en in een interview met StarWars.com gaat ze dieper in op het langverwachte vervolg van Barriss' verhaal. Star Wars: Tales of the Empire pakt de draad zo'n tien jaar na de gebeurtenissen in Star Wars: The Clone Wars weer op.

Moeilijke keuze


In de laatstgenoemde serie zagen we hoe Barriss afglijdt van padawan tot iemand die gecorrumpeerd is geraakt door de Dark Side. Ze begint als padawan en is vrienden met Ahsoka (Ashley Eckstein). Deze vriendschap verraadt ze echter op een afschuwelijke manier. Barriss is van mening dat de Jedi zich afgekeerd hebben van het licht en de kant op gaan van corruptie en geweld. Ironisch genoeg gaat Barriss zelf over tot een gewelddadige actie, ze pleegt namelijk een bomaanslag op de Jedi Tempel en laat Ahsoka hier voor opdraaien.

Voor haar misdaad krijgt ze een levenslange gevangenisstraf opgelegd, totdat ze in Star Wars: Tales of the Empire voor een moeilijke keuze komt te staan. Salenger: "Barriss worstelt met het feit dat ze goed wil doen, alleen zijn haar methodes te erg voor woorden. Doordat ze in de gevangenis is terechtgekomen, kan ze haar gevoelens niet ontlopen en is dit waar we haar tegenkomen aan het begin van 'Tales of the Empire'''.

Onmogelijke keuze


Het feit dat Barriss afgrijselijke dingen heeft gedaan maakt haar niet automatisch tot een schurk. Volgens Salenger is Barriss voor een deel ook slachtoffer van de omstandigheden. Zo wordt ze door de Fourth Sister Inquisitor voor een bijna onmogelijke keuze gesteld: toetreden tot het Inquisitorius programma van Jedi-jagers of de rest van haar leven doorbrengen in de cel."Dit is het moment waarop we haar [Barriss] tegenkomen, ze zit vast in een soort conflictsituatie. Ze krijgt een pad voorgeschoteld dat ze niet eens zozeer wil betreden, maar een andere optie is er op dat moment niet," aldus Salenger. Barriss heeft in die zin haar morele kompas behouden en de vraag is hoe ze dit in balans wil brengen met de noodzaak tot overleven.

Waar en wanneer te zien?


Star Wars: Tales of the Empire is in Nederland vanaf 5 mei te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij jezelf een Star Wars-fan?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen