search
Deze drie films kregen op RT slechte beoordelingen, maar het publiek dacht hier totaal anders over
Films / Specials

Deze drie films kregen op RT slechte beoordelingen, maar het publiek dacht hier totaal anders over

RT laat behoorijke verschillen zien tussen de meningen van critici en publiek.

Rondstruinen op Rotten Tomatoes laat de nodige verrassende beoordelingen zien. Er zijn genoeg goede, of uitstekende, producties te zien die desondanks slechte beoordelingen kregen van de recensenten.

De kijkers doen echter ook hun zegje. Hieronder worden in het kort drie films besproken waarbij het publiek duidelijk het laatste woord had. We hebben het over Underworld, Warcraft en Fallen. Elke film heeft tienduizenden, soms zelfs honderdduizenden, kijkersbeoordelingen op RT en geniet de goedkeuring van de kijkers.

Heerlijke ode


Underworld is een heerlijk ode aan vampierfilms met een ijzersterke Kate Beckinsale als de 'death dealer' Selene. Haar doel is om de weerwolven, die 'lycans' worden genoemd, volledig uit te roeien. Selene gelooft dat de lycans destijds haar familie hebben vermoord. Haar adoptie-vampiervader wordt gespeeld door Bill Nighy (Harry Potter), die tevens de leider is van de vampiers. De film was de start van een franchise met veel leer, vampiers, weerwolven en de nodige actie.

Critici: 31%
Publiek: 79%

Kijk Underworld hier.

Fantasiewereld


De Australische acteur Travis Fimmel, die doorbrak in Vikings, speelt in de gameverfilming Warcraft (2016) in zijn eerste grote film. Als de krijger Lothar bindt hij de strijd aan met de orcs, die zijn wereld zijn binnengevallen. Een minpuntje aan deze vermakelijke productie was dat bepaalde dingen niet goed genoeg werden uitgelegd. De makers gingen er te veel van uit dat de kijkers al bekend waren met de game waarop de film gebaseerd is. Overigens heeft regisseur Duncan Jones de wereld van Azeroth prima tot leven gebracht en dit heeft hij duidelijk met veel liefde voor de game gedaan.

Critici: 29%
Publiek: 76%

Kijk Warcraft hier.

Psychologische thriller


Fallen (2008) heeft Denzel Washington in de hoofdrol, die als politierechercheur een seriemoordenaar achter de tralies krijgt. Deze psychologische thriller met bovennatuurlijke elementen steekt strak in elkaar en heeft een bijzonder einde. Naast Washington zien we veteranen John Goodman en Donald Sutherland in de film verschijnen, waardoor het met de cast duidelijk goed zit.

Critici: 40%
Publiek: 72%

Kijk Fallen hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij deze drie films gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen