search
88% procent voor nieuwe intrigerende docuserie: binnenkort dan ook op Disney+?
Series / Nieuws

88% procent voor nieuwe intrigerende docuserie: binnenkort dan ook op Disney+?

Documentaireserie 'Black Twitter: A People's History' belicht de waarheid achter de eerste jaren van X (voormalig Twitter).

Vandaag de dag zijn sociale media zoals Instagram, X (voormalig Twitter), Snapchat en Tiktok niet meer weg te denken uit ons leven. Black Twitter: A People's History reist terug naar de eerste jaren van platform X om zo de waarheid te ontdekken.

X is in 2006 opgericht door Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams. Black Twitter: A People's History is een documentaire serie over hoe zwarte stemmen op X het platform gemaakt hebben tot wat het nu is. De serie belicht zowel de positieve als de negatieve gebeurtenissen uit 2006 en de jaren erna.

Rotten Tomatoes


Hebben de beste critici op Rotten Tomatoes net zo'n uitgesproken mening als menig X-gebruiker? Op het moment van schrijven heeft de serie een verbluffende score van 88% ontvangen.

Top criticus Richard Roeper van Chicago Sun-Times schrijft: "De bekenden, de semi-bekenden en het gewone komen samen op het platform voor zowel komedie als troost."

Niks nieuws


De critici zijn over het algemeen eensgezind over één punt: Black Twitter: A People's History vertelt niets nieuws aan de kijkers die in 2006 op (toen nog) Twitter zaten. Wel "biedt het zien van de tweets, memes en momenten [...] met de juiste context wel meer inzicht", aldus topcriticus Aramide Tinubu van Variety.Ook krijgt de serie een beetje kritiek dat de belangrijke opmerkingen niet heel diepgaand worden besproken. Zo schrijft Angia Han van The Hollywood Reporter: "Hoewel Black Twitter niet echt geschikt is voor diepgaande analyses, is het wel handig voor iedereen die nog altijd probeert om het complexe en centrale onderwerp volledig te begrijpen."

Black Twitter: A People's History


Deze "prachtig opgenomen" serie (aldus Carla Renata van The Curvy Film Critic) is op het moment van schrijven niet te streamen in Nederland. De serie is op 9 mei uitgekomen in Amerika op Hulu. Er is dus een kans dat deze docuserie later te zien zal zijn op Disney+ in Nederland, maar hier zijn nog geen officiële uitspraken over gedaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij Black Twitter: A People's History graag willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen