search

Ons nieuws van dinsdag 21 mei 2024

Spannende misdaadserie met een 7.6 op de IMDb nu te zien op Netflix
Series / Nieuws

Spannende misdaadserie met een 7.6 op de IMDb nu te zien op Netflix

Una vida menos en Canarias: Spaanse misdaadserie met prachtige setting, nu beschikbaar op Netflix.

Una vida menos en Canarias is een spannende Spaanse serie die nu op Netflix is te zien. Voordat je begint met kijken, zijn hier antwoorden op 5 vragen om goed voorbereid te zijn:

Waar gaat de serie over?


De serie volgt Luis Lacasa, een ervaren inspecteur uit Madrid die gedwongen wordt naar Tenerife te verhuizen. Daar werkt hij samen met Naira Oramas, een charismatische inspecteur. Ondanks hun verschillen en rivaliteit, vormen ze een sterk team en ontwikkelen ze een hechte band. Samen lossen ze verschillende moordzaken op in de idyllische omgeving van de Canarische Eilanden.

Wie heeft de serie gemaakt?


Una vida menos en Canarias is een originele serie, gecreëerd door Fran Carballal, Enrique Lojo en Curro Royo. Deze makers hebben eerder gewerkt aan succesvolle projecten zoals La verdad en El Ministerio del Tiempo.

Wie spelen er in de serie?


De hoofdrollen worden vertolkt door Ginés García Millán als Luis Lacasa en Natalia Verbeke als Naira Oramas. Ginés García Millán is bekend van zijn rol in La verdad, terwijl Natalia Verbeke bekend is van El otro lado de la cama. Een andere belangrijke acteur is Sergio Momo, die de rol van Dani Perdomo speelt en eerder te zien was in Élite.

Voor wie is deze serie?


Deze serie is perfect voor liefhebbers van misdaad- en dramaseries met een vleugje actie. De dynamiek tussen de hoofdpersonages en de prachtige setting van de Canarische Eilanden maken het aantrekkelijk voor een breed publiek dat houdt van spannende en meeslepende verhalen.Is de serie te bingen?


Ja, de serie heeft één seizoen met in totaal vijf afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten. Als je van plan bent om de hele serie in één keer te kijken, ben je in totaal ongeveer vier uur en tien minuten bezig. Perfect voor een avondje bingewatchen.

De serie is vanaf nu te zien op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanavond kijk je eindelijk dé sciencefictionhit van het jaar op HBO Max
Films / Nieuws

Vanavond kijk je eindelijk dé sciencefictionhit van het jaar op HBO Max

Dune: Part Two scoort een ijzersterke 8,6 op de IMDb: kijk de film nu ook op HBO Max.

Na de release van de eerste film, Dune uit 2021, was het kort onduidelijk of een tweede deel zou verschijnen. Gelukkig voor alle fans kwam er groen licht en eind februari dit jaar verscheen Dune: Part Two eindelijk in de bioscopen. Met heel veel succes.

De afgelopen periode was de film te zien op onder andere Pathé Thuis en sinds vandaag staat de sciencefictionhit, goed voor zo'n $711 miljoen wereldwijd, op HBO Max.

Herkijkwaarde


Voor velen zal Dune: Part Two een grote herkijkwaarde hebben, aangezien de film bestaat uit diverse personages, waaronder Timothée Chalamet als held Paul Atreides, Zendaya als zijn liefde Chani, Austin Butler als de gemene schurk Feyd-Rautha, Florence Pugh als de mysterieuze Princess Irulan, Christopher Walken als Emperor Shaddam IV, Javier Bardem als de goedgelovige Stilgar en Stellan Skarsgård als de meedogenloze Baron Vladimir Harkonnen.

En - let op SPOILERTJE - dan was er ook nog een opvallende cameo met Anya Taylor-Joy als Alia Atreides. Deze rol is ten opzichte van het bronmateriaal van Frank Herbert flink veranderd en we zien haar ongetwijfeld terug in het derde deel.

Part Three


Het is nog niet bekend wanneer Dune: Part Three - gebaseerd op Dune Messiah - gaat verschijnen. Regisseur Denis Villeneuve maakt eerst een andere film. Tevens kunnen de fans tussendoor genieten van een prequelserie over de Bene Gesserit.Dune: Prophecy speelt zich 10.000 jaar af voor Dune en volgt de zussen Valya en Tula Harkonnen, respectievelijk gespeeld door Emily Watson en Olivia Williams, en laat zien hoe de Bene Gesserit wordt gevormd.

Dune: Prophecy


De serie van HBO Max staat gepland voor de herfst van 2024. Tot die tijd kun je op de streamingdienst (opnieuw) genieten van de twee Dune-films.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
96% op Rotten Tomatoes: Deze akelige horrorserie jaagt je de stuipen op het lijf
Series / Nieuws

96% op Rotten Tomatoes: Deze akelige horrorserie jaagt je de stuipen op het lijf

'Evil' gaat over een groep erg verschillende mensen die samen onderzoek doen naar abnormale gebeurtenissen.

Ben je een fan van horror? Dan mag je Evil zeker niet gemist hebben. Deze bovennatuurlijke horrorserie heeft inmiddels meerdere succesvolle seizoenen én een Nederlands tintje.

De Amerikaanse serie Evil van CBS Studios ging in 2019 in première. Sindsdien verschenen er nog twee seizoenen. Een vierde seizoen is ook al bevestigd voor dit jaar, waarna er snel een verkort vijfde en laatste seizoen uitkomt om de serie af te ronden.

Bovennatuurlijke gebeurtenissen


Evil is een bovennatuurlijk horrordrama. De serie gaat over de skeptische forensisch psycholoog Kristen Bouchard, de katholieke pastoor-in-opleiding David Acosta en de technische aannemer Ben Shakir.

Ondanks hun compleet verschillende achtergronden, worden de drie ingehuurd door de katholieke kerk om bovennatuurlijke gebeurtenissen te onderzoeken. Het is de bedoeling dat ze uitvinden of er daadwerkelijk iets abnormaals gaande is, of dat er een wetenschappelijke verklaring voor is.

Katja Herbers


Hoe langer ze bezig zijn met de zaak, hoe meer hun persoonlijke leven erin verwikkeld raakt. En andersom raakt één van de personen die betrokken is bij de incidenten ook overmatig geïnteresseerd in het leven van Kristen en haar familie.In de hoofdrol van Kristen Bouchard zien we de Nederlandse actrice Katja Herbers. Zij speelde al eerder in Amerikaanse series, waaronder in de scifi Western Westworld en het historische drama Manhattan.

Rotten Tomatoes


Daarnaast zien we Mike Colter (Luke Cage, The Defenders) als David Acosta en Aasif Mandvi (A Series of Unfortunate Events, The Brink) als Ben Shakir. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 96%.

De eerste twee seizoenen van Evil zijn te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' moet de rokende puinhopen van 'Game of Thrones' herstellen
Series / Specials

'House of the Dragon' moet de rokende puinhopen van 'Game of Thrones' herstellen

Naast de gebruikelijke druk moeten de makers ook rekening houden met de franchise.

House of the Dragon was een risico wanneer je bedenkt dat Game of Thrones in meerdere opzichten tragisch eindigde. Het verfilmen van George R.R. Martins 'Vuur & bloed' was, met andere woorden, geen garantie voor succes. Ook kan het publiek gewoon moe worden van een franchise zonder dat er sprake is van slechte kwaliteit.

House of the Dragon heeft tot dusver deze uitdagingen het hoofd weten te bieden en komt goed uit de verf. Er zijn drie factoren die een constructieve voortzetting ondersteunen. De eerste twee zijn het casten van veteraan-acteurs en de nadruk op karakterontwikkeling. Ten slotte wordt er net genoeg geleund op de nostalgie-factor van Game of Thrones waarbij er evenwicht is tussen wat de oorspronkelijke serie was zonder een kopie te worden.

In de oren geknoopt


De bezetting van House of the Dragon heeft, net zoals zijn voorganger, de nodige ervaren acteurs die al behoorlijk wat jaren in het vak zitten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Paddy Considine (koning Viserys), Eve Best (Rhaenys Velaryon), Matt Smith (Daemon Targaryen) en Rhys Ifans (Otto Hightower). Hierdoor verzeker je jezelf van veteranen die in staat zijn om hun rollen genuanceerd te spelen. Dit is sowieso een belangrijke factor in welke serie dan ook, maar helemaal in een verhaal zoals dit in House of the Dragon wordt verteld, dat zo ongeveer drijft op politieke en persoonlijke verwikkelingen.

Wat Game of Thrones zo sterk maakte is het feit dat je als kijker de ontwikkeling van de personages op de voet volgde. De kindacteurs groeiden op en de volwassen acteurs hadden bij tijd en wijle boeiende verhaallijnen, zoals bijvoorbeeld Jaime Lannister (Nikolaj Koster-Waldau). House of the Dragon heeft dit goed in zijn oren geknoopt en gekozen voor driedimensionale personages. Rhaenyra's (Emma D'Arcy) claim op de IJzeren Troon is legitiem, maar ondanks dat kun je vraagtekens zetten bij bepaalde beslissingen die ze neemt. Daemon (Matt Smith) is een calculerende man waarbij je vooral het idee krijgt dat hij alleen maar trouw is aan zichzelf. Het verhaal biedt dus meer dan genoeg ruimte voor nuance en het nader uitwerken van thema's zoals leiderschap, loyaliteit en verraad.

Slap aftreksel


Ten slotte wordt de nostalgie-factor ingezet zonder dat House of the Dragon een slap aftreksel wordt van Game of Thrones. De intro van de serie is op dezelfde leest geschoeid als de oorspronkelijke serie. De bijbehorende muziek is zelfs exact hetzelfde, maar het resultaat is dat van voortborduren. Hetzelfde kan gezegd worden over de cinematografie en de decors. De serie bevat verwijzingen naar Game of Thrones maar doet daarnaast zijn eigen ding. Zo is er een snoeverige Lannister-tweeling (gespeeld door Jefferson Hall) te zien en je leert het 'nieuwe' Huis Velaryon kennen.Het is op dit moment te vroeg om conclusies te trekken over de serie aangezien er nog maar een seizoen te zien is geweest. Vooralsnog is de franchise op een goede manier voortgezet, vergeleken met het einde van Game of Thrones.

Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 16 juni van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wist je niet over de jaren 80-hitserie 'The A-Team'
Series / Specials

Dit wist je niet over de jaren 80-hitserie 'The A-Team'

De vier leden van 'The A-Team' werden in de serie veroordeeld voor een misdaad die ze niet hebben begaan.

Van 1983 tot 1987 kon je in de actieserie The A-Team de gelijknamige groep volgen. De vier leden van het team werden veroordeeld en kregen een gevangenisstraf voor een misdaad die ze niet hebben begaan. Maar wat is die misdaad eigenlijk?

The A-Team bestaat uit John "Hannibal" Smith (George Peppard), Templeton "Faceman" Peck (gespeeld door Tim Dunigan in de eerste aflevering en Dirk Benedict in de rest van de serie), H.M. "Howling Mad" Murdock (Dwight Schultz) en B. A. Baracus (Mr. T). De serie is gemaakt door Stephen J. Cannell en Frank Lupo en liep 5 seizoenen.

Verhaal


The A-Team volgt deze vier voormalige soldaten van een fictieve eenheid van de Special Forces van het Amerikaanse leger. Ze werden door een krijgsraad berecht voor een misdaad die ze niet hadden begaan. Ze werden veroordeeld en kregen een gevangenisstraf in een militaire gevangenis.

De vier ontsnapten later naar Los Angeles en begonnen te werken als huursoldaten, terwijl ze probeerden hun namen te zuiveren en gevangenneming door de wetshandhavings- en militaire autoriteiten te vermijden.

Moord


Wat is nu die misdaad die ze zouden begaan hebben waardoor ze in de gevangenis moesten? In 1972 werd het A-Team op een geheime missie gestuurd onder bevel van kolonel Morrison om de Bank van Hanoi te beroven van goudstaven, met de bedoeling een einde te maken aan de Vietnamoorlog.Ze slaagden in de missie, maar door een dubbelkruising werd kolonel Morrison echter vermoord en zijn hoofdkwartier tot de grond toe afgebrand, waardoor er geen bewijs was dat het A-Team handelde onder zijn bevel. Hierdoor werd het A-Team door een militaire rechtbank naar de gevangenis gestuurd voor een misdaad die ze niet hadden begaan en dat is moord.

Heel populair


Deze mannen konden uiteindelijk ontsnappen uit een streng beveiligde gevangenis naar Los Angeles en ze proberen te overleven als huursoldaten, terwijl ze nog steeds gezocht worden door de overheid. Gedurende vijf seizoenen volgen we ze terwijl ze het ene avontuur na het andere beleven.Over het algemeen werd niet verwacht dat The A-Team een groot succes zou worden, hoewel Cannell heeft gezegd dat Peppard al voorspelde dat het een enorm succes zou worden "voordat we ooit een camera hadden aangezet". De serie werd uiteindelijk heel populair en is het na al die jaren nog steeds.

Streamen


Zin om The A-Team te zien? De complete serie met vijf seizoenen kijk je op Prime Video. Of wie weet heb je The A-Team thuis als Dvd-box liggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je raadt nooit hoeveel mensen er doodgingen in de 11 seizoenen van 'The Walking Dead'
Series / Specials

Je raadt nooit hoeveel mensen er doodgingen in de 11 seizoenen van 'The Walking Dead'

'The Walking Dead' blijkt de gevaarlijkste serie te zijn om in terecht te komen.

Dat er veel doden vielen in The Walking Dead zal niemand verbazen. Het is een zombieserie, dus zijn sterfgevallen een gegeven. Er zijn echter mensen die benieuwd waren naar het precieze aantal, en dat daadwerkelijk uitgezocht hebben…

The Walking Dead is een post-apocalyptische horrorserie, waarvan het eerste seizoen uitkwam in 2010. In totaal verschenen er maar liefst 11 seizoenen, tot het einde van de serie in 2022. Inmiddels zijn er meerdere spin-offs uitgekomen of onderweg.

Levensverzekering


Aangezien de serie gaat over een zombie-apocalypse, is het geen verrassing dat er regelmatig doden vallen in de afleveringen. En dankzij een verzekeringsmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk weten we nu zelfs precies hoeveel dit er in totaal waren.

Verzekeringsmaatschappij Money deed namelijk een onderzoek naar de meest gevaarlijke fictieve series om in te leven. Hiermee wilden ze uitvinden in welke serie je het meeste zou hebben aan een levensverzekering.

Meer dan duizend doden


The Walking Dead bleek stipt op nummer één te staan. In de 147 afleveringen van de serie is het totale aantal menselijke doden dat is gevallen 1808. Dat zorgt voor een gemiddelde van 12,3 doden per aflevering en 180,8 per seizoen, al was het in de serie natuurlijk niet zo gelijk verdeeld.Daarbij zijn de miljarden slachtoffers van de oorspronkelijke zombie-uitbraak natuurlijk niet meegerekend, net als de sterfgevallen onder de Walkers. De meeste personages die ook echt een naam hadden in de serie stierven in seizoen 4. Dat waren er 43, waaronder Mika, Herschel en The Governor.

Daryl Dixon


Je vraagt je nu misschien ook af welk personage de meeste doden op zijn of haar naam heeft staan. Verrassend genoeg is dat Daryl Dixon. Hij doodde in totaal 89 personages in de serie.

Bekijk The Walking Dead op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste Marvel-serie over de X-Men is net zo goed als het origineel
Series / Nieuws

Nieuwste Marvel-serie over de X-Men is net zo goed als het origineel

X-Men '97: een nieuwe, spannende serie die volgens critici en fans de hoge verwachtingen overtreft.

Echte fans van superhelden hebben geen introductie nodig over het Marvel-Comics superheldenteam X-Men. Is de nieuwste serie, een vervolg op X-Men: The Animated Series uit 1992-1997, net zo goed als alle voorgangers? Critici op Rotten Tomatoes geven hun mening.

In X-men '97 staat het superheldenteam voor nieuwe uitdagingen die nog spannender en gevaarlijker zijn dan ooit tevoren. Fans hebben lang op deze serie moeten wachten, aangezien het idee in 2019 al besproken werd en in 2021 officieel aangekondigd werd. Was al dat lange wachten het waard?

Rotten Tomatoes


Volgens critici op Rotten Tomatoes stelt X-Men '97 zeker niet teleur. Zij belonen de serie van een score van 98% (op het moment van schrijven). De kijkers zijn iets kritischer en geven de serie een score van 94%.

De serie zit goed in elkaar en alle details zijn goed doordacht. Dat is Alex Abad-Santos van Vox ook opgevallen: "Alles aan '97 weerspiegelt affectie [met de personages] en bedachtzaamheid."

Net zo goed als het origineel


Volgens Sam Thielman is de nieuwe X-Men '97 net zo goed als de originele X-Men: The Animated Series: "De eerste afleveringen van X-Men '97 zijn net zo leuk als ik me herinner van de oude X-Men-serie."Hoewel de serie net zo goed is, is de nieuwe X-Men '97 wel echt anders dan X-Men: The Animated Series. Zo schrijft Brian Lowry van CNN.com: "X-Men ‘97 profiteert van [...] het verstrijken van de tijd en is iets volwassener van toon dan het origineel. Toch blijft de serie trouw aan de kern van het origineel."

Disney+


X-Men '97 is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
4 spannende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt
Series / Nieuws

4 spannende topseries op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt

We hebben weer een aantal series voor je geselecteerd die bijzonder goed scoren.

Netflix betrad op 11 september 2013 de Nederlandse markt en sindsdien is hun catalogus gegroeid tot enorme hoogte. Te midden van deze lading aan topseries zitten er verborgen juweeltjes tussen die vaak over het hoofd worden gezien. We hebben vier van deze pareltjes voor je uitgelicht. Zijn deze wat voor jou?

A Nearly Normal FamilyScandinaviërs staan bekend om het maken van indrukwekkende misdaadverhalen en spannende detectives. Deze zesdelige Zweedse miniserie scoort bij zowel het publiek als de critici met 75% een ruime voldoende op Rotten Tomatoes. Ontdek de serie op Netflix.

In A Nearly Normal Family (Zweeds: En helt vanlig familj) leiden Adam en Ulrika Sandell een ogenschijnlijk perfect leven met hun 19-jarige dochter Stella in een chique woonwijk, totdat Stella wordt gearresteerd en beschuldigd van moord.OutlanderDeze serie heeft meerdere seizoenen aan historische avonturen in de Schotse hooglanden op Netflix staan. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een indrukwekkende score van 90%.

In de romantische en historische fantasy-serie Outlander wordt een oorlogsverpleegster uit de Tweede Wereldoorlog teruggevoerd in de tijd naar het Schotland van 1700.BodyguardDeze spannende thriller met Game of Thrones-ster Richard Madden scoort op Rotten Tomatoes bij het publiek en de critici geweldig, met een dikke 93%. Je ziet alle afleveringen op Netflix.

Bodyguard toont een oorlogsveteraan die een terreuraanslag helpt te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht.Dirk Gently's Holistic Detective AgencyDeze mysterieuze serie werd alom geliefd en scoorde op de Tomatometer vooral bij het publiek goed. Zij gaven de serie een nagenoeg perfecte 94%. Kijk alle twee de seizoenen op Netflix.

Op goed geluk storten de excentrieke amateurdetective Dirk en zijn balorige assistent Todd zich in Dirk Gently's Holistic Detective Agency op ingewikkelde, gevaarlijke en bovennatuurlijke mysteries.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasierijke Netflix Original over een eenhoorn zet klauwen in top 10
Films / Nieuws

Nieuwe fantasierijke Netflix Original over een eenhoorn zet klauwen in top 10

De nieuwste originele Netflix-animatiefilm Thelma de Eenhoorn staat nu op #2 in de Netflix Top 10.

Regelmatig verschijnen er eigen animatiefilms van Netflix, denk maar aan de recentere titels Orion and the Dark en Leo. Onlangs zette de streamingdienst de eigen animatiefilm Thelma the Unicorn, alias Thelma de Eenhoorn, online.

Opnieuw lijken veel mensen geïnteresseerd in de animatiefilm, aangezien deze nu op de tweede plaats staat in de Netflix Top 10. Alleen de succesvolle romkom Mother of the Bride staat nog voor de film over de eenhoorn.

Weinig andere toppers


Opvallend is dat de andere nieuwkomers allemaal catalogusfilms zijn of kleinere recente bioscoopfilms. We zien de thriller Disturbia op een vijfde plaats en de hartstochtelijke en zwoele bioscoopfilm After We Collided lijkt de weg naar boven ook niet te vinden.

Verder zien we onderin de lijst nog de thriller Dream House met onder andere Daniel Craig, Naomi Watts en Rachel Weisz. Ook de Indonesische horrorthriller Monster lijkt alweer richting de uitgang, op plaats negen.

Complete Top 10


Hieronder vind je de complete top 10 van films op Netflix.

1. Mother of the Bride (Romkom)
2. Thelma de Eenhoorn (Animatie) - NIEUW
3. Mercy (Actie)
4. El Correo (Thriller)
5. Disturbia (Thriller) - NIEUW
6. After We Collided (Drama) - NIEUW
7. Rocco & Sjuul (Romkom)
8. Dream House (Horror) - NIEUW
9. Monster (Thriller) - NIEUW
10. Miss Bala (Actie)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Belangrijke nieuwkomers voor 'The Sandman' seizoen 2
Series / Nieuws

Belangrijke nieuwkomers voor 'The Sandman' seizoen 2

Later dit jaar trakteert Netflix ons op het tweede seizoen van de populaire serie.

De opnames van The Sandman seizoen 2 zijn volop in gang, en naar alle waarschijnlijkheid zullen de nieuwe afleveringen voor het einde van het jaar nog te streamen zijn op Netflix.

Door deze situatie komt er steeds meer naar buiten over het verhaal en de casting van het nieuwe seizoen. Vandaag heeft Netflix bijvoorbeeld drie nieuwe namen bevestigd.

De familie compleet


De streamingdienst heeft aangekondigd dat de laatste drie leden van de The Endless-familie zijn gecast. Het betreft Esmé Creed-Miles als Delirium, Adrian Lester als Destiny en Barry Sloane als The Prodigal.

Deze drie acteurs zullen te zien zijn naast terugkerende namen als Tom Sturridge als Dream, Kirby als Death, Mason Alexander Park als Desire en Donna Preston als Despair.

Diverse cast


Creed-Miles kennen we het beste van haar rol als Hanna in de serie Hanna, Adrian Lester van de film The Day After Tomorrow en Sloane van zijn rol als Captain John Price in de videogame-reeks Call of Duty: Modern Warfare.Andere terugkerende acteurs in het tweede seizoen zijn Patton Oswalt als Matthew the Raven, Vivienne Acheampong als Lucienne, Gwendoline Christie als Lucifer Morningstar, Jenne Coleman als Johanna Constantine, Ferdinand Kingsley als Hob Gadling, Stephen Fry als Gilbert, Asim Chaudhry als Abel, Sanjeev Bhaskar als Cain, Vanesu Samunyai als Rose Walker en Razane Jammal als Lyta Hall.

Dead Boy Detectives


We moeten dus nog even wachten op The Sandman seizoen 2, maar in de tussentijd kun je wel Dead Boy Detectives streamen op Netflix. Dit is een spinoff-serie die zich in hetzelfde universum als The Sandman afspeelt.

The Sandman seizoen 1 is in zijn volledigheid te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de gevreesde en jonge 'Arya Stark' uit 'Game of Thrones'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de gevreesde en jonge 'Arya Stark' uit 'Game of Thrones'?

Wat heeft Maisie Williams allemaal gedaan na haar rol in 'Game of Thrones'?

Actrice Maisie Williams werd bekend door haar iconische rol als Arya Stark in Game of Thrones. Het is inmiddels vijf jaar geleden dat die serie tot een einde kwam, dus hoe gaat het nu met Williams?

De acteercarrière van Williams begon in 2011 met Game of Thrones. Ze kreeg de rol van Arya op 12-jarige leeftijd en werd door het succes van de serie in één klap wereldberoemd. Ze speelde deze rol tot het einde van de serie in 2019.

Verloren


Tijdens en na haar rol in Game of Thrones was Williams te zien in verschillende andere films en series, waaronder Doctor Who in 2015, iBoy in 2017, de geanimeerde film Early Man in 2018 en de superheldenfilm The New Mutants in 2020.

Afgelopen februari onthulde Williams dat ze zich na haar rol als Arya erg lang verloren heeft gevoeld. Omdat ze de rol op erg jonge leeftijd kreeg, had ze na afloop van de serie moeite om haar eigen identiteit te vinden.

Beter in haar vel


Iedereen zag haar als Arya Stark, waardoor ze niet meer goed wist wie ze nou eigenlijk zelf was: "Toen ik niet kon voelen wat mijn eigen identiteit was, werd ik daar heel ongemakkelijk van".Gelukkig gaf ze ook aan dat het inmiddels beter gaat met haar en dat ze veel beter in haar vel zit. Ze is dan ook volop bezig met nieuwe acteeruitdagingen. Er zijn momenteel twee projecten op komst: de films Sinner V. Saints en Press Your Luck.

Andere activiteiten


Daarnaast is Williams door de jaren heen ook op andere vlakken actief geweest. Ze heeft meerdere productiebedrijven opgezet en de social media app Daisie ontwikkeld. Ook is Williams een milieuactiviste.

Haar meest recente serie The New Look is te bekijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.