search
Binnenkort op Netflix: Absurde thriller met 'Doctor Strange'-acteur Benedict Cumberbatch
Series / Specials

Binnenkort op Netflix: Absurde thriller met 'Doctor Strange'-acteur Benedict Cumberbatch

De psychologische thriller 'Eric' is vanaf 30 mei te zien op Netflix.

Volgende week verschijnt de nieuwe thrillerserie Eric op Netflix. Wij beantwoorden 5 vragen, zodat jij kunt bepalen of de serie iets voor jou is.

Waar gaat Eric over?


In het Manhattan van de jaren 80 raakt de jonge Edgar vermist. Zijn vader Vincent, een bekende poppenspeler, kan dit niet verwerken. Zijn vluchtgedrag zorgt ervoor dat hij steeds meer geïsoleerd raakt van zijn vrienden in familie.

Hij vindt steun bij Eric, het monster dat onder het bed van zijn zoon leeft. Met de hulp van Eric gaat Vincent in de donkere delen van de stad op zoek naar zijn zoon. Daar ontdekt hij dat echte monsters niet onder een bed wonen.

Waar is de serie op gebaseerd?


Eric is een origineel verhaal. Het script voor de serie is geschreven door Abi Morgan, een scenarioschrijfster die je kunt kennen van The Iron Lady en Suffragette.

Wie spelen er in de serie?


In de serie zien we de bekende acteur Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, Sherlock) als Vincent. Hij werkt ook mee als uitvoerend producent in de serie. Daarnaast zien we Ivan Morris Howe als zijn zoon Edgar en Gaby Hoffman (Sleepless in Seattle, Girls) als Cassie.Kun je de serie bingen?


Eric is een miniserie, wat betekent dat de serie maar uit één seizoen bestaat. Het seizoen heeft in totaal 6 afleveringen, dus je kunt de serie makkelijk in een weekend kijken.

Voor wie is de serie een aanrader?


De serie Eric is een aanrader voor mensen die houden van psychologische thrillers, misdaadseries en series met een absurd randje.

Eric is vanaf 30 mei te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat Netflix een nieuwe hit te pakken heeft met deze serie Eric?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen