search
Bizarre onthulling 'Game of Thrones'-ster Kit Harington: "mijn echte naam kreeg ik op 11-jarige leeftijd te horen"
Series / Featured

Bizarre onthulling 'Game of Thrones'-ster Kit Harington: "mijn echte naam kreeg ik op 11-jarige leeftijd te horen"

De acteur kwam er op een bijzondere manier achter wat zijn officiële voornaam is.

Kit Harington heeft is sinds zijn doorbraak in de fantasyserie in meerdere films en series te zien geweest. Met zijn vrouw Rose Leslie, die Ygritte speelde in Game of Thrones, heeft hij inmiddels twee kinderen.

Haringtons moeder was vroeger toneelschrijfster en vernoemde hem naar een beroemde auteur uit de Engelse geschiedenis. De acteur werd echter sinds zijn vroegste jeugd 'Kit' genoemd, waardoor hij er pas veel later achterkwam dat hij officieel anders heet.

Opeens een andere naam


Dit onthulde hij in een gesprek met Candis Magazine en vertelde de anekdote. Harington: "Ik kwam pas op 11-jarige leeftijd achter mijn naam. Dat was op school, waar ik een formulier moest invullen. Toen ik 'Kit Harington' opschreef kwam er een man naar me toe die zei 'nee, nee, je heet Christopher'. Mijn ouders hebben me altijd 'Kit' genoemd en nu was ik opeens 'Christopher'".

'Kit' is een gebruikelijke afkorting van 'Christopher' in het Engels, net zoals 'Bill' dit is voor 'William' en 'Dick' een afkorting is voor 'Richard'. Harington is vernoemd naar de toneelschrijver Christopher Marlowe, die leefde in de 16e eeuw en ook bekendstond als 'Kit'. Het idee kwam van zijn moeder Deborah Jane Catesby, die toneelschrijfster was.

Traditie


Harington voegde eraan toe dat zijn ouders nog even overwogen hebben om hem officieel 'Kit' te noemen, maar uiteindelijk voor 'Christopher' kozen aangezien deze naam traditie is in de familie.Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Kit Harington is ondergewaardeerd als acteur

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen