search
Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?
Series / Nieuws

Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

Op 21 maart verscheen op Netflix de serie 3 Body Problem en deze staat nog steeds in de Netflix Top 10.

In maart verscheen op de streamingdienst Netflix de indrukwekkende scifi-serie 3 Body Problem, gebaseerd op een geliefde Chinese boekenreeks en voorbestemd om te bestaan uit meerdere seizoenen.

Ondertussen staat de serie van showrunners David Benioff, D. B. Weiss en Alexander Woo bijna zes weken in de Netflix Top 10 en de fans kijken vast uit naar een volgende seizoen. De grote vraag blijft nog steeds: gaat er een tweede seizoen komen?

Prijzig


Met een productiebudget van naar verluidt $160 miljoen voor acht afleveringen is 3 Body Problem geen goedkope serie. Het lijkt er ook niet op dat Netflix moet gaan bezuinigen op de kosten, aangezien de serie flink wat uiteenlopende verhaallijnen en omgevingen herbergt.

Toch schuilt in het budget het grootste probleem. De ontvangst van 3 Body Problem was gemengd en niet volledig overtuigend. Het stemt ongetwijfeld wel tevreden dat de serie lang in de Top 10 blijft hangen.

Veel kijkuren


In Nederland staat de sciencefictionserie nu op de tiende plaats. Wereldwijd staat het eerste seizoen nog altijd op de zesde positie, met afgelopen week 16 miljoen kijkuren. Dat is meer dan het aantal kijkuren van The Gentlemen. Deze misdaadserie was goed voor 15,1 miljoen kijkuren.Als het aantal kijkuren van 3 Body Problem wordt vergeleken met de huidige successerie op Netflix, dan valt het misschien iets tegen. Baby Reindeer, verschenen op 11 april, kwam verleden week tot een waanzinnige 87,4 miljoen kijkuren. Positiever is dat het recent verschenen Dead Boy Detectives afgelopen week slechts 22,2 miljoen kijkuren noteerde. Duidelijk minder dan dat 3 Body Problem in de eerste week noteerde: 78 miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Seizoen 2 voor 3 Body Problem: een must of niet per se?

 • een must

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • niet per se

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen