search
'Game of Thrones'-spinoff onthult nieuwe look van piepjonge ster
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-spinoff onthult nieuwe look van piepjonge ster

Dexter Sol Ansell wint de harten van vele fans met zijn nieuwe look.

Game of Thrones-fans wachten nog vol spanning op meer castingnieuws voor A Knight of the Seven Kingdoms, maar in april werden in ieder geval al de twee hoofdrolspelers aangekondigd.

Het betrof Peter Claffey en Dexter Sol Ansell. De eerste speelt de ridder Ser Duncan the Tall, de tweede zijn jeugdige schildknaap Egg. Die twee personages zijn de hoofdpersonages van The Tales of Dunk and Egg, de novella's van George R.R. Martin waar de serie op gebaseerd is.

Egg


De naam 'Egg' is ten eerste een afkorting van 'Aegon', het lid van de Targaryen-familie dat later koning van Westeros zou worden. Maar de naam heeft ook nog een andere betekenis. Egg is namelijk kaal, en zijn hoofd wordt in de verhalen beschreven als een ei.

Toen de casting werd aangekondigd liet acteur Dexter Sol Ansell al weten dat hij ernaar uitkeek zijn hoofd kaal te scheren. Inmiddels heeft hij dat ook echt gedaan, en een video van zijn kappersbezoekje is viraal gegaan op sociale media. Onderaan dit artikel zie je de video zelf.

2025


Volgende maand begint de serie met filmen in Ierland. Naar verwachting gaat A Knight of the Seven Kingdoms in 2025 van start. Tot het zover is kijk je de andere Westeros-series op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: A Knight of the Seven Kingdoms is nu al beter dan House of the Dragon

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen