search
"Carlton verwoestte mijn carrière" aldus de acteur uit 'Fresh Prince of Bel-Air'
Series / Nieuws

"Carlton verwoestte mijn carrière" aldus de acteur uit 'Fresh Prince of Bel-Air'

Wie kent de acteur en zijn iconische dansje uit de populaire sitcom nou niet?

In de jaren 90 domineerde Will Smith de Amerikaanse en Europese televisie met zijn razend populaire sitcom The Fresh Prince of Bel-Air. Zijn collega Alfonso Ribeiro had hier echter veel last van.

Ribeiro begon zijn carrière als danser, zanger en acteur in verscheidene musicals op Broadway, tot hij gecast werd in de iconische rol van Carlton Banks. De acteur laat nu weten dat de populariteit van zijn personage verstrekkende gevolgen had.

Een vloek en een zegen


De acteur vertelt: "Het spelen van Carlton werd uiteindelijk het maken van een offer. Ik zei altijd dat Carlton spelen het beste en het slechtste is geweest wat mij is overkomen." Ribeiro had, zoals veel acteurs in dergelijke rollen, last van typecasting.

Hij legt uit: "Nee, het was echt een van de grootste rollen waar ik zo gelukkig mee was om te mogen spelen, maar het was ook de rol die ervoor zorgde dat ik niet meer kon acteren, want mensen konden mij niet anders dan Carlton zien."

Hij zit desalniettemin stil


Hoewel hij sinds zijn optreden in The Fresh Prince of Bel-Air geen noemenswaardige rollen heeft gehad, is hij voornamelijk actief als presentator en deelnemer aan reality- en spelprogramma's. Hij won in 2014 nog de Amerikaanse versie van Dancing with the Stars.



Kijk nog eens naar de hoogtijdagen van Ribeiro als Carlton Banks in The Fresh Prince-Bel Air op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Was jij een fan van Fresh Prince of Bel-Air?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen