search
Nieuw terugkerend personage 'Doctor Who' aangekondigd
Series / Nieuws

Nieuw terugkerend personage 'Doctor Who' aangekondigd

En is dit het enige seizoen van Peter Capaldi als Doctor?

Doctor Who heeft een nieuw terugkerend personage. Samuel Anderson is gecast als Danny Pink, een leraar op de Coal Hill School. Steven Moffat vertelde als volgt over het casten van Anderson: "Voor de vierde keer in de geschiedenis van Doctor Who, schiet Coal Hill School de TARDIS te hulp."

"In 1963 vergezelden docenten Ian Chesterton en Barbara Wright de eerste Doctor. Ditmaal is het de beurt aan Jenna Coleman als Clara Oswald. En binnenkort zal Sam Anderson als Danny Pink zich bij de Doctor voegen. Maar hoe en waarom? Antwoorden komen later dit jaar in de eerste serie van Peter Capaldi als Doctor Who!"

En Anderson ging daar zelf als volgt op in: "Ik was er zo blij mee me bij Doctor Who te mogen voegen dat ik een gat in de lucht wilde springen, maar ik was bang dat ik niet geland zou zijn voordat de opnames begonnen. Het is een essentieel onderdeel van de Britse cultuur en ik kan niet geloven dat ik er deel van uit maak. Het is een eer om met Peter Capaldi en Jenna Coleman te mogen werken en ik kan niet wachten mensen te laten zien hoe mijn personage zich met dit fantastische duo mag bemoeien!"

Ondertussen is er nog een gerucht, afkomstig van de Daily Mirror. Zij schrijven dat Peter Capaldi slechts één seizoen lang de rol van de Doctor speelt. Zij baseren zich daarbij op bronnen die meestal goed zitten rond de productie, maar heel geloofwaardig klinkt het allemaal niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen