search
Een van de grootste scifi-series krijgt nieuw seizoen op Disney+: tijd om aan te haken?
Series / Nieuws

Een van de grootste scifi-series krijgt nieuw seizoen op Disney+: tijd om aan te haken?

Deze week is het eindelijk tijd voor het nieuwe seizoen van 'Doctor Who'.

Deze week is het zover: een nieuw seizoen van Doctor Who gaat van start, met een nieuwe reïncarnatie van de Doctor. Ben je benieuwd wat je kan verwachten? Wij beantwoorden vijf vragen over het seizoen.

Wie is de nieuwe Doctor-acteur?


De nieuwe reïncarnatie van de Doctor, of wel de vijftiende Doctor, wordt vanaf dit seizoen gespeeld door acteur Ncuti Gatwa. Hem kun je onder andere kennen van zijn rol als Eric in Sex Education, Robert in Masters of the Air en een van de Kens in Barbie.

Wie is de nieuwe companion?


Daarnaast heeft de Doctor natuurlijk een companion. In het nieuwe seizoen is deze companion Ruby Sunday, gespeeld door Millie Gibson. Recentelijk werd bekend dat Gibson in het volgende seizoen haar rol zal afwisselen met een andere companion, gespeeld door Verada Sethu.

Wat gaat er gebeuren in het seizoen?


De titels van de afleveringen zijn al bekend, maar wat er precies staat te gebeuren weten we nog niet. Wel hebben de makers nieuwe monsters en buitenaardse avonturen aan de kijkers beloofd.

De titels van de afleveringen geven al wat hints, zoals "Space Babies" en "Dot and Bubble". Maar wat we ons daar precies bij moeten voorstellen...Hoeveel afleveringen zijn er?


Dit seizoen bestaat uit 8 afleveringen, die wekelijks op Disney+ verschijnen. Eigenlijk is er al een aflevering geweest, namelijk de kerstspecial. Deze staat al op de streamingdienst, maar wordt niet officieel meegeteld als aflevering van het seizoen.

Is dit seizoen het kijken waard?


Voor Doctor Who fans is dit nieuwe seizoen uiteraard het kijken waard. Maar ook als je de serie nog niet gezien hebt, kun je bij dit seizoen beginnen. Wil je graag alle achtergrondinformatie, maar niet alle seizoenen kijken? Begin dan bij de reboot uit 2005.

De eerste twee afleveringen van het seizoen zijn vanaf 11 mei te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij al jaren naar Doctor Who?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen