search
Met 94% op Rotten Tomatoes is dit misschien wel een van de spannendste miniseries op HBO Max
Series / Specials

Met 94% op Rotten Tomatoes is dit misschien wel een van de spannendste miniseries op HBO Max

'The Night Of' is gebaseerd op het eerste seizoen van de Britse serie 'Criminal Justice' uit 2008.

Zin in een spannende avond? Dan is de miniserie The Night Of zeker de moeite. Deze Amerikaanse misdaaddramaserie uit 2016 is gebaseerd op het eerste seizoen van Criminal Justice, een Britse serie uit 2008. De miniserie is geschreven door Richard Price en Steven Zaillian en geregisseerd door Zaillian en James Marsh.

De cast van The Night Of bestaat uit onder andere John Turturro, Riz Ahmed, Michael Kenneth Williams, Bill Camp, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Poorna Jagannathan en Glenne Headly. In 2012 waren er al plannen om deze serie te maken met James Gandolfini die een rol zou hebben, maar HBO besloot eerst om niet verder te gaan met het project. Na zijn dood besloten ze om toch verder te doen met de serie ter ere van hem. Gandolfini behoudt postuum een credit als uitvoerend producent.

Verhaal


The Night Of volgt het verhaal van de preutse Pakistaans-Amerikaanse student Naz (Ahmed) die op een vrijdagavond naar een onmisbaar feest gaat in Manhattan met het enige beschikbare vervoermiddel, de taxi van zijn vader. Zijn feestplannen veranderen snel wanneer een mysterieuze jonge vrouw instapt die een rit nodig heeft.

Gecharmeerd door haar intense intrige en schoonheid, raakt Naz door haar beïnvloed. Na een bewustzijnsverruimende nacht vol drugs en passie is de vrouw dood en bevindt Naz zich in het vizier van een gruwelijk moordonderzoek, in paniek en geschokt, maar mogelijk met een vleugje twijfel over zijn eigen onschuld.

Lovende kritieken


De serie kreeg lovende kritieken en ontving 13 Emmy-nominaties en won er vijf, waaronder die voor Outstanding Lead Actor in a Limited Series voor Ahmed. Het heeft op Rotten Tomatoes een hoge score van 94%.De kritische consensus op de website luidt: "The Night Of is een rijk gecreëerde, voortreffelijk uitgevoerde mysterie die de kijkers geboeid zal houden en hen verpletterd achterlaat." Ook het publiek is een fan van The Night Of die op de website een publiekscore heeft van 93%.

Tweede seizoen


The Night Of bestaat uit maar één seizoen, wat ook de bedoeling was in het begin, maar doordat de serie zo'n positieve reacties kreeg, zien de makers het wel zitten om een tweede seizoen te maken. In juli 2016 gaf Zaillian commentaar op de mogelijkheid van een tweede seizoen: "We denken erover na en als we iets bedenken dat we allemaal de moeite waard vinden, doen we het. Dit was bedoeld als een op zichzelf staand stuk. Dat gezegd hebbende, zijn er zeker manieren om het gevoel en de essentie ervan te pakken en een ander seizoen over een ander onderwerp te maken."In april 2017 gaf Zaillian opnieuw commentaar op de mogelijkheid van een tweede seizoen en zei: "Luister, we zouden het graag doen, en met 'we' bedoel ik mede-bedenker Richard Price en ikzelf. Als we iets kunnen bedenken waar we verliefd op worden, doen we het. Als dat niet zo is, doen we het niet." In augustus 2017 sprak Turturro over de mogelijkheid om terug te keren voor seizoen twee: "We hebben gepraat. Dus we zullen zien. Ik zou erg geïnteresseerd zijn, omdat ik vond dat het personage iets heel waardevols bood. Ik hoop dat dat werkelijkheid wordt."

Kijken?


In januari 2020 verklaarde Turturro dat nieuwe afleveringen van The Night Of nog steeds een mogelijkheid zijn: "We hebben een paar ideeën, maar we moeten gaan zitten en ze bespreken, dus we zijn op dat punt en dat is goed."Het is nog afwachten of er echt een tweede seizoen van The Night Of komt, maar intussen kan je genieten van het eerste seizoen die je kan bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: The Night Of is een onderbelichte topserie

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen