search
Komt de 'Fallout'-actrice Ella Purnell je ergens bekend voor? Klopt, ze zit in een andere succesvolle gameverfilming
Series / Specials

Komt de 'Fallout'-actrice Ella Purnell je ergens bekend voor? Klopt, ze zit in een andere succesvolle gameverfilming

Ella Purnell spreekt de stem in van Jinx in de animatieserie 'Arcane'.

Ella Purnell is een grote ster aan het worden. Na haar rol als Jackie in Yellowjackets, is ze nu ook te zien in de hoofdrol als Lucy in Fallout, die gebaseerd is op het gelijknamig videospel. Maar dat is niet de enige serie waarin ze speelt die gebaseerd is op een videospel. Zo kan je Purnell ook horen in de animatieserie Arcane, die gebaseerd is op League of Legends en zich in dat universum plaatsvindt.

Arcane werd aangekondigd tijdens de viering van het tienjarig jubileum van League of Legends en ging in première in 2021 op Netflix. De serie is gemaakt door Christian Linke en Alex Yee en werd geproduceerd door de Franse animatiestudio Fortiche onder toezicht van Riot Games.

Jinx


Arcane is een prequel op het computerspel en vertelt de oorsprongsverhalen van verschillende personages uit Piltover en Zaun. Een van die personages is Powder alias Jinx, die ingesproken wordt door Purnell. We volgen in de serie haar verhaal samen met die van haar zus Vi (Hailee Steinfeld).

Powder was de oorspronkelijke naam van Jinx. Zij en haar oudere zus Vi werden wees na de onderdrukte opstand van de onderwereld tegen de utopische stad Piltover, waarna ze werden opgenomen door Vander, de leider van de rebellie. Na een reeks familietragedies, wordt Powder opgenomen en opgevoed door de misdaadbaas Silco. Het is dan dat ze haar naam verandert in Jinx.

Perfecte score


Fallout is op dit moment een van de beste en populairste series die je kan bekijken. Maar Arcane was toen het uitkwam in 2021 ook een groot succes. Het kreeg positieve beoordelingen van de critici, die de animatie, het verhaal, de opbouw van de wereld, de personages en de stemacteurs prezen.


Op Rotten Tomatoes heeft Arcane zelfs een perfecte score van 100%. Het kritische oordeel van de site luidt: "Arcane maakt een indrukwekkende eerste indruk door een spectaculaire mix van 2D- en 3D-animatie te combineren met een emotioneel aangrijpend verhaal om een videogame-adaptatie te leveren die legendarisch zou kunnen worden."

Kijken?


Verschillende critici en publicaties beschouwen Arcane als een van de beste videogame-aanpassingen ooit gemaakt. In 2022 werd de serie de eerste streamingserie die een Emmy Award won voor Beste Geanimeerde Programma en het won ook de inaugurele categorie Beste Aanpassing (toegekend aan media gebaseerd op videogames) van The Game Awards 2022.


Na afloop van het eerste seizoen kondigden Riot Games en Netflix aan dat er een tweede seizoen in productie was, dat in november 2024 zal worden uitgebracht. Het is dus nog even wachten op het tweede seizoen van Arcane, maar in afwachting kan je kijken naar het eerste seizoen, die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen