search
Vanavond kijk je eindelijk dé sciencefictionhit van het jaar op HBO Max
Films / Nieuws

Vanavond kijk je eindelijk dé sciencefictionhit van het jaar op HBO Max

Dune: Part Two scoort een ijzersterke 8,6 op de IMDb: kijk de film nu ook op HBO Max.

Na de release van de eerste film, Dune uit 2021, was het kort onduidelijk of een tweede deel zou verschijnen. Gelukkig voor alle fans kwam er groen licht en eind februari dit jaar verscheen Dune: Part Two eindelijk in de bioscopen. Met heel veel succes.

De afgelopen periode was de film te zien op onder andere Pathé Thuis en sinds vandaag staat de sciencefictionhit, goed voor zo'n $711 miljoen wereldwijd, op HBO Max.

Herkijkwaarde


Voor velen zal Dune: Part Two een grote herkijkwaarde hebben, aangezien de film bestaat uit diverse personages, waaronder Timothée Chalamet als held Paul Atreides, Zendaya als zijn liefde Chani, Austin Butler als de gemene schurk Feyd-Rautha, Florence Pugh als de mysterieuze Princess Irulan, Christopher Walken als Emperor Shaddam IV, Javier Bardem als de goedgelovige Stilgar en Stellan Skarsgård als de meedogenloze Baron Vladimir Harkonnen.

En - let op SPOILERTJE - dan was er ook nog een opvallende cameo met Anya Taylor-Joy als Alia Atreides. Deze rol is ten opzichte van het bronmateriaal van Frank Herbert flink veranderd en we zien haar ongetwijfeld terug in het derde deel.

Part Three


Het is nog niet bekend wanneer Dune: Part Three - gebaseerd op Dune Messiah - gaat verschijnen. Regisseur Denis Villeneuve maakt eerst een andere film. Tevens kunnen de fans tussendoor genieten van een prequelserie over de Bene Gesserit.Dune: Prophecy speelt zich 10.000 jaar af voor Dune en volgt de zussen Valya en Tula Harkonnen, respectievelijk gespeeld door Emily Watson en Olivia Williams, en laat zien hoe de Bene Gesserit wordt gevormd.

Dune: Prophecy


De serie van HBO Max staat gepland voor de herfst van 2024. Tot die tijd kun je op de streamingdienst (opnieuw) genieten van de twee Dune-films.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoe vaak heb jij Dune: Part Two gezien?

 • Een of twee keer

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Meer dan twee keer

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen