search
De allerlaatste film met levende legende Michael Caine kijk je nu gewoon vanaf je luie bank
Films / Featured

De allerlaatste film met levende legende Michael Caine kijk je nu gewoon vanaf je luie bank

Het waargebeurde verhaal van oorlogsveteraan Bernard Jordan wordt verteld in de film The Great Escaper.

Deze week krijgt de allerlaatste film van legende sir Michael Caine, The Great Escaper een release op Pathé Thuis. Tijdens de premiére van de dramafilm gaf de Britse acteur aan te stoppen met acteren na een carrière van bijna 75 jaar.

The Great Escaper vertelt het waargebeurde verhaal van oorlogsveteraan Bernard Jordan, die in 2014 uit zijn verzorgingstehuis in Engeland ontsnapte om het 70-jarige jubileum van D-Day te vieren in Normandië, Frankrijk.

Ontwikkeling


The Great Escaper werd geregisseerd door Oliver Parker, die eerder films als Othello en [/i]Johnny English Reborn[/i] maakte. Naast Michael Kaine is de andere hoofdrol weggelegd voor wijlen Glenda Jackson, die helaas enkele weken voor de premiére kwam te overlijden.

Gezien de leeftijd van de hoofdrolspelers, werd de gehele film in Zuid-Engeland opgenomen. De shots van de Franse omgeving werden door een aparte crew gefilmd en werden in de montage tussen de andere shots gesneden.

Ontvangst


The Great Escaper werd goed ontvangen door zowel het filmpubliek als door filmcritici. Op rottentomatoes.com scoort de film een solide 86 procent. Vooral het acteerwerk van de twee Hollywood-veteranen worden alom geprezen.Financieel bleek de film een flinke tegenvaller te zijn. De film werd geproduceerd met een budget van $10 miljoen dollar en wist maar $3.8 miljoen dollar op te halen bij de Box Office. Ook lag de film meer dan een jaar op de plank, om meer momentum bij het publiek te kunnen creëren, wat helaas niet echt lukte.

ThuisbioscoopMocht je zelf de laatste film van zowel sir Michael Caine als Glenda Jackson willen zien, dan kan dat: de film is vanaf donderdag 9 mei te streamen via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Great Escaper al in de bioscoop gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen