search
Jessica Biel zorgt voor behoorlijke rillingen in sterke thrillerserie: 4 seizoenen non-stop vermaak
Series / Specials

Jessica Biel zorgt voor behoorlijke rillingen in sterke thrillerserie: 4 seizoenen non-stop vermaak

Deze loeispannende psychologische thriller is in zijn geheel op Netflix te bekijken.

The Sinner begon in eerste instantie als miniserie van acht afleveringen. Schrijver en showrunner Derek Simonds bewerkte hiervoor Petra Hammesfahrs boek 'De zondares'. De serie was echter zo'n hit dat deze uiteindelijk vier seizoenen kreeg, waarbij rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) geconfronteerd wordt met ongebruikelijke misdrijven.

Harry moet zijn empathisch vermogen aanwenden om de zaken tot op de bodem uit te zoeken. In het eerste seizoen staat Cora Tannetti centraal, gespeeld door Jessica Biel. Deze jonge vrouw pleegt op een zonnige middag een bloedige moord. Cora bekent schuld maar weet totaal niet wat haar tot deze daad gedreven heeft. Voor Harry's collega Dan (Dohn Norwood) is de zaak gesloten, maar Harry denkt hier anders over.

Psychologisch element


Het eerste seizoen was een razend succes, zowel commercieel als in kritisch opzicht. The Sinner werd genomineerd voor een Golden Globe in de categorie Beste Miniserie. Biel werd zowel voor een Golden Globe als voor een Primetime Emmy genomineerd. Dit was in beide gevallen in de categorie Beste Actrice in een Miniserie.

Het is dus geenszins verbazingwekkend dat er nog drie seizoenen volgden. Per seizoen kwam een andere zaak aan bod, waarbij het gaat om eigenaardige misdrijven en de nadruk ligt op het psychologische element. Dit betekende ook dat, op Pullmans personage na, de cast per seizoen wisselde.

Drijfveren


Het tweede seizoen kent een verhaal dat minstens zo intrigerend is. De dochter van een jeugdvriend, die politieagent is, doet een beroep op Harry en vraagt hem om terug te keren naar zijn geboortestadje Keller. Een man en een vrouw zijn dood aangetroffen in een motel. Hun 13-jarige zoon Julian (Elisha Genig) geeft aan dat ze autopech kregen op weg naar de Niagara Watervallen. De jongen bekent op een gegeven moment aan Harry dat hij de thee van zijn ouders heeft vergiftigd, maar wil niet zeggen waarom hij dit heeft gedaan.Ook in dit geval is duidelijk dat het 'waarom' belangrijker is dan het 'wie', waardoor je zowel Harry als de drijfveren van mensen om tot bepaalde daden te komen, beter leert kennen.

Te duur


Newsweek berichtte destijds dat de serie eindigde als gevolg van dalende kijkcijfers. De Amerikaanse zender USA, die ook Suits en Mr. Robot maakte, vond de serie uiteindelijk te duur worden om te produceren. The Sinner hield het dus bij vier seizoenen, die nu allemaal op Netflix staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Jessica Biel is een overgewaardeerde actrice

 • Ja, mee eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, oneens, topactrice!

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen