search

Ons nieuws van woensdag 15 mei 2024

Eerste trailer 'Dune: Prophecy': de spin-off van de 'Dune'-films voor HBO Max
Series / Trailer

Eerste trailer 'Dune: Prophecy': de spin-off van de 'Dune'-films voor HBO Max

Lang voor de avonturen van Paul Atreides gebeurden er spannende dingen in het 'Dune'-universum.

Na maanden vertraging verscheen eerder dit jaar Dune: Part Two in de bioscoopzalen. De scifi-film werd overladen met lof door publiek en critici, en is met een opbrengst van ruim 700 miljoen dollar momenteel de koploper in de box office van 2024.

Gezien dat succes kon een verdere uitbreiding van de franchise niet uitblijven. Die uitbreiding komt onder andere in de vorm van een TV-serie: Dune: Prophecy. Van die serie is nu een eerste trailer vrijgegeven.

Dune: Prophecy


Dune: Prophecy is net zoals de hoofdfilms gebaseerd op het werk van schrijver Frank Herbert. De serie vertelt het verhaal van het ontstaan van de Bene Gesserit, de vrouwelijke orde die met hun bovenmenselijke krachten proberen de toekomst van de mensheid te beïnvloeden.

De serie speelt zich maar liefst 10.000 jaar af voor de Dune-films. In de cast zitten onder andere acteurs als Emily Watson en Mark Strong. Regisseur Denis Villeneuve neemt niet op de regiestoel plaats. Hij had het te druk met Dune: Part Two en de derde film die momenteel ontwikkeld wordt.

Herfst 2024


Bekijk de gloednieuwe trailer hieronder. Dune: Prophecy staat gepland voor komende herfst. De eerste Dune-film is momenteel te zien op
HBO Max. Over minder dan een week, op 21 mei, verschijnt ook Part Two daar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe look van Sauron prijsgegeven op poster 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Posters

Nieuwe look van Sauron prijsgegeven op poster 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

Vanaf 29 augustus is het nieuwe seizoen te zien met de opkomst van Sauron.

Fans moesten veel geduld oefenen maar het nieuwe seizoen komt er binnenkort aan. Op het officiële X-account heeft Prime Video nu een gave poster geplaatst.

Hierop is de voornaamste antagonist van de Tweede Era te zien, Sauron zelf. Zijn transformatie naar de Duistere Heer is van start gegaan, ook al zou je dit niet zeggen als je de poster ziet.

Bondgenoot


Op de afbeelding ziet Sauron er niet uit als een schurk wat zijn uiterlijk betreft. Zijn oorspronkelijke naam was Mairon wat in de Quenya-taal 'de bewonderenswaardige' betekent.

Sauron was in de leer bij Aulë, die ook wel de Smid genoemd werd. De Smid was een meester van handwerk in de breedste zin van het woord. Mairon leerde van hem over de wereld en hoe die in elkaar steekt. Uiteindelijk bezweek de getalenteerde Mairon echter aan zijn eigen machtswellust en zo werd hij Morgoths bondgenoot genaamd Sauron.

Uitgediept


Prime Video heeft in principe vijf seizoenen gepland voor The Rings of Power. Dit betekent dat de opkomst van Sauron en het smeden van de Ringen van Macht in de komende seizoenen uitgediept zal worden.Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jessica Biel zorgt voor behoorlijke rillingen in sterke thrillerserie: 4 seizoenen non-stop vermaak
Series / Specials

Jessica Biel zorgt voor behoorlijke rillingen in sterke thrillerserie: 4 seizoenen non-stop vermaak

Deze loeispannende psychologische thriller is in zijn geheel op Netflix te bekijken.

The Sinner begon in eerste instantie als miniserie van acht afleveringen. Schrijver en showrunner Derek Simonds bewerkte hiervoor Petra Hammesfahrs boek 'De zondares'. De serie was echter zo'n hit dat deze uiteindelijk vier seizoenen kreeg, waarbij rechercheur Harry Ambrose (Bill Pullman) geconfronteerd wordt met ongebruikelijke misdrijven.

Harry moet zijn empathisch vermogen aanwenden om de zaken tot op de bodem uit te zoeken. In het eerste seizoen staat Cora Tannetti centraal, gespeeld door Jessica Biel. Deze jonge vrouw pleegt op een zonnige middag een bloedige moord. Cora bekent schuld maar weet totaal niet wat haar tot deze daad gedreven heeft. Voor Harry's collega Dan (Dohn Norwood) is de zaak gesloten, maar Harry denkt hier anders over.

Psychologisch element


Het eerste seizoen was een razend succes, zowel commercieel als in kritisch opzicht. The Sinner werd genomineerd voor een Golden Globe in de categorie Beste Miniserie. Biel werd zowel voor een Golden Globe als voor een Primetime Emmy genomineerd. Dit was in beide gevallen in de categorie Beste Actrice in een Miniserie.

Het is dus geenszins verbazingwekkend dat er nog drie seizoenen volgden. Per seizoen kwam een andere zaak aan bod, waarbij het gaat om eigenaardige misdrijven en de nadruk ligt op het psychologische element. Dit betekende ook dat, op Pullmans personage na, de cast per seizoen wisselde.

Drijfveren


Het tweede seizoen kent een verhaal dat minstens zo intrigerend is. De dochter van een jeugdvriend, die politieagent is, doet een beroep op Harry en vraagt hem om terug te keren naar zijn geboortestadje Keller. Een man en een vrouw zijn dood aangetroffen in een motel. Hun 13-jarige zoon Julian (Elisha Genig) geeft aan dat ze autopech kregen op weg naar de Niagara Watervallen. De jongen bekent op een gegeven moment aan Harry dat hij de thee van zijn ouders heeft vergiftigd, maar wil niet zeggen waarom hij dit heeft gedaan.Ook in dit geval is duidelijk dat het 'waarom' belangrijker is dan het 'wie', waardoor je zowel Harry als de drijfveren van mensen om tot bepaalde daden te komen, beter leert kennen.

Te duur


Newsweek berichtte destijds dat de serie eindigde als gevolg van dalende kijkcijfers. De Amerikaanse zender USA, die ook Suits en Mr. Robot maakte, vond de serie uiteindelijk te duur worden om te produceren. The Sinner hield het dus bij vier seizoenen, die nu allemaal op Netflix staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
88% procent voor nieuwe intrigerende docuserie: binnenkort dan ook op Disney+?
Series / Nieuws

88% procent voor nieuwe intrigerende docuserie: binnenkort dan ook op Disney+?

Documentaireserie 'Black Twitter: A People's History' belicht de waarheid achter de eerste jaren van X (voormalig Twitter).

Vandaag de dag zijn sociale media zoals Instagram, X (voormalig Twitter), Snapchat en Tiktok niet meer weg te denken uit ons leven. Black Twitter: A People's History reist terug naar de eerste jaren van platform X om zo de waarheid te ontdekken.

X is in 2006 opgericht door Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone en Evan Williams. Black Twitter: A People's History is een documentaire serie over hoe zwarte stemmen op X het platform gemaakt hebben tot wat het nu is. De serie belicht zowel de positieve als de negatieve gebeurtenissen uit 2006 en de jaren erna.

Rotten Tomatoes


Hebben de beste critici op Rotten Tomatoes net zo'n uitgesproken mening als menig X-gebruiker? Op het moment van schrijven heeft de serie een verbluffende score van 88% ontvangen.

Top criticus Richard Roeper van Chicago Sun-Times schrijft: "De bekenden, de semi-bekenden en het gewone komen samen op het platform voor zowel komedie als troost."

Niks nieuws


De critici zijn over het algemeen eensgezind over één punt: Black Twitter: A People's History vertelt niets nieuws aan de kijkers die in 2006 op (toen nog) Twitter zaten. Wel "biedt het zien van de tweets, memes en momenten [...] met de juiste context wel meer inzicht", aldus topcriticus Aramide Tinubu van Variety.Ook krijgt de serie een beetje kritiek dat de belangrijke opmerkingen niet heel diepgaand worden besproken. Zo schrijft Angia Han van The Hollywood Reporter: "Hoewel Black Twitter niet echt geschikt is voor diepgaande analyses, is het wel handig voor iedereen die nog altijd probeert om het complexe en centrale onderwerp volledig te begrijpen."

Black Twitter: A People's History


Deze "prachtig opgenomen" serie (aldus Carla Renata van The Curvy Film Critic) is op het moment van schrijven niet te streamen in Nederland. De serie is op 9 mei uitgekomen in Amerika op Hulu. Er is dus een kans dat deze docuserie later te zien zal zijn op Disney+ in Nederland, maar hier zijn nog geen officiële uitspraken over gedaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste herkenbare foto's uit 'The Last of Us' seizoen 2 zijn een feit
Series / Foto's

Eerste herkenbare foto's uit 'The Last of Us' seizoen 2 zijn een feit

Youtuber DomTheBomb trakteert het twitterversum op beelden van de opnames.

De opnames van het tweede seizoen van The Last of Us zijn sinds eind januari gaande in Canada. Tot nu toe zijn de makers er in geslaagd om geen herkenbare foto's of filmpjes te laten lekken.

Dom laat foto's van locaties zien aan de Twitteraars, daarnaast zijn er nu ook foto's te bekijken waarop de hoofdrolspelers te zien zijn.

Op reis


We zien Ellie (Bella Ramsey) met haar vriendin Dina (Isabela Merced). In het nieuwe seizoen maakt het tweetal een reis naar Seattle op Ellie's paard Shimmer.

Ellie neemt haar vertrouwde rugzak zo te zien ook weer mee. Ook in het nieuwe seizoen is de verfilming trouw aan de game.

Constant


Eerder gaf maker Craig Mazin aan GQ al aan dat het de bedoeling is dat de tweede game over twee seizoenen verspreid zal worden. Vergeleken met de eerste game duurt de tweede namelijk een stuk langer en de makers willen de hoge kwaliteit van het debuut constant houden.The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Live-action 'Tomb Raider'-serie komt officieel naar Prime Video
Series / Nieuws

Live-action 'Tomb Raider'-serie komt officieel naar Prime Video

Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) zal de serie maken voor de streamingdienst.

Een hele poos terug werd al gemeld dat Amazon Prime Video interesse zou hebben in een live-action Tomb Raider-serie, maar nu komt deze er ook écht.

Prime Video heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat Phoebe-Waller Bridge (Fleabag, Killing Eve) werkt aan de scenario's van de serie en dat het groene licht is gegeven voor een volledig eerste seizoen.

Epische serie


Het nieuws werd naar buiten gebracht door Jen Salke, hoofd van Amazon & MGM Studios, tijdens een bedrijfsevenement in New York.

Salke noemt de serie niets minder dan 'episch' en heeft niks dan lof voor Waller-Bridge, die vorig jaar ervaring opdeed in het avonturen-genre met haar rol in de vijfde Indiana Jones-film.

Fan aan het roer


Waller-Bridge zei zelf het volgende over de serie en haar aandeel:"Als ik de tienerversie van mezelf kon vertellen dat ik deze serie mag maken, zou ik exploderen van vreugde. Tomb Raider is een groot deel van mijn leven en het is een eer dat ik deze serie tot leven mag brengen samen met gepassioneerde collega's. Lara Croft betekent veel voor mij en ik kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen. Met vleermuizen en alles."

Meer aankondigingen op komst


En hoewel we weten dat Waller-Bridge de scripts schrijft, weten we nog niks over regisseurs of castleden. Aangezien het project al langere tijd in ontwikkeling is, kunnen we aankondigingen hierover waarschijnlijk snel verwachten.

Rechtenhouder Legendary, dat ook werkt aan een anime-serie van Tomb Raider voor Netflix, is ook bij deze serie betrokken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel geweld in briljante gevangenisserie met een voortreffelijke 8,7 op de IMDb
Series / Specials

Veel geweld in briljante gevangenisserie met een voortreffelijke 8,7 op de IMDb

'Oz' was de eerste één uur durende dramaserie van het televisienetwerk HBO.

Voordat we onder andere Orange is the New Black kregen op Netflix, was HBO er al met een gevangenisserie. Oz liep van 1997 tot en met 2003 en bestaat uit 56 afleveringen verdeeld in zes seizoenen. De serie werd door Tom Fontana gecreëerd en was de eerste één uur durende dramaserie van het televisienetwerk HBO.

Oz is de bijnaam van de Oswald State Correctional Facility, een fictieve niveau 4 maximumbeveiligingsstaatsgevangenis in New York. De bijnaam Oz is ook een verwijzing naar de klassieke film The Wizard of Oz (1939). De meeste verhaallijnen van de serie spelen zich af in Emerald City, een vleugel vernoemd naar een plaats uit het fictieve Land van Oz in de boeken van L. Frank Baum over Oz, voor het eerst beschreven in The Wonderful Wizard of Oz (1900).

Verhaal


Oz speelt zich af in Emerald City, een experimentele gevangeniseenheid waar de gevangenen zelf verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Het concept is bedacht door Tim McManus (Terry Kinney). Het doel van het experiment is om van de gevangenen een beter mens te maken door een 'echte' samenleving na te bootsen. Elke gevangene heeft een taak binnen de gevangenisgemeenschap. Zo worden de postkamer, de keuken en de kledingproductie door de gevangenen zelf beheerd.

Na enkele afleveringen wordt duidelijk hoe bepaalde groepen zich vormen, wie ze zijn, wat ze doen en waar ze voor staan. Enkele hiervan zijn de moslims, de Italianen, de latino’s, de homoseksuelen, de neonazi’s, de Afro-Amerikanen en de Ierse Amerikanen. De serie geeft een beeld van hoe zelfs de grootste criminelen gevoelens hebben en wat sommigen zouden doen om ergens bij te horen.

Augustus Hill


Oz bestaat uit een grote cast, die naast Kinney bestaat uit onder andere Ernie Hudson, Harold Perrineau, Eamonn Walker, Kirk Acevedo, Rita Moreno, J. K. Simmons, Lee Tergesen, Dean Winters, Adewale Akinnuoye-Agbaje en B.D. Wong. Het personage van Perrineau, een rolstoelpatiënt genaamd Augustus Hill, is de verteller in de serie. Elke aflevering van Oz wordt begeleid door hem.Augustus zelf is ook een gevangene in Emerald City. Aan het begin, tijdens en aan het einde van een aflevering vertelt hij aan de hand van een bepaald thema een (min of meer) doorlopend verhaal, dat vrijwel altijd met de situatie in Oz te maken heeft. Desondanks noemt hij de gevangenen waar zijn verhaal op doelt, nooit bij naam.

8,7 op 10


Oz kreeg veel lof van critici. Zo zei Caryn James van The New York Times dit over de serie: "Bijna volledig gesitueerd in de gevangenis, een high-tech horror met cellen gemaakt van glaswanden, kan Oz ook onaangenaam zijn om naar te kijken, zo gruwelijk en claustrofobisch is het. Toch... naarmate de serie voorbij het aanvankelijke schokeffect gaat, wordt het serieuzer, verontrustender en meeslepender. De essentie van Oz, met zijn weergave van schuldige mannen in martelende omstandigheden, is nooit subtiel, maar wel gecompliceerd en krachtig."Oz heeft een score van 8,7 op 10 op IMDb en staat 88ste in hun lijst van beste series. Het wordt dan ook gezien als een van de beste series ooit gemaakt. Op Rotten Tomatoes hebben seizoen 2 en 3 zelfs een perfecte score van 100%. Oz won in totaal 16 prijzen en was 54 keer genomineerd voor een award waaronder twee keer voor een Emmy Award.

Kijken?


Oz was een geweldige serie die bijna over heel de wereld op televisie werd getoond. In Nederland was dat op de zender RTL 5. Voorlopig is Oz niet te vinden op HBO Max in Nederland, maar het zou wel te vinden moeten zijn op de vernieuwde versie van de streamingdienst die binnenkort in Nederland beschikbaar zal zijn. Het is dus nog even afwachten of en wanneer je de serie online zal kunnen zien. Heb je nu al zin om Oz te zien? Dan kan je de dvd en/of blu-ray van de serie kopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekroonde Nederlandse hitfilm kijk je nu gewoon thuis op de buis
Films / Featured

Bekroonde Nederlandse hitfilm kijk je nu gewoon thuis op de buis

Komediefilm De Tatta's 2 is nu te streamen op Amazon Prime, na bioscoopsucces en serie-aankondiging.

Goed nieuws voor de liefhebbers van films van eigen bodem, de filmkomedie De Tatta's 2 is namelijk nu te streamen vanaf je luie bank. De film was in de bioscoop al een hit, en streamingdienst Amazon Prime lijkt nog meer voor ons in petto te hebben.

Na het succes van De Tatta's kon een vervolgfilm niet uitblijven. De eerste film werd zowel met een Gouden als met een Platina Film bekroond, waarmee het een van de best bezochte Nederlandse films in jaren is.

De Tatta's 2


In De Tatta's 2 krijgt de familie van Kampen te maken met een nieuwe uitdaging. Hoewel ze goed ingeburgerd lijken te zijn in hun nieuwe wijk en nieuwe vrienden maken, blijkt dat Hollandwijk met de sloop wordt bedreigd.

De hoofdrollen zijn wederom weggelegd voor Leo Alkemade, Leonie Ter Braak, Sterre Koning en Sem van der Horst. Ook komt Loenatik-veteraan John Buisman voorbij als Opa, die besluit bij de Tatta's in te trekken.

Ontvangst


Hoewel de filmcritici niet erg te spreken waren over het vervolg van de komediefilm uit 2022, lijkt het Nederlands filmpubliek zich hier weinig van aan te trekken. Net zoals het eerste deel kreeg De Tatta's 2 zowel een Gouden als Platina Film.Gezien de bezoekersaantallen blijkt De Tatta's 2 wederom een financieel succes. Tot op heden heeft de film een goede €6 miljoen euro op te halen bij de Nederlandse Box Office. Het lijkt dan ook aannemelijk dat een vervolgfilm niet geheel onrealistisch is.

Serie


Een paar maanden terug is bekend gemaakt dat Amazon Prime een zesdelige serie produceert over de familie van Kampen. Wanneer De Tatta's: de Serie zal verschijnen op de streamingdienst blijft tot op heden nog een raadsel.De gehele cast keert wederom terug voor de serie, behalve hoofdrolspeelster Leonie Ter Braak. Haar rol wordt vervangen door Elisa Beuger. Waarom Leonie Ter Braak van de serie afziet is nog niet bekend.

Mocht je nu zelf De Tatta's 2 willen streamen, dan kan dat nu via Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ster uit 'The Matrix' speelt grote rol in Netflix-serie van Arnold Schwarzenegger
Series / Nieuws

Ster uit 'The Matrix' speelt grote rol in Netflix-serie van Arnold Schwarzenegger

De actieheld gaat met een andere ster van formaat weer een nieuw avontuur aan.

Vorig jaar maakte een van de grootste actiehelden uit Hollywood zijn debuut op het kleine scherm in FUBAR op Netflix. In het aankomende tweede seizoen krijgt Arnold Schwarzenegger het gezelschap van een icoon uit The Matrix.

Niemand minder dan Carrie-Anne Moss voegt zich namelijk bij de cast van FUBAR seizoen twee. Velen kennen de Canadese actrice van haar rol als Trinity in de spectaculaire kaskraker The Matrix, uit 1999.

Flinke geschiedenis


Moss zal in het tweede seizoen van FUBAR in de rol kruipen van een voormalig Oost-Duitse spion die een gepassioneerd verleden heeft met het personage dat Schwarzenegger speelt.

In het tweede seizoen speelt Schwarzenegger weer de rol van Luke Brunner, een CIA-agent die op het punt staat om met pensioen te gaan. Na zijn laatste missie waar hij een collega moest zien te redden, dat uiteindelijk zijn dochter bleek te zijn, is hij terug en staat hij weer oog-in-oog met allerlei nieuwe vijanden.

Femme Fatale


Eén van die nieuwe vijanden is een oude vlam uit Luke's verleden. Ze vormt een ernstige bedreiging, die de wereld dreigt te vernietigen, als ze niet eerst Luke's leven weet te vernietigen.Onlangs heeft Schwarzenegger een hartoperatie ondergaan, dus heeft het opnemen van seizoen twee even op zich laten wachten.Nu de opnames voor seizoen twee zijn gestart, zal de serie binnenkort weer te zien zijn.

Kijk in de tussentijd alle afleveringen van FUBAR op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drama achter de schermen: 'The Walking Dead'-showrunner Frank Darabont werd na één seizoen ineens ontslagen
Series / Specials

Drama achter de schermen: 'The Walking Dead'-showrunner Frank Darabont werd na één seizoen ineens ontslagen

Frank Darabont ontwikkelde 'The Walking Dead' en schreef ook vier van de zes afleveringen van het eerste seizoen, maar werd na één seizoen ontslagen.

Het is geen geheim dat er bij populaire televisieseries achter de schermen niet altijd alles zo soepel en gemakkelijk verloopt. Een van de grootste conflicten van de afgelopen jaren vond plaats tussen Frank Darabont en AMC over de korte periode van de filmmaker als showrunner van The Walking Dead. Hij werd namelijk na één seizoen ineens ontslagen.

Darabont ontwikkelde The Walking Dead en was de showrunner van de serie tijdens het eerste seizoen. Hij schreef ook vier van de zes afleveringen van het eerste seizoen en regisseerde de pilotaflevering Days Gone Bye. The Walking Dead is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard en was een groot succes.

Toonvergaderingen


The Walking Dead liep van 2010 tot 2022 en was het begin van de The Walking Dead-franchise. Darabont, die ervoor zorgde dat The Walking Dead een succes was, werd na één seizoen ineens ontslagen. Hij heeft in het verleden duidelijk zijn ongenoegen geuit over zijn ontslag en beweert dat hij miljoenen dollars aan winst is misgelopen - en de juridische zaak is daar zeker een teken van - maar nu is het volledige verhaal naar buiten gekomen dankzij de geopenbaarde verklaring die Darabont in de rechtbank heeft afgelegd.

Dit is wat hij als de "officiële" reden voor zijn ontslag noemt: "Ze beschuldigden me ervan geen toonvergaderingen te hebben gehouden. En ik zei: 'Dat is absoluut niet waar, ik heb een toonvergadering gehad met elke regisseur van dit seizoen.'"

Budgetkwesties


Voor degenen die niet op de hoogte zijn: toonvergaderingen vinden plaats tussen showrunners en regisseurs om te bespreken hoe elke aflevering qua toon moet worden gepresenteerd. Dit is natuurlijk niet het meest ernstige geschil dat een netwerk met iemand kan hebben, zelfs als Darabont die vergaderingen eigenlijk niet had. Dus het is geen verrassing dat Darabont (en waarschijnlijk veel andere mensen) denken dat deze reden onzin is.


Niet verrassend had Darabont ook veel andere dingen te zeggen over AMC en hun praktijken tijdens zijn tijd bij de serie en geen van hen was positief. Er werd breed gemeld dat budgetkwesties centraal stonden in Darabont's problemen met AMC en hij zei dat het netwerk wilde dat hij de afleveringsbudgetten zou verlagen terwijl er meer afleveringen werden geproduceerd, en dat allemaal terwijl AMC belastingkredieten voor zichzelf behield.

Geen respect


Darabont zei ook dat de netwerkmanagers geen respect hadden voor hoe hard de cast en crew werkten en dat hun bezoeken aan de hele warme sets in Georgia voornamelijk werden doorgebracht in gekoelde ruimtes. Een andere grote klap kwam toen hij besloot dat de eerste aflevering van seizoen 2 wat reshoots nodig had, iets waarvan hij zegt dat een andere netwerkmanager het eens was, maar dat die later tegen iedereen loog en zei dat dat gesprek nooit had plaatsgevonden, wat hem zeker niet hielp.


AMC heeft zich natuurlijk verdedigd tegen dit alles, maar Darabont kreeg wat steun van Glen Mazzara, die de taken van showrunner overnam voor seizoen 2 en later vertrok vanwege creatieve meningsverschillen. Mazzara gelooft dat AMC Darabont zeer oneerlijk heeft behandeld en dat hij moet worden gecrediteerd voor het bedenken van enkele van de grootste momenten in seizoen 2.

Na The Walking Dead


Na zijn vertrek bij The Walking Dead heeft Darabont een aantal van de acteurs uit The Walking Dead meegenomen en de kortstondige TNT-dramaserie Mob City samengesteld. De serie was van korte duur en werd na één seizoen geannuleerd.


Darabont werd ook ingehuurd om het scenario voor de reboot van Godzilla uit 2014 te herschrijven. Hij verklaarde dat hij het monster terug wilde brengen naar zijn oorsprong als een "angstaanjagende natuurkracht". De regisseur van de film, Gareth Edwards, verklaarde in een interview dat Darabont de meest ontroerende scène van de film schreef en dat deze specifieke scène hielp om castleden Bryan Cranston en Juliette Binoche te overtuigen om mee te doen aan de film.

Kijken?


Zin om The Walking Dead te zien? Je kan alle seizoenen van de serie bekijken op Netflix en op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.