search
Deze iconische fantasyserie met een 8,6 op IMDb hebben veel mensen nog steeds niet gezien
Series / Specials

Deze iconische fantasyserie met een 8,6 op IMDb hebben veel mensen nog steeds niet gezien

'What We Do in the Shadows' gaat over vampiers die in één huis wonen, en dat gaat niet altijd goed...

Na de succesvolle film met dezelfde naam, verscheen in 2019 een serie van What We Do in the Shadows. Fans van horrorseries, inclusief eeuwenoude vampiers, in combinatie met comedy moeten deze zeker gezien hebben.

In 2014 maakten Jemaine Clement en Taika Waititi de horror-comedy What We Do in the Shadows. Vijf jaar later verscheen de serie met dezelfde naam. Er zijn inmiddels vijf seizoenen verschenen, waarvan het meest recente in de zomer van 2023 op Disney+ kwam te staan.

Samenwonende vampiers


De serie gaat over vier vampiers die samenwonen in een huis op Staten Island. Drie van hen zijn traditionele vampiers: Nandor (Kayvan Novak), Laszlo (Matt Berry) en Nadja (Natasia Demetriou). Ook wonen er de energievampier Colin (Mark Proksch) en Nandors familiar Guillermo (Harvey Guillén).

De vampiers botsen vaak met de moderne wereld waaraan ze zich moeten aanpassen. Ook zorgen andere bovennatuurlijke wezens vaak voor problemen. Maar waar de vampiers nog het meeste last van hebben is elkaar.

Bekend en geliefd


Ondertussen probeert Guillermo zijn taken als Nadors familiar te balanceren met zijn wens om zelf ook een vampier te worden. Het feit dat hij afstamt van de beruchte vampierjager Van Helsing maakt dit alleen een gevoelig puntje.What We Do in the Shadows is inmiddels een van de meest bekende en geliefde vampierseries. De serie werd door de jaren heen voor maar liefst 21 Emmy's genomineerd, onder andere voor Outstanding Comedy Series.

IMDb


Het is dan ook geen verrassing dat What We Do in the Shadows een zeer indrukwekkende score heeft op de IMDb. De serie scoort namelijk een 8,6/10, gebaseerd op 104.000 recensies.

Bekijk What We Do in the Shadows op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij What We Do in the Shadows een goede kijktip?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen