search
96% op Rotten Tomatoes: Deze akelige horrorserie jaagt je de stuipen op het lijf
Series / Nieuws

96% op Rotten Tomatoes: Deze akelige horrorserie jaagt je de stuipen op het lijf

'Evil' gaat over een groep erg verschillende mensen die samen onderzoek doen naar abnormale gebeurtenissen.

Ben je een fan van horror? Dan mag je Evil zeker niet gemist hebben. Deze bovennatuurlijke horrorserie heeft inmiddels meerdere succesvolle seizoenen én een Nederlands tintje.

De Amerikaanse serie Evil van CBS Studios ging in 2019 in première. Sindsdien verschenen er nog twee seizoenen. Een vierde seizoen is ook al bevestigd voor dit jaar, waarna er snel een verkort vijfde en laatste seizoen uitkomt om de serie af te ronden.

Bovennatuurlijke gebeurtenissen


Evil is een bovennatuurlijk horrordrama. De serie gaat over de skeptische forensisch psycholoog Kristen Bouchard, de katholieke pastoor-in-opleiding David Acosta en de technische aannemer Ben Shakir.

Ondanks hun compleet verschillende achtergronden, worden de drie ingehuurd door de katholieke kerk om bovennatuurlijke gebeurtenissen te onderzoeken. Het is de bedoeling dat ze uitvinden of er daadwerkelijk iets abnormaals gaande is, of dat er een wetenschappelijke verklaring voor is.

Katja Herbers


Hoe langer ze bezig zijn met de zaak, hoe meer hun persoonlijke leven erin verwikkeld raakt. En andersom raakt één van de personen die betrokken is bij de incidenten ook overmatig geïnteresseerd in het leven van Kristen en haar familie.In de hoofdrol van Kristen Bouchard zien we de Nederlandse actrice Katja Herbers. Zij speelde al eerder in Amerikaanse series, waaronder in de scifi Western Westworld en het historische drama Manhattan.

Rotten Tomatoes


Daarnaast zien we Mike Colter (Luke Cage, The Defenders) als David Acosta en Aasif Mandvi (A Series of Unfortunate Events, The Brink) als Ben Shakir. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 96%.

De eerste twee seizoenen van Evil zijn te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Evil ook zo'n spannende serie?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen