search
Eindelijk: een van de leukste horrorseries is binnenkort ook in Nederland te zien op Netflix
Series / Specials

Eindelijk: een van de leukste horrorseries is binnenkort ook in Nederland te zien op Netflix

Goed nieuws voor horrorfans: 'Chucky' komt eindelijk ook naar Nederland.

Binnenkort is de horrorserie over het legendarische personage Chucky eindelijk ook in Nederland te zien. Wij beantwoorden 5 vragen die je wellicht hebt.

Waar gaat Chucky over?


Wanneer de 14-jarige Jake Wheeler een vintage pop koopt op een rommelmarkt om deze te gebruiken voor een schoolproject, vindt er ineens een reeks schokkende moorden plaats in zijn stad.

Jake komt erachter dat de pop bezeten is door de geest van de seriemoordenaar Charles Lee Ray, of wel Chucky. Jake wordt de belangrijkste verdachte in deze moordzaken. Ondertussen zien we flashbacks van het verleden van Charles.

Moet je de films gezien hebben?


De serie Chucky is een directe sequel op de film Cult of Chucky uit 2017. Dat is de zevende film in de franchise. Het is handig om deze te kijken voor alle achtergrondinformatie, maar het hoeft zeker niet. De serie is prima te volgen zonder dat je de films gezien hebt.

Zit de originele maker achter de serie?


Ja, bedenker van de franchise Don Mancini is ook de maker van deze serie. Naast Mancini als maker keert Brad Dourif ook terug in de rol van Chucky.Hoeveel seizoenen zijn er?


Er zijn momenteel drie seizoenen van Chucky. De eerste twee daarvan zijn in Nederland eerder al uitgezonden op Fox. Helaas is het nog niet bekend of alle drie de seizoenen meteen op Netflix te zien gaan zijn, of dat er slechts één verschijnt.

Wie moet deze serie gaan kijken?


Alle fans van de Chucky-films moeten deze serie natuurlijk kijken. Maar de serie kan ook een goede introductie zijn tot de franchise. Hou je van een goede combinatie tussen horror en komedie? Dan is dit absoluut een aanrader.

Chucky is vanaf zaterdag 1 juni te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Chucky: zit jij er al klaar voor?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen