search
Vuurwerkramp uit 2000 wordt een tv-serie met de titel 'Bij Heldere Hemel'
Series / Nieuws

Vuurwerkramp uit 2000 wordt een tv-serie met de titel 'Bij Heldere Hemel'

De opnames van de vierdelige miniserie zijn inmiddels van start gegaan.

Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond. De EO wil middels deze productie zowel bij de lokale als de nationale impact stilstaan.

De ramp gebeurde op 13 mei 2000, toen in een opslagplaats van het bedrijf S.E. Fireworks brand ontstond. In deze opslagplaats bevond zich vuurwerk, met meerdere ontploffingen tot gevolg.

Nasleep


Er raakten 950 mensen gewond en 23 mensen verloren het leven, waaronder 4 brandweerlieden. Ruim 200 woningen werden verwoest.

Bij Heldere Hemel gaat over de nasleep van deze gebeurtenis door de ogen van fictieve personages. Acda speelt de rol van rechercheur, Blok heeft de rol van burgemeester en van Beurden is te zien als het hoofd van de vuurwerkonderneming.

Orde in de chaos


De regie is in handen van Lourens Blok, die eerder een miniserie maakte over de Bijlmerramp, getiteld Rampvlucht. In een verklaring liet Blok het volgende weten: "In deze dramaserie richten we ons op het psychologische aspect van wanneer je controle probeert te behouden over de situatie. Elk personage probeert vanuit zijn eigen perspectief orde te scheppen in de chaos".

Bekijk op instagram


Bij heldere hemel wordt in 2025 bij de NPO verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zie je het zitten, een serie over deze ingrijpende ramp?

  • Ja, kan interessant zijn

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, waarom nou over dit onderwerp?

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen