search
"Ik ben geen racist": 'Seinfeld'-acteur flink onder vuur en reageert op beschuldigingen
Series / Nieuws

"Ik ben geen racist": 'Seinfeld'-acteur flink onder vuur en reageert op beschuldigingen

Jarenlang was hij een van de meest geliefde personages, tot dat ene moment aanbrak.

Velen kennen de acteur Michael Richards in zijn rol als de idiote buurman Cosmo Kramer in een van de succesvolste sitcoms ooit, Seinfeld. Eén moment uit zijn carrière denkt hij echter liever niet aan terug.

Nadat hij in de jaren 90 een van de populairste personages op tv was, had Richards moeite met het krijgen van rollen, omdat iedereen hem maar bleef zien als Kramer. Tijdens een van zijn stand-up optredens in 2006 liepen de gemoederen iets te hoog op.

Het kwaad was al geschied


Door een verkeerd bedoelde grap noemde Richards iemand uit het publiek wat ze in Amerika 'het n-woord' noemen, en in dat land heb je als publiek figuur dan natuurlijk het doodvonnis van je carrière getekend.

Richards kijkt nu terug op zijn carrière en reageert op het voorval: "Ik had onmiddellijk spijt toen ik het zei. Ik ben nu ook niet op zoek naar een comeback. Ik ben geen racist, ik heb niets tegen zwarte mensen. De man die riep dat ik niet grappig was, is precies wat ik al die tijd mezelf vertelde. Het was confronterend en hij vernederde mij. Dus ik wilde hem vernederen."

Een actie uit onzekerheid


Het was voor Richards een explosie van opgekropte frustratie en onbehandelde onzekerheid. Hoe zeker hij was in het spelen van het personage Kramer, zo onzeker was hij in zijn eigen rol. Die onzekerheid en het voorval hebben ertoe geleid dat hij meerdere rollen afsloeg en zelfs een ster op de Hollywood Walk of Fame weigerde.



Ook de rest van de cast van Seinfeld heeft meermaals benadrukt dat Richards alles behalve racistisch is. Zij vonden het een domme actie. Meer dan dat was het niet.

Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen van Seinfeld zonder politiek-maatschappelijke beladen onderwerpen te bewonderen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij je rot gelachen om het personage Cosmo Kramer in Seinfield?

  • Ja, prachtig personage

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niets voor mij

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen